بارگذاری
شرکت مهندسین آرین مهدکاوش
  • آرین مهدکاوش
  • تماس با ما
  • درباره ی ما (آرین مهدکاوش)
  • پروژه ها
  • جستجو
  • منو

طراحی مصلای لواسانات

مکان شما: صفحه اصلی / پروژه ها / طراحی مصلای لواسانات

گالری عکس پروژه مصلای لواسانات

mosalae lavasanat 1

mosalae lavasanat 2

mosalae lavasanat 3

mosalae lavasanat 4

mosalae lavasanat 5

mosalae lavasanat 6

Plan mosalae lavasanat

Sketch mosalae lavasanat

گزارش معرفی پروژه مصلای لواسانات

یکی از پروژه‌های بزرگ مذهبی شرکت معماری آرین کاوش طراحی پروژه مصلی لواسان می‌باشد.  که الهام گرفته از پروژه‌های بزرگ مذهبی همچون مساجد جامع و الهام از طرح‌های اسلیمی و ایرانی اسلامی در تزئینات و رواق‌ها و شبستان‌های مصلی و ایجاد حیاط مرکزی و گودال باغچه که از اصول اولیه طراحی ایرانی اسلامی است. در این سایت برای اولین بار شما رو با جزئیات طراحی مصلی با طراحی امیر پور رنجبر  همراه می‌کنیم.

ساختمان مصلی با بنایی حدود ۸۵۰۰ مترمربع در ۳ طبقه، با نحوه قرارگیری عملکرد مذهبی در طبقه همکف، زیرزمین با کاربری فرهنگی مرتبط و طبقه اول با کاربری آموزشی می باشد.

روایت طراحی مصلی

در ایران مصلی بنام عیدگاه ترجمه شده و جای برگزاری جشن‌ها می‌باشد که در روز عید انجام می‌شده، محلی باز و دلگشا که در آن هیچ گونه ساختمان مسکونی به چشم نمی خورد و فقط یک کوشک جهت ایستادن امام جمعه در آن ساخته می شده، در صبح روز عید مردم شهر بهترین جامه های خود را برتن کرده و با استفاده از عطر خود را خوشبو کرده، ا… اکبر کنان به سوی مقصد مذکور یعنی مصلی راهی می شدند تا مراسم روز عیدین و نماز عید را در این مکان باصفا و بی ریا برگزار کنند، خالی از هر گونه دلبستگی به دنیا، این مراسم دست کمی از مراسم احرام حجاج ندارد

مصلی ها به عنوان یکی از مکان های مذهبی مورد استفاده در مراسمات مخصوص شناخته شده می باشند و در طی انجام و برگزاری مراسمات مختلف و مخصوصی مسلمانان به این مکان مراجعه میکنند از این رو اهمیت مصلی ها کمتر از سایر مکان ها و فضا های مذهبی همچون مساجد و حسینیه ها نیست و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد

ورودی یکی از با اهمیت ترین بخش هایی می باشد که نقش موثری در ایجاد دعوت کنندگی مجموعه مصلی و هدایت به فضا دارد. حیاط مرکزی به وسیله رواق هایی دورتادور احاطه شده که خود نوعی الگو برداری نمادین و کاربردی از عناصر رایج معماری است. این رواق ها بر روی جداره های مشرف به فضای باز میانی سایه اندازی می کند و موجب عدم افزایش دمای آن می باشد که علاوه بر دلایل اقلیمی، طراحی رواق با دهانه های تکرار شونده ی خود در نمای بیرونی، تنوع دید به فضای باز را در هنگام حرکت فراهم می کنند. استفاده از گودال باغچه و نمادهای پوشش منحنی شکل طاق وگنبد به معماری لطافت داده که باعث خلق فضایی متناسب با هویت معماری و کاربری بنا می شود.

در شهرهای تاریخی سرزمین های اسلامی مساجد و مصلی به عنوان بنای شاخص در کنار سایر ابنیه عمومی جایگاه تثبیت شده ای داشته و عناصر آن مانند گنبد، سردر و مناره ها به عنوان نشانه های شهری شناخته شده مطرح بوده است. تشخیص و هویت نمادین بنا به عنوان ساختمان عمومی و یا قداست، ایجاب می کند بنحوی از بافت اطرف متمایز باشد.

