طراحی و اجرا نمای کارخانه

 

 

 

یک نمای کارخانه کاملاً مهندسی شده، ایمنی و زیبایی واحد صنعتی را تضمین می کند و به آن شخصیت می‌بخشد تا اثری ماندگار ایجاد کند.

 نمای کارخانه

اگر صاحب یک کسب و کار هستید، می‌دانید که طراحی، ساخت کارخانه و اجرای نمای منحصر به فرد بخش مهمی از کسب و کار شما است. نمای کارخانه باید چشم نواز و دعوت کننده باشد زیرا اولین چیزی است که مشتریان هنگام مراجعه به کارخانه یا واحد صنعتی شما می بینند. اگر می‌خواهید مشتریان بیشتری را جذب کنید، باید روی طراحی کارخانه خود سرمایه گذاری کنید. امروزه بسیاری از ساختمان‌های صنعتی به دلیل افزایش آلودگی‌های محیطی ناشی از صدا، دود، بو و غیره در خارج از شهر یا در حاشیه شهر قرار دارند. در گذشته نمای کارخانه صنعتی تنها به عنوان پوشش سقف یا کف، با یک سوراخ ساده برای دریافت نور یا ورود به محل کار بود. به طور معمول این سازه‌ها شامل نمای تک رنگ و تک ماده بودند. با این حال، تکامل علم باعث توسعه فناوری‌ها و مصالح نوآورانه ساخت و ساز شد که پایداری، دوام، ایمنی و زیبایی نما ساختمان‌های صنعتی را بهبود بخشید.

طراحی نمای کارخانه تسمه سازی روانترانس آپادانا توسط مجموعه آرین مهدکاوش

نمای کارخانه روانترانس – طراحی و ساخت توسط تیم آرین مهدکاوش

نما کارخانه

وقتی صحبت از سازه‌های تجاری و صنعتی می‌شود، مهم‌ترین و غالب‌ترین عنصر معماری هم در زیبایی‌شناسی و هم از نظر کارایی فنی، نما است. نما مانند پوست چهره بیرونی ساختمان را می پوشاند و درست مانند پوستی که بدن انسان را می پوشاند به عنوان مانع اصلی عمل می کند . نما در برابر عواملی مانند باد، تگرگ باران یا نور خورشید از ساختمان محافظت می کند. نماها دارای هزینه‌ای با بودجه کلان هستند و اغلب به عنوان یکی از ویژگی‌های پرخطر پروژه‌های ساختمانی بزرگ در نظر گرفته می‌شوند. نما باید مطابق با مشخصات طراحی مورد نظر خود عمل کند و در عین حال با فشارهای محیطی ثابتی که بر آن وارد می‌شود، سازگار شوند. هر ساختمان صنعتی شامل سطوح مختلفی از پیچیدگی طراحی، مهندسی و ساخت است. با در نظر گرفتن این موضوع، حذف خطرات خرابی در تمام اجزای سازنده نمای کارخانه بسیار مهم است.

آرین مهدکاوش مشاور، طراح و پیمانکار اجرا و ساخت نمای کارخانه

امروزه بسیاری از کارخانه ها و ساختمان‌های صنعتی تنها در معرض ملاحظات عملکردی و تولید قرار گرفته اند. انتخاب نمای کارخانه و واحد صنعتی یک تصمیم مهم است و بر بهبود کسب و کار شما تاثیری مستقیم دارد. نما می تواند جلوه ای منحصر به فرد برای کارخانه و واحد صنعتی شما به ارمغان بیاورد. بنابراین انتخاب یک طراح زبده و حرفه ای جهت طراحی نما کارخانه و یا هر واحد صنعتی بسیار با اهمیت است. شرکت آرین مهدکاوش با بیش از ۲۵ سال سابقه به صورت تخصصی در زمینه طراحی معماری، تامین متریال و تجهیزات و ساخت و پیمانکار نما کارخانجات صنعتی فعالیت می‌نماید. تیم ما تا به امروز طراحی و ساخت بیش از ۱۰ کارخانه و واحد صنعتی را با موفقیت به مرحله بهره‌برداری رسانده است. در صورت تمایل به همکاری با تیم آرین مهدکاوش جهت طراحی نمای کارخانه و واحد صنعتی خود با ما تماس بگیرید.

