نمای کامپوزیت

بیشترین کاربرد نمای کامپوزیت آلومینیوم در سیستم اجرای نمای خشک است. در این سیستم نما نوعی سیستم پوشش چند لایه به دلیل رفتار حرارتی به دست می‌آورد و به عنوان عایق ساختمان‌ها نقش برجسته ای دارد.پانل های کامپوزیت آلومینیومی دارای دو ورقه آلومینیومی هستند که توسط یک هسته پلی اتیلن به هم متصل شده اند و می توانند در طیف وسیعی از کاربردهای داخلی و خارجی از جمله  روکش دیوار، غرفه های نمایشگاهی و اتصالات فروشگاهی استفاده شوند. ورق های کامپوزیت آلومینیومی را می توان به راحتی برش داد، سوراخ کرد، چسب، پیچ و خم کرد و سطح بسیار صاف آن برای چاپ گرافیک یا متن با کیفیت بالا عالی است این پانل ها به ویژه برای نماهای خشک ساختمانی جدید و همچنین برای بازسازی یا نوسازی طراحی شده است.

چرا باید نمای خشک کامپوزیت را انتخاب کنیم؟

استفاده از نمای کامپوزیت به علت بهره وری انرژی، قیمت پایین و امکانات ساخت و ساز همواره در حال گسترش است. این نوع متریال به طور ویژه برای ساخت نماهای خشک، نوسازی یا بازسازی آنها طراحی شده است. کامپوزیت آلومینیوم راه حل هایی را ارائه می دهد که می تواند با تمام زمینه های معماری به خصوص سبک مدرن سازگار شود. هزینه اجرای این نما نسبتا بالاست اما در صورتی که مصالح و متریال های مورد نیاز برای اجرای این نوع نما به صورت مستقیم و با حذف واسطه ها خریداری و تامین شود، هزینه اجرا به شکل قابل توجهی کاهش می یابد. شرکت آرین مهدکاوش با بسیاری از برندهای  تولید کننده ورق های آلومینیوم کامپوزیت همکاری مستقیم دارد. تیم ما مصالح مورد نیاز برای اجرای نما را به صورت مستقیم از کارخانه  تامین می نماید و در نهایت هزینه اجرای نما به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

فهرست مطالب

کامپوزیت آلومینیوم

اول از همه، اجازه دهید با اصول اولیه شروع کنیم و دلیل نامگذاری و ترکیب آن را توضیح دهیم. پانل کامپوزیت آلومینیومی یک پانل چند لایه متشکل از دو ورقه آلومینیومی است که معمولاً رنگ‌آمیزی می‌شود و از طریق فرآیند هم اکستروژن هسته و چسب‌های خاص به یک هسته مرکزی متصل می‌شود.

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت ها موادی هستند که از یک سری محصولات مصنوعی ساخته شده اند که به طور ناهمگن با هم مخلوط می شوند تا یک محصول واحد با خواص معین را تشکیل دهند. کاربردهای آنها بسیار متنوع است و ما می توانیم کامپوزیت ها را در صنایع مختلفی مانند جراحی (پرکردن دندان)، نظامی، خودروسازی یا ساخت و ساز پیدا کنیم. در مورد هسته مرکزی پانل کامپوزیت آلومینیومی، معمولاً از پلی اتیلن تشکیل شده است که به آن پرکننده های معدنی اضافه می شود تا مقاومت آن در برابر آتش را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. این باعث می‌شود که آن را ماده‌ای با خواص حرارتی و صوتی عالی و همچنین سبک‌تر و مقاوم‌تر در برابر ضربه نسبت به ورق‌های مشابه آلومینیومی کند.

 آلومینیوم چیست؟

آلومینیوم با وزن ۲.۷ گرم بر سانتی متر مکعب، یک سوم وزن موادی مانند آهن و بسیار سبک است. یکی دیگر از ویژگی های عالی آن مقاومت طبیعی آن در برابر خوردگی است. آلومینیوم همچنین انعطاف پذیر، مقاوم در برابر شعله و ۱۰۰ درصد قابل بازیافت بدون افت کیفیت است. تقریباً بدون سایش، تغییر شکل یا تغییر تحت تأثیر عوامل خارجی در آزمون زمان مقاومت می کند. علاوه بر این، تقریباً نیازی به نگهداری ندارد، بنابراین دوام آن بیش از حد تضمین شده است.استحکام، سبکی و دوام آلومینیوم آن را به یک ماده ایده آل برای ساخت و ساز و معماری تبدیل می کند، نه تنها در پروفیل ها یا عناصر زیبایی شناختی خاص، بلکه به عنوان یک ماده پوششی قوی و بادوام.