کارکردهای مصلی

اگر بخواهیم برخی کارکردها و ویژگی های مصلی را به صورت تیتروار و گذرا بیان کنیم، باید بگوییم:
– برجسته ترین نقش مصلی، نقش دینی آن و در رأس آن برگزاری نمازهای عید و نماز جمعه است.
– فرهنگ سازی و هویت بخشی به شهر یکی دیگر از کارکردهای مهم مصلی است.
– مصلی مکانی برای همه مردم و با کارکردهای عام و خاص، عمومی و خصوصی است.
– مصلی سبک زندگی دینی یا شعائر دینی را به همراه می آورد.
-مصلی برای طول هفته و نه فقط یک روز مردم است، به این معنا که مصلی تنها یک مسجد نیست بلکه یک مجتمع بزرگ فرهنگی است.
– مصلی مکانی برای مراسم و سنت های دینی است. برای نمونه برگزاری مراسم شب های احیا، شیرخوارگان علی اصغر و…
– مصلی به مثابه قلبی برای جاری ساختن فرهنگ اسلامی در جامعه است.
– مصلی دارای نقشی اثرگذار در دینی کردن مردم یا دادن صبغه و رنگ خدایی به مردم است.
– مصلی نمادی از عصر انقلاب اسلامی متعلق به نسل کنونی و نسل آینده است.
– مصلی مظهر بینش فرهنگی و ذوقیات تکنیکی و توانایی های انقلاب اسلامی در معماری امروز جهان است.

مهم ترین اصل در شروع طراحی مصلی واز اولین نکات برای اقامه نماز تشخیص جهت قبله است. از این رو فضای شبستان لازم است در نشان دادن جهت قبله خوانا باشد. این امر مهم از طریق عنصر شاخص محراب در دیواره سمت قبله تامین می گردد.

گنبد خانه

به منظور رسیدن نور به فضای گنبند خانه و شاخص بودن گنبد از بافت اطراف حداقل ارتفاع ساقه گنبد ۱ متر و پیش بینی پنجره در ساقه آن توصیه میگرددفضای گنبند خانه درشبستان به صورت مربع بوده و جهت نشستن فرم گنبد بر روی گنبد خانه تغییر مدول مربع از ۴ به ۸ ضلعی از ۸ ضلعی به ۱۶ ضلعی واز ۱۶ به دایره در طره وشکنج مورد تاکید می باشد.

درونگرایی مصلی از ویژگی هایی است که طراح تعمدا به آن پرداخته است. این درونگرایی که حیات مرکزی احاطه شده با حجم های ساختمانی آن را به وجود آورده است. حضور قلب را که لازمه ارتقای کیفیت فضایی در مصلی است فراهم می سازد. تامین حضور قلب باتمرکز بر درون ودوری جستن از دنیا صورت می پذیرد.

در شهرهای تاریخی سرزمین های اسلامی مساجد و مصلی به عنوان بنای شاخص در کنار سایر ابنیه عمومی جایگاه تثبیت شده ای داشته و عناصر آن مانند گنبد، سردر و مناره ها به عنوان نشانه های شهری شناخته شده مطرح بوده است. تشخیص و هویت نمادین بنا به عنوان ساختمان عمومی و یا قداست، ایجاب می کند بنحوی از بافت اطرف متمایز باشد.

عملکرد چند منظوره مصلی در سه بخش مذهبی وفرهنگی وآموزشی که به تفکیک در طبقات مختلف جانمایی شده وبه شکل زیر منظور گردیده.

حالا نوبت شماست که رای بدید.

به سایت آرین کاوش خوش آمدید.

امیدوارم که لحظات خوبی رو در سایت ما سپری کنید.

اینستاگرم آرین کاوش

مرا دنبال کن!

تماس با ما

اطلاعات تماس ما:

آدرس: خیابان شریعتی، پایین تر از میرداماد، نبش ساحل، پلاک ۲، واحد ۳
تلفن: ۲۲۸۸۸۰۵۳ – ۲۲۸۸۸۰۵۲

مشاوره تلگرامی

گوگل مپ دفتر آرین کاوش

© کپی رایت - شرکت مهندسین آرین مهدکاوش طراحی سایت و سئو
  • Twitter
  • Dribbble
طراحی مجتمع تجاری کیانمهر مجتمع تجاری کیان مهر طراحی و ساخت ساختمان فناوری نوین
رفتن به بالا