نمای کارخانه دیپوینت

نمای کارخانه دیپوینت – طراحی و اجرا توسط تیم آرین مهدکاوش

مزایا طراحی نمای کارخانه‌ ها و واحدهای صنعتی

طراحی نمای کارخانه فرآیند طراحی ظاهر بیرونی ساختمان یک کارخانه است. امروزه بسیاری از ساختمان‌های صنعتی به دلیل افزایش آلودگی‌های محیطی ناشی از صدا، دود، بو و غیره در مناطق صنعتی خارج از شهر یا در حاشیه شهر قرار دارند. درواقع این واحدهای صنعتی فقط در معرض ملاحظات عملکردی و تولید قرار گرفته‌اند. نمای کارخانه یا هر واحد صنعتی می‌تواند عملکردهای مختلفی مانند افزایش ارزش زیبایی شناختی، بهبود بهره‌وری انرژی، کاهش اثرات زیست محیطی و یا انتقال هویت برند شرکت داشته باشد. طراحی واحد صنعتی می‌تواند جنبه های مختلفی مانند انتخاب متریال، رنگ، بافت، الگو، نورپردازی، تابلوها و محوطه سازی را شامل شود. معماران صنعتی و کارفرمایان، امروزه خواهان نماهای چشم نواز برای کارخانه و واحد صنعتی خود هستند. در این نماها شیشه، فلز، سنگ و غیره با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا به یک ساختمان شخصیت و ویژگی ببخشند.

نمای بیرونی کارخانه و عوامل تاثیرگذار بر آن

عواملی مثل انتخاب مصالح، رنگ، شکل و فرم و غیره در طراحی نمای بیرونی کارخانه تاثیر بسزایی دارند. در زیر توضیح مختصر از اهمیت هریک از آن‌ها ارائه می‌دهیم:

  • انتخاب مصالح: مصالح مورد استفاده برای نما، سقف، پنجره‌ها، درها و سایر عناصر کارخانه می تواند بر ظاهر، دوام و عملکرد آن تأثیر بگذارد.
  • رنگ: رنگ‌ها می‌توانند برداشت‌ها و حالات متفاوتی ایجاد کنند. برخی از کارخانه‌ها از رنگ‌های روشن و جسورانه برای جلب توجه و انتقال حس نوآوری یا خلاقیت استفاده می کنند. برخی دیگر از رنگ‌های خنثی و ساده برای ترکیب با محیط اطراف و انتقال حس حرفه‌ای بودن یا قابلیت اطمینان استفاده می‌کنند.
  • شکل و فرم: برخی از کارخانه‌ها دارای اشکال ساده و مستطیلی هستند که استفاده از فضا و کارایی را به حداکثر می رساند. برخی دیگر اشکال پیچیده و نامنظمی دارند که باعث ایجاد جذابیت بصری و تنوع می‌شود.
  • بافت و الگو: بافت ها جزئیات و هویت را به ساختمان اضافه می‌کند. برخی از کارخانه‌ها از سطوح صاف و براق استفاده می‌کنند تا ظاهری مدرن ایجاد می‌نماید. برخی دیگر از سطوح خشن و مات استفاده می‌کنند که ظاهری طبیعی ایجاد می‌کند.
  • نورپردازی و علائم: نورپردازی و علائم نمای بیرونی کارخانه می‌تواند دید و در چشم بودن آن را افزایش دهد. برخی از کارخانه‌ها از نورهای روشن و رنگارنگی استفاده می‌کنند که در شب ساختمان را روشن نماید و فضایی پویا ایجاد کند. برخی دیگر از نورهای لطیف استفاده می کنند که ویژگی های معماری را برجسته نماید. تابلوهای کارخانه می‌تواند شامل نام، لوگو، شعار یا سایر اطلاعاتی باشد که تصویر و پیام آن برند را منتقل می‌کند.
  • محوطه سازی و فضای سبز:ارزش زیبایی شناختی و زیست محیطی را بهبود می‌بخشد. برخی از کارخانه‌ها از گیاهان، درختان، گل‌ها یا دیگر عناصر طبیعی استفاده می‌کنند.