   شاید علاقه داشته باشید بخوانید: نمای سرامیک خشک چیست؟

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت نیز مانند دیگر سیستم های اجرای نما دارای هم مزایا و معایب می باشد. در ادامه برخی از مزیت ها و عیب های سیستم نمای کامپوزیت آلومینیوم ارائه خواهد شد.

مزایا

از خواص و ویژگی های منحصر به فرد پانل های کامپوزیت آلومینیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر شکل و تغییر اندازه ای در ابعاد خود ایجاد نمی کند. به این معنی که ماده در هر اندازه ای که دارد بدون از دست دادن خواص خود پایدار می ماند.
  • در هیچ زمانی در طول چرخه عمر خود مواد مضر برای محیط زیست آزاد نمی کنند.
  • متنوع اند و تقریباً با هر نوع پروژه ای سازگار است.
  • به دلیل مقاومت در برابر سایش و خوردگی عمر بالایی دارند.
  • مواد هسته و ورق های پوشش پانل کامپوزیت آلومینیومی را می توان بازیافت و مجددا استفاده کرد. آلومینیوم با توجه به ویژگی های آن می تواند به طور نامحدود بازیافت شود.
  • مونتاژ آن‌ها بر روی نما سریع و آسان است. به همین ترتیب در صورت آسیب دیدن پانل به راحتی قابل تعویض است.
  • چگالی کم آلومینیوم آن را به ماده ایده آلی برای سیستم های زیرسازی در نماهای خشک  تبدیل نموده است.
  • در برابر بادهای شدید و انواع شرایط جوی مقاومت بالایی دارد.
  • ضد آب، عایق صدا و ضدحریق و اشتعال است.
  • نمای کامپوزیت سبک است و وزن هر متر مربع بین ۵ تا ۸ کیلوگرم است که نسبت به سایر مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان بسیار کمتر است.
  • انعطاف پذیری در برش لبه های نمای کامپوزیت بالاست و می توان آن را  با ابزار مناسب تا ۱۳۵ درجه زاویه داد که این امر برای اکثر مصالح مانند سنگ و شیشه امکان پذیر نیست.

معایب

یکی از معایب فاحش نمای آلومینیوم کامپوزیت  نداشتن صرفه اقتصادی آن است، زیرا استفاده از این نما نیازمند زیرساخت میباشد و بدلیل اینکه زمان نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی ضمن اجرای شاسی در زیر کار، لایه میانی نیز از جنس مواد پلی اتیلن باشد، به طور کلی قیمت پایانی آن بالا رفته و برای ساختمان‌هایی که هزینه چندانی ندارند، به صرفه نیست. همچنین کامپوزیت به علت ضخامت کم بر اثر باد و طوفان شدید تغییر شکل داده و شکل اولیه خود را از دست می‌دهد. بنابراین برای ساختمان‌های بلند در اقلیمی با شرایط آب و هوایی طوفانی مناسب نیست.

نمونه پروژه های اجرای نمای کامپوزیت آلومینیوم آتلیه معماری آرین مهدکاوش

تفاوت پانل کامپوزیت آلومینیوم با ورق آلومینیوم چیست؟

پانل های کامپوزیت آلومینیومی پس از نصب بدون هیچ گونه چین و چروک، به احتمال زیاد صاف می مانند. حتی در دماهای شدید نیز شکل خود را حفظ می کند، در حالی که آلومینیوم استاندارد ممکن است اینطور نباشد. پانل های کامپوزیت آلومینیومی بیشتر در معرض فرورفتگی هستند و به عنوان مثال در برابر طوفان های شدید در برابر ضربه مقاوم نیستند.

انواع نمای آلومینیوم کامپوزیت

یکی از مصالحی که برای نمای ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد کامپوزیت آلومینیوم است. کامپوزیت آلومینیوم دارای ویژگی هایی است برای استفاده در نمای ساختمان بسیار محبوب است. از این رو در طرح ها و انواع مختلفی تولید می شود. در ادامه به بررسی انواع نمای آلومینیوم کامپوزیت می پردازیم:

آلومینیوم کامپوزیت ضد حریق (FR)

این ورق کامپوزیت از مواد معدنی نسوز ساخته شده و مقاوم در برابر حریق و آتش سوزی می باشد. این ورق ها بسیار انعطاف پذیر بوده و همچنین در برابر عوامل مخرب مانند نور فرابنفش و باران های اسیدی از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.

