آلترناتیو کارخانه r&w

طراحی نما و اجرا کارخانه دوگام

پروژه طراحی و ساخت کارخانه دوگام در شهرک صنعتی قرچک در سال ۱۳۹۸ آغاز گردید. کارخانه دوگام زیرمجموعه برند R&W  ایتالیا می باشد که در حوزه تولید کفش چرم فعالیت می نماید. کارگاه این مجموعه در شهر جاجرود قرار دارد. کارخانه تولید کفش دوگام در شهرک صنعتی قرچک ورامین واقع شده است. کارفرمای محترم پروژه جهت بازطراحی و طراحی نما و و اجرای کارخانه به آرین مهدکاوش مراجعه نمودند. طراحی و اجرای نما کارخانه، باز طراحی معماری داخلی ساختمان اداری توسط مهندسین مشاور آرین مهدکاوش انجام شده است. جهت مشاهده نمونه کارهای بیشتر در زمینه طراحی و ساخت کارخانه و سوله می‌توانید از صفحه « نمونه کارهای کارخانجات و سوله های صنعتی » دیدن فرمایید.

کارفرماجناب آقای کنگرانی
موقعیت پروژهشهرک صنعتی قرچک ورامین
مساحت زمین۳۰۰۰ مترمربع
کاربری کارخانه تولید کفش
تاریخ شروع پروژه سال ۱۳۹۸
خدمات ما طراحی معماری و اجرا نما

مشخصات سایت کارخانه

بعد از بررسی وضعیت محل و دریافت نقشه ها یک برداشت اولیه صورت گرفت. در این پروژه به خواست