طراحی نما، ساختمان اداری، سوله تولید و سردر کارخانجات و واحدهای صنعتی

 

شرکت آرین مهدکاوش با بیش از ۲۵ سال سابقه و طراحی و ساخت بیش از ۱۰ کارخانه و واحد صنعتی آماده خدمت رسانی به شماست. تیم متخصصین زبده ما کلیه امور مربوط به طراحی کارخانه، ساخت کارخانه، طراحی ساختمان اداری کارخانه، طراحی سردر کارخانه، طراحی نما کارخانه، طراحی سوله و دیگر واحدهای صنعتی را ارائه می‌نماید.

مصالح مورد استفاده در نمای کارخانجات و واحدهای صنعتی

در طراحی نما کارخانه می توان از مصالح و متریال های زیادی مانند آجر، سنگ، بتن و غیره استفاده نمود. نمای کارخانه‌ های صنعتی معمولاً با در نظر گرفتن معیار زیبایی شناسی و با توجه ویژه به عملکرد و هزینه مناسب طراحی می شوند. اطلاع درباره مصالح مورد استفاده در اجرای نما کارخانه‌ ها بسیار مهم است زیرا در طول زمان بر هزینه و اثربخشی آنها تأثیر می گذارد. این عوامل تعیین می‌کنند که آیا سرمایه‌گذاری شما در صورت نیاز هنگام بررسی هزینه‌های تعمیر و نگهداری یا جایگزینی نتیجه خواهد داد یا خیر. مصالح مختلفی برای اجرا نمای کارخانجات و واحدهای صنعتی وجود دارد، مانند:

بتن

محبوب‌ترین ماده برای نما کارخانه‌ها سیمان است زیرا ارزان، بادوام و کار با آن آسان است. در صوتی که نمای بتنی به درستی اجرا گردد، تا چندین دهه و بدون نیاز به نگهداری یا تعمیر، دوام خواهد داشت. با این حال، اگر چیزی مدرن‌تر یا از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیرتر می‌خواهید، این ویژگی می‌تواند یک نقطه ضعف نیز باشد.

آلومینیوم

اگر می‌خواهید ساختمانی مدرن‌تر به نظر برسد، باید از مصالح سبک‌تر با خواص عایق بهتر استفاده کنید. این مصالح شامل آلومینیوم، فولاد و شیشه است. آلومینیوم یک انتخاب محبوب است زیرا سبک وزن و در عین حال بادوام است. این نوع نما یک ترکیب ایده آل برای کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی می‌باشد.

شیشه

شیشه یکی دیگر از گزینه های محبوب است زیرا کار با آن آسان و عایقی بسیار عالی است.. همچنین در مقایسه با مصالح دیگر نسبتاً ارزان است. از طرفی شیشه سنگین است و اگر به درستی نصب نشود، به راحتی می شکند. با این حال، بسیاری از ساختمان‌های اداری کارخانه‌ها از شیشه برای نمای بیرونی خود استفاده می‌کنند تا مدرن‌تر به نظر برسند.

نمای کارخانه آجر

آجر یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین مصالحی است که برای طراحی و اجرای نمای کارخانه استفاده می شود. آجر می تواند چندین مزیت داشته باشد، از جمله:

  • زیبا هستند و می توان با استفاده از آنها طرح های متنوع و زیبایی برای نما ایجاد نمود.
  • بادوام و انعطاف پذیر هستند، زیرا می توانند در برابر شرایط آب و هوایی، آتش، آب، ضربه یا خوردگی مقاومت کنند. آجرها همچنین می توانند برای مدت طولانی دوام بیاورند و نیاز به نگهداری کمی دارند.
  • پایدار و سازگار با محیط زیست هستند. آجرها از مواد طبیعی و تجدیدپذیر مانند خاک رس، ماسه یا آهک ساخته می‌شوند. آجر همچنین می تواند مصرف انرژی و ردپای کربن کارخانه را کاهش دهد، زیرا عایق حرارتی و تهویه طبیعی را فراهم می کند.

نمای کارخانه سنگ

سنگ یکی دیگر از مصالح سنتی و پرطرفدار است که برای طراحی و اجرای نمای کارخانه استفاده می شود. سنگ بادوام و مقاوم است و نگهداری آن آسان است. زیبایی، ظرافت و الگوهای های منحصر به فرد سنگ‌ها می تواند بر زیبایی نمای طراحی شده بیفزاید.

طراحی سردر کارخانه چوبستانه

سردر کارخانه چوبستانه – طراحی توسط تیم آرین مهدکاوش

اصول طراحی نمای کارخانه و سوله صنعتی

طراحی نما کارخانه و یا یک ساختمان صنعتی متناسب با هدف آن می تواند متفاوت باشد، اما برخی از عناصر و اصول مشترک در آنها وجود دارد.

  • توجه به استحکام و عملکرد نما: نمای کارخانه و واحدهای صنعتی باید به عنوان مانع اصلی در برابر باد، خورشید، باران، یخ، برف و غیره عمل کند تا از یکپارچگی ساختمان محافظت کنند.
  • نمای کارخانه باید هزینه های نگهداری، تعمیرات و مصرف انرژی را کاهش و کیفیت محیط داخلی آن را افزایش دهد.
  • مصالح در معرض دید: هنگام طراحی نما کارخانه باید به کانال‌های لوله‌کشی، سیم‌کشی که ممکن است در در معرض دید قرار بگیرند نیز توجه نمود.
  • نور طبیعی: وجود نور طبیعی در هر محیط یکی از مهم‌ترین اصول در طراحی معماری آن است. نما واحدهای صنعتی باید به گونه ای باشند که بتوان از نور طبیعی استفاده موثرتری نمود.
  • زیبایی شناسی مینیمالیستی: نما کارخانه صنعتی با اولویت دادن به عملکرد، باید معیار زیباشناسی را نیز رعایت کند.

مراحل طراحی، اجرا و ساخت نما کارخانه

نما یکی از عناصر مهم معماری کارخانه است. نما جنبه‌های زیبایی شناختی وعملکردی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مراحل طراحی نمای کارخانه متناسب با اهداف هر پروژه ممکن است متفاوت باشد و به طور کلی می توان آنها را به شرح زیر خلاصه کرد:

  • تجزیه و تحلیل: این مرحله شامل جمع آوری و ارزیابی اطلاعات مربوط به طراحی نمای کارخانه، سایت، عملکرد ساختمان، نیازهای کارفرما، بودجه، مقررات و شرایط موجود است. مرحله تجزیه و تحلیل به تعریف مشکل طراحی و معیارهای طراحی کمک می‌کند.
  • مفهوم: این مرحله شامل تولید و کاوش ایده‌های مختلف برای طراحی نما کارخانه است. مرحله مفهومی به بیان دیدگاه طراحی و هدف طراحی کمک می‌کند.
  • توسعه: این مرحله شامل پالایش و آزمایش مفهوم انتخاب شده برای طراحی نما، مانند استفاده از طرح‌ها، مدل‌ها، شبیه سازی، محاسبات، یا نمونه های اولیه است. مرحله توسعه جهت تأیید امکان‌سنجی و عملکرد طراحی انجام می‌پذیرد.
  • مستندسازی: این مرحله شامل تهیه و ارائه طرح نهایی نما، مانند استفاده از نقشه‌ها، مشخصات، گزارش‌ها یا انیمیشن‌ها می باشد. مرحله مستندسازی جهت انتقال جزئیات و الزامات طراحی به کارفرمایان از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • اجرا: این مرحله شامل نظارت و مدیریت ساخت و نصب نما می باشد، مانند هماهنگی با تامین کنندگان، مهندسان، سازندگان و بازرسان. در مرحله اجرا باید از کیفیت و دقت اجرای نما کارخانه اطمینان حاصل گردد.

اینها برخی از مراحل اصلی طراحی نمای کارخانه هستند. توجه به این نکته مهم است که فرآیند طراحی خطی یا متوالی نیست، بلکه تکراری و مشارکتی است. این معنی که ممکن است در طول فرآیند بین مهندسان و کارفرما، حلقه‌های بازخورد و تجدیدنظرهایی وجود داشته باشد. علاوه بر این، متناسب با ویژگی‌ها و چالش‌های هر پروژه، ممکن است تغییرات یا انطباق‌هایی در هر مرحله نیاز باشد. بنابراین رویکردی منعطف و خلاقانه در طراحی نمای کارخانه ضروری است.

مراحل طراحی تا اجرای نما کارخانه

طراحی نمای بیرونی کارخانه

در طراحی نمای بیرونی کارخانه‌ها لازم است که موارد زیر دقت شود:

  • عملکرد و هدف کارخانه: نما باید نشان دهنده نوع تولید، بهره برداری یا خدماتی باشد که کارخانه ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، یک کارخانه شکلات سازی ممکن است نمای رنگارنگی داشته باشد که شبیه شکلات خوری است، در حالی که یک مرکز تحقیقاتی برای فناوری‌های انرژی پاک ممکن است نمای سبز و پایداری داشته باشد که دارای پانل‌های خورشیدی باشد.
  • ویژگی های سایت کارخانه و آب و هوا: نما باید به موقعیت، جهت گیری و محیط کارخانه پاسخ دهد. به عنوان مثال، یک کارخانه در آب و هوای گرم و آفتابی ممکن است از دستگاه‌های ایجاد سایه، رنگ‌های روشن و مواد بازتابنده برای کاهش افزایش گرما و تابش نور استفاده کند.در حالی که کارخانه ای در آب و هوای سرد و برفی ممکن است از عایق، رنگ های تیره و مواد جاذب برای بقا استفاده نماید.
  • زیبایی شناسی و هویت کارخانه: نما باید بیانگر سبک، هویت و برند کارخانه باشد. به عنوان مثال، کارخانه ای که متعلق به یک برند مد پیشرفته است ممکن است از مواد ظریف و تصفیه شده مانند کاشی های سفالی و شیشه برای انتقال کیفیت و مهارت خود استفاده کند. در حالی که کارخانه‌ای که متعلق به یک شرکت خودروسازی است ممکن است از مواد پویا و شفاف مانند چراغ‌های LED و شیشه‌های دو لایه برای انتقال نوآوری و خلاقیت خود استفاده کند.
  • عملکرد و دوام نما: نما باید عملکرد، کارایی و طول عمر کارخانه را تضمین کند. به عنوان مثال، نمای ساخته شده با پانل‌های فلزی ممکن است نیازمند نگهداری کم و نصب آسان باشد. در حالی که نماهایی که از روکش سنگ تراشی استفاده می‌کنند ممکن است هزینه کم، دوام بالا و انعطاف پذیری خوبی داشته باشد.
نمای سوله انبار کارخانه سیمکو پلیمر

نمای انبار تولید کارخانه سیمکو پلیمر – طراحی توسط تیم آرین مهدکاوش

طراحی و اجرا نمای کارخانه مدرن

 نمای مدرن کارخانه، سبکی از طراحی نما سازه های صنعتی امروزی است که بیانگر عملکرد و فعالیت کارخانه تولید صنعتی است. در یک نمای کارخانه مدرن ممکن است از موادی مانند شیشه، فلز، بتن یا چوب برای ایجاد ظاهری براق و مینیمال استفاده شود. نمای مدرن کارخانه در تضاد با پیچیدگی‌ها و ماشین آلات پویا درون فضای کارخانه است. یک نمای کارخانه مدرن همچنین ممکن است عناصری مانند پنجره‌ها، نورگیرهای سقف سوله، پانل های خورشیدی یا دیوارهای سبز را برای افزایش نور طبیعی، بهره‌وری انرژی یا پایداری محیطی کارخانه در خود جای دهد. نمای کارخانه مدرن نیز در اکثر اوقات بیانگر هویت و برند کارخانه یا محصولاتی است که در داخل آن تولید می شود.

متریال های مورد استفاده در نمای مدرن کارخانه‌ها

از سری متریال های مورد استفاده در نمای مدرن کارخانه‌ها می توان به کامپوزیت و سرامیک خشک اشاره نمود که در ادامه به بررسی ویژگی‌ها و مزایای هریک اشاره می‌نماییم. شایان ذکر است شما می توانید جهت انجام پروژه طراحی نما کارخانه خود با تیم مهندسین آرین مهدکاوش به عنوان طراح و مجری تخصصی نمای مدرن کارخانجات صنعتی تماس بگیرید.

مزایا استفاده از سرامیک خشک در نمای کارخانه

سرامیک خشک نوعی سیستم روکش نما به شکل کاشی یا پانل های سرامیکی است که بدون استفاده از ملات، چسب یا دوغاب به سازه متصل می شود. استفاده از روش اجرای نمای خشک برای نما کارخانه دارای چندین مزیت است، از جمله:

  • نصب آن آسان و سریع است. کاشی‌ها یا پانل های سرامیکی با استفاده از پروفیل های فلزی، گیره‌ها یا قلاب‌ها به سازه ثابت می شوند. امکان تنظیم و تراز این پانل های سرامیکی به سادگی وجود دارد.
  • بادوام و مقاوم است و می تواند در برابر شرایط آب و هوایی، اشعه UV، آتش، آب، ضربه یا خوردگی مقاومت کند. کاشی‌ها یا پانل های سرامیکی همچنین غیر متخلخل و ضد باکتری هستند و از تجمع کثیفی، لکه یا کپک در نما جلوگیری می کنند.
  • زیبا و متنوع است. رنگ، بافت، شکل و الگوهای متنوعی را برای نما ایجاد می‌نماید. این کاشی‌ها یا پانل‌های سرامیکی می‌توانند متناسب با طراحی و عملکرد ساختمان سفارشی سازی شوند.

مزایا استفاده از کامپوزیت در نمای کارخانه

نمای کارخانه کامپوزیت، نوعی نمای مدرن جهت پوشش بیرونی ساختمان کارخانه است که در آن از کامپوزیت استفاده می‌شود. استفاده از ورق های کامپوزیت برای نمای کارخانه مزایای متعددی دارد. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورق های کامپوزیت از دو یا چند متریال مختلف ساخته می شوند که دارای خواص متمایزی هستند. این متریال های مختلف می توانند عملکرد و ظاهر نما را افزایش دهند. به عنوان مثال، ورق های کامپوزیت بسته به نوع و ترکیب مواد مورد استفاده می توانند استحکام، سبکی، دوام، انعطاف پذیری و مقاومت بالایی داشته باشند.
  • ورق های کامپوزیت بسته به رنگ، شکل، بافت یا چیدمان مصالح به کار رفته می توانند جلوه و الگوهای زیبایی شناختی متنوعی برای نما ایجاد کنند. به عنوان مثال، ورق های کامپوزیت می توانند با فلز و شیشه ظاهری براق و مینیمال و یا با چوب و پلاستیک ظاهری گرم و طبیعی ایجاد کنند.
  • ورق های کامپوزیت را می توان به راحتی به اشکال و اندازه های مختلف شکل و برش داد، خم یا تا کرد. این ویژگی باعث می‌شود طراحی و ساخت نما تسهیل گردد. ورق های کامپوزیت را می توان برای ایجاد رنگ‌ها و پرداخت های مختلف رنگ آمیزی یا روکش کرد.
  • ورق های کامپوزیت نسبت به استفاده از مواد منفرد می توانند مقرون به صرفه تر و سازگار با محیط زیست باشند. این ورق‌ها می توانند هدر رفت مواد مورد نیاز را کاهش دهند و از مواد تجدید پذیر یا بازیافتی استفاده کنند.
طراحی و ساخت کارخانه دیپوینت توسط تیم آرین مهدکاوش

نمای ساختمان اداری کارخانه depoint – طراحی توسط تیم آرین مهدکاوش

نمای ساختمان اداری کارخانه

برخی از نکات مهم در طراحی نمای ساختمان اداری کارخانه عبارتند از:

  • نما باید هویت و برند کارخانه و محصولات آن را منعکس کند و تصویر مثبتی را برای مشتریان، بازدیدکنندگان و کارگران ایجاد کند. نما همچنین باید ارزش‌ها و چشم انداز کارخانه مانند نوآوری، کیفیت، پایداری یا مسئولیت اجتماعی را به اشتراک بگذارد.
  • نمای ساختمان اداری باید با تامین نور طبیعی، تهویه، نما و راحتی، محیط کار و رفاه کارمندان را افزایش دهد. نما همچنین باید ضمن کاهش صدا، گرما و آلودگی ناشی از عملیات کارخانه، محیط کاری سالم و ایمن را برای کارمندان بخش اداری ایجاد کند.
  • نما باید دوام بالا و نگهداری آسانی داشته باشد. در نما استفاده از مواد و روش‌هایی که بتواند در برابر شرایط آب و هوایی، فرسودگی و خرابکاری مقاومت کند بسیار مهم است. نما باید به گونه ای طراحی شود که نظافت، تعمیر یا بازسازی نما را به طور منظم یا دوره ای تسهیل کند.

نمای سوله یا ساختمان تولید کارخانه

در این بخش به برخی از نکات مهم در طراحی نمای سوله تولید کارخانه اشاره می‌نماییم:

  • نما باید عملکردی و کارآمد باشد. طراحی نمای ساختمان تولیدی کارخانه باید متناسب با حرکت روان و ایمن مواد، محصولات، کارگران و وسایل نقلیه در داخل و خارج از کارخانه انجام شود. نمای سوله تولید همچنین باید تهویه، روشنایی و عایق کافی را برای عملیات کارخانه فراهم کند و از خروج گرد و غبار، دود یا بوها به داخل ساختمان جلوگیری کند.
  • نمای سوله تولید باید به گونه ای طراحی شود که در برابر آتش سوزی، انفجار یا سایر خطراتی که ممکن است در کارخانه رخ دهد مقاومت کند.
  • نما باید با ایجاد ترکیبی هماهنگ و متعادل از رنگ، شکل، بافت و الگوهای متناسب با سبک و عملکرد کارخانه، زیبا، ساده و جذاب باشد.
نمای سوله یا ساختمان تولید کارخانه سیمکو

نمای سوله یا ساختمان تولید کارخانه سیمکو – طراحی توسط تیم آرین مهدکاوش

طراحی سردر کارخانه چوبستانه

سردر کارخانه چوبستانه – طراحی توسط تیم آرین مهدکاوش

طراحی سردر کارخانه

برخی از نکات مهم در طراحی و اجرای سردر کارخانه عبارتند از:

  • ورودی کارخانه نقطه دسترسی اصلی کارخانه است که کارگران، بازدیدکنندگان، وسایل نقلیه و مواد وارد کارخانه و خارج می شوند. سردر کارخانه باید به گونه ای طراحی و اجرا شود که ایمنی و کارایی لازم را داشته باشد و حس دعوت کنندگی مناسبی برای مشتریان ایجاد نماید.
  • سردر ورودی کارخانه باید در موقعیت استراتژیک و مناسبی قرار گیرد که از جاده یا خیابان اصلی به راحتی قابل رویت و قابل دسترسی باشد. ورودی کارخانه نیز باید جریان و جهت تردد را مشخص نماید و فضا و امکانات کافی را برای پارک، بارگیری، تخلیه و یا انتظار فراهم آورد.
  • سردر ورودی کارخانه باید با سبک و کارایی کارخانه مطابقت داشته باشد و از مصالح، رنگ‌ها، اشکال و یا نمادهای متناسب با نما و معماری کارخانه استفاده شود.

با توجه به طولانی بودن مطلب طراحی نمای کارخانه ما در یک مطلب مجزا درباره طراحی سردر ورودی کارخانه توضیحاتی را ارائه نموده ایم. جهت مشاهده این مطلب می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.

نمای خشک کارخانه

 استفاده از نمای خشک در طراحی و اجرای کارخانه ها به ایجاد یک شرایط آب و هوای داخلی مطلوب کمک می کند اما چگونه؟ یک نمای تهویه شده تاثیر مستقیم خورشید بر ساختمان را کاهش می دهد و دیوارها به اندازه سایر سازه ها ، به لطف جریان ثابت هوا در حفره که دائما ساختمان را خنک می کند در تابستان گرم نمی شوند.  با یک نمای خوب طراحی شده و خوش ساخت می توان از اثرات منفی تراکم  آب جلوگیری نمود، زیرا آب خشک می شود و نشت نمی کند. مشکلات جلبک و رطوبت رخ نمی دهد و کپک نمی تواند رشد کند زیرا نما به شکل “خود تنفسی” فعالیت می نماید.

پرسش های متداول

هزینه طراحی و اجرا نمای کارخانه چقدر است؟

هزینه طراحی نما کارخانه در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد و در حال حاضر بین ۲ تا ۳ درصد هزینه کل ساخت نمای آن است. از جمله این عوامل می توان به اندازه، شکل، سبک و عملکرد نما، مواد و روش های استفاده شده برای نما، پیچیدگی و هزینه های پیمانکار اشاره کرد. بنابراین هیچ پاسخ قطعی برای هزینه طراحی و ساخت نمای کارخانه در ایران وجود ندارد زیرا بسته به شرایط مختلف، متفاوت است. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات دقیقی درباره هزینه های طراحی و ساخت نمای کارخانه داشته باشید تنها کافی است با کارشناسان آرین مهدکاوش تماس بگیرید. جهت رفاه هرچه بیشتر شما کارفرمایان محترم، ما در کوتاهترین زمان ممکن قیمت طراحی و اجرای نما کارخانه را برای شما برآورد می‌نماییم.

بهترین مصالح برای اجرای نما کارخانه کدام است؟

جهت ساخت نمای کارخانه می توان از متریال و مصالح متنوعی استفاده کرد. در عین حال از بهترین مصالح برای اجرا نمای می توان به  سرامیک خشک و ورق های کامپوزیت اشاره کرد. اجرای نما به صورت خشک باعث می شود وزن سازه کمتر شود و هزینه های ساخت را به شدت کاهش می‌دهد. شایان ذکر است که آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی اجرای نمای خشک در سرتاسر کشور فعالیت می نماید. در صورت تمایل به اجرا نما به صورت سرامیک خشک با ما در تماس باشید. همچنین یکی از خدمات منحصر به فرد ما تامین کلیه متریال و تجهیزات مورد نیاز برای پروژه شماست.

شرکت طراحی نمای کارخانه، ساختمان اداری، سوله تولید و سردر کارخانجات و واحدهای صنعتی

انتخاب نمای کارخانه و واحد صنعتی یک تصمیم مهم است، اما اصلا سخت نیست. اکنون امیدواریم با استفاده از این راهنمای آرین مهدکاوش، ایده بهتری در مورد انواع نماهای موجود داشته باشید و متوجه شوید نمای کارخانه چگونه می توانند برای تجارت شما مفید باشد. مهم نیست که چه نوع نما را برای کارخانه یا واحد صنعتی خود انتخاب می کنید، به یاد داشته باشید که هر ساختمان تجاری دارای شخصیت و شخصیت منحصر به فرد خود است که باید در طراحی آن منعکس شود. در اینجا انتخاب یک شرکت مناسب و ماهر جهت طراحی معماری نمای کارخانه اهمیت بسزایی دارد. شرکت آرین مهدکاوش مفتخر است با دارا بودن سال‌ها تجربه تخصصی و حرفه‌ای در زمینه طراحی و ساخت کارخانجات صنعتی به شما کارفرمایان محترم خدمت رسانی نماید. در صورت تمایل جهت پروژه طراحی و ساخت نما یا کارخانه کارخانه خود با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.