کامپوزیت آلومینیوم نانو Nano-PDF

این نوع آلومینیوم کامپوزیت دارای قابلیت دفع گرد و غبار می باشد و همچنین ضد رطوبت است. این تکنولوژی برتر این امکان را فراهم می کند که ذرات گرد و غبار بر روی سطح باقی نماند و همچنین به کمک قطرات باران سطح ورق تمیز می شود .

نمای کامپوزیت

کامپوزیت ضدخش یا PVDF

این ورق کامپوزیت مقاوم در برابر خط و خش می باشد و دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل مخرب می باشد. ساختار این ورق ها  از رنگ و الکل، رزین فلوئور کربن دارای آنزیم فلورین و حلال تشکیل شده است. پانل های کامپوزیت آلومینیوم معمولی و چوبی به اندازه کافی در برابر خش مقاوم نیستند. پانل کامپوزیت آلومینیومی ساختمانی ضدخش، از معایب کامپوزیت های سنتی خلاص می شود در حالی که استحکام اولیه مواد اولیه آن کم نمی شود.

ورق کامپوزیت لانه زنبوری (Honeycomb)

مزیت ورق کامپوزیت هانی کامب این است که در صورت حریق و آتش سوزی هیچ گونه بخار و گاز سمی تولید نخواهد کرد.

نمای آلومینیوم

پنل کامپوزیت سه بعدی

این نوع ورق کامپوزیت یک راه حل خلاقانه جدید برای متمایز سازی ساختمان می باشد. ایجاد پانل های سه بعدی ورق کامپوزیت بدون درز و گره و تکمیل پانل های کامپوزیت سه بعدی تحت نورپردازی جلوه خاصی را به ساختمان خواهد بخشید.

ورق کامپوزیت طرح دار (طرح آجر _ طرح چوب _ طرح سنگ)

ورق کامپوزیت طرح دار جایگزین مناسبی جهت پوشش نمای ساختمان بجای آجر، چوب و یا سنگ می باشد. ویژگی ورق کامپوزیت، خاصیت ضد آب بودن و مقاومت فیزیکی بالا است. این کامپوزیت ها در دکوراسیون داخلی نیز کاربرد دارند. همچنین سبک بودن این ورق کامپوزیت ها منجر به ضد زلزله شدن ساختمان می شود.

نمای کامپوزیت

کامپوزیت رنگی

برندهای مختلف پنل هایی با رنگ های متفاوت دارند. حدود ۳۰ نوع رنگ متعارف از پانل های کامپوزیت آلومینیومی وجود دارد: مانند نقره ای شامپاینی، سفید شیری، سفید عاج، نقره ای یشمی، طلایی، نارنجی، قرمز ، آبی، خاکستری، زرد، مشکی و غیره. رایج‌ترین آن‌ها عمدتاً رنگ‌های فلورسنت، رنگ‌های متالیک، رنگ‌های ساده و رنگ‌های مرواریدی هستند.

ورق های آلومینیوم کامپوزیت ضد باکتری

تخته کامپوزیت آلومینیومی پلاستیکی مقاوم در برابر کپک و ضد باکتری از مواد چند لایه تشکیل شده است. لایه های بالایی و پایینی صفحات آلیاژ آلومینیوم با خلوص بالا و وسط یک صفحه هسته پلی اتیلن با چگالی کم (PE) غیر سمی است.

نمای آلومینیوم کامپوزیت

کاربردهای آلومینیوم کامپوزیت

کاربرد آلومینیوم کامپوزیت در بخش‌های ساختمانی ، خودرو، کشاورزی و معدن بر اساس کارایی و عملکرد بالا است.کامپوزیت‌های آلومینیومی  با سختی ویژه و استحکام بالا می‌توانند در کاربردهای طولانی مدت استفاده شوند. مواد کامپوزیتی اجزایی با استحکام بالا و سبک وزن می باشند و این در نهایت منجر به توسعه قطعات مواد پیشرفته با عملکرد و کارایی بهتر می‌شود. بیشترین استفاده از آن به عنوان متریال برای نصب نماهای خشک است که ظاهری مدرن و کاربردی به ساختمان می بخشد. موارد دیگری که می توان از پانل های کامپوزیت نیز برای آنها استفاده کرد عبارتند از:

  • پوشش انواع نما
  •  فضاهای داخلی برای ترمیم و بازسازی
  • پوشش ستون ها
  • روکش بالکن
  • تابلوهای تبلیغاتی
  • پارتیشن های اداری
  • پمپ بنزین ها
  •  عناصر کاربردی و زیبایی شناختی مانند کنسول و سایبان
  • انبوهی از مصارف صنعتی، مانند صنعت خودروسازی.
اجرای نمای خشک

روش های اجرای نمای کامپوزیت

اجرای نمای کامپوزیت روش های متفاوتی دارد از جمله : روش H و L  _ روش فیکس _ روش هنگینگ _ روش فیکس هنگینگ

روش Hو L

این روش تنها در ایران کاربرد دارد و از نبشی های  H مابین کامپوزیت ها و از نبشی های  L در گوشه کامپوزیت ها استفاده می کنند. همچنین در کنج دیوار ها از نبشی های V استفاده می کنند.

روش فیکس

در  این روش ابتدا باید زیرسازی متناسب با نوع سازه‌ی ساختمان انجام شود، به همین خاطر از نقشه‌های شاپ دراوینگ استفاده می کنند که بیانگر تعداد ، نحوه تقسیم‌بندی و سایز پانل‌ها می باشد .

روش هنگینگ

در این روش پانل‌های آلومینیومی به صورت ریلی کنار هم قرار می‌گیرند . این ریل‌ها از براکت‌های آلومینیومی و قابلیت رگلاژ دارند هستند و بعد از اینکه پانل‌ها برش و خم داده شدند بر روی این ریل‌های قرار می‌گیرند. برای اجرا به این روش همانند روش فیکس ابتدا زیرسازی صورت می‌گیرد با این تفاوت که در این روش عموما از پروفیل های آهنی ۴۰*۸۰ میلی‌متری استفاده می‌شود که البته  این ابعاد امکان تغییر دارند. همچنین از نبشی‌های آلومینیومی برای نگهداری ناودانی استفاده می شود ، ناودانی ها در دل خود دارای پین‌های استیل ضد زنگ نگهدارنده پنل کامپوزیت هستند ، سپس پانل‌های کامپوزیت توسط دستگاه گروف زنی خم می‌شوند و شیارهای کوچکی بر روی آن‌ها قرار می‌گیرد که این شیارها بر روی پین‌های استیل درون ناودانی ها گذاشته می‌شوند.

 فیکس هنگینیگ

در این روش نیز ابتدا زیرسازی انجام می شود ، به این صورت که در ابتدا از پروفیل‌ های آهنی ۴۰*۸۰ استفاده کرده و برای اتصال قوطی آلومینیومی به پروفیل آهنی ۴۰*۸۰ ابتدا نبشی‌های آهنی را به پروفیل‌ های آهنی متصل می‌کنند و روی این نبشی‌ها آهنی، نبشی‌های آلومینیومی را  برای نگهداری براکت های آلومینیومی کار می‌گذارند، پانل‌های کامپوزیت در ضلع عمودی بر روی پین‌های استیل قرار می‌گیرد ولی در قسمت بالا و پایین ورق‌های کامپوزیت به روش فیکس و با پیچ و پرچ متصل می‌شود.

تفاوت نمای کامپوزیت آلومینیوم با سایر نماها

پانل کامپوزیت آلومینیوم در مقایسه با سایر نماهای موجود در بازار، مانند ساندویچ پانل و حتی نمونه های کلاسیک تر مانند سرامیک یا سنگ طبیعی، مزایای بسیاری دارد. هنگامی که در مورد سایر نماها صحبت می کنیم یا زمانی که آن را مستقیماً با نماهای بدون روکش مقایسه می کنیم، نماهای خشک ساخته شده با پانل های کامپوزیت آلومینیومی برنده واضحی از نظر سبکی ساختاری، هزینه ها و مهم تر از همه صرفه جویی در انرژی تعمیر و نگهداری کم هستند. نمای آلومینیوم کامپوزیت درای مزیت هایی در مقایسه با سایر نما ها می باشد از جمله : سبک بودن، سطح صاف و یکنواخت، شکل پذیری، تنوع رنگ و طرح، مقاومت در برابر آتش سوزی، خاصیت ضد زلزله، امکان آب بندی نما، قابلیت تعویض پانل ها، خواص آکوستیک، دوام و عمر طولانی مدت در شرایط گوناگون جوی.

** در صورتی که برای پروژه خود به دنبال تامین انواع متریال و مصالح نمای خشک مانند ورق های کامپوزیت آلومینیوم با مناسب ترین قیمت و خرید مستقیم از کارخانه هستید با ما تماس بگیرید.

ابعاد و اجزای نمای کامپوزیت

ابعاد استاندارد ورق کامپوزیت ۱۲۵*۳۲۰ سانتی متر میباشد. ضخامت پوسته پانل های کامپوزیت آلومینیومی: ۲ میلی متر، ۳ میلی متر، ۴ میلی متر، ۵ میلی متر، ۶ میلی متر و بیشتر می باشند. به صورت کلی اجزای ورق های کامپوزیت نیز به شرح زیر است:

  • ورق آلومینیومی
  • لایه رنگ پلی استر
  • چسب
  • لایه پلی اتیلن
  • رنگ نانو
  • پوشش محافظ
کارخانه دوگام

شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با دارا بودن معماران و متخصصان ماهر و زبده، سال ها سابقه اجرای نمای خشک به صورت تخصصی در پروژه های بزرگ و کوچک را داراست. تیم حرفه ای ما کلیه خدمات طراحی، مشاوره، نظارت، اجرا و ارزیابی انواع سیستم های نمای خشک را با ضمانت و کیفیت بر عهده دارد و آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

جهت دریافت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت طراحی و اجرای نما کامپوزیت با کارشناسان ما تماس بگیرید.

021-26424436       021-26424163 

قیمت طراحی و اجرای نمای کامپوزیت آلومینیوم

نحوه طراحی نمای کامپوزیت اهمیت بالایی دارد چراکه طراحی خلاقانه و منحصر به فرد اولین عامل جذب مخاطب و بیننده نمای ساختمان میباشد. انتخاب روش نصب کامپوزیت نما نیز در قیمت اجرای نما بسیار مؤثر است. روش نصب فیکس کامپوزیت، ساده‌تر و البته ارزان‌تر از روش هنگینگ است.به طور کلی قیمت فعلی ورق آلومینیوم کامپوزیت بسته به ضخامت رویه های آلومینیومی و قابلیت های ضد نسوز بودن آن ،در بازه قیمتی ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در هر متر مربع عرضه می گردد. همچنین برای زیرسازی نمای کامپوزیت نیاز به پروفیل آهن می باشد که  در سال ۱۴۰۲ حدودا از متری ۱۵۰٫۰۰۰ تا  ۲۴۰٫۰۰۰ تومان پروفیل مصرف می شود.

نصب آلومینیوم کامپوزیت روی نما

نمای آلومینیوم کامپوزیت برای نمای ساختمان علاوه بر کارایی بسیار بالا و همچنین زیبایی خاصی به نمای ساختمان می بخشد. جهت نصب پانل کامپوزیت بر روی نما، توصیه می شود مجموعه ای از مونتاژها را انجام دهید. اگر بخواهیم از آن به عنوان یک پانل آلومینیومی برای نماهای خشک استفاده کنیم، باید زیرسازی قبلی را که در آن پانل ها محکم می شود، به دیوار پایه ثابت کنیم و در نتیجه با مقررات ساختمان تطبیق دهیم. نصب پانل ها روی زیرسازی می تواند با پرچ کردن یا پیچ کردن قطعات پانل به هم یا به صورت سینی های معلق انجام شود.

مجری نمای کامپوزیت

ما در شرکت آرین مهد کاوش با دارا بودن تیمی متخصص و دقت بالا و متناسب با نیاز شما کار طراحی و اجرای نمای آلومینیوم کامپوزیت شما کارفرمای محترم را ارائه می نماییم. همچنین لازم به ذکر است که در صورت انتخاب نمای خشک کامپوزیت برای پروژه خود ما تمامی مصالح و اقلام لازم جهت اجرای نمای کامپوزیت را با حذف واسطه ها از کارخانه برای شما خریداری می نماییم. درصورت نیاز به استعلام قیمت درباره ورق های کامپوزیت آلومینیوم با شماره تماس های درج شده در انتهای همین صفحه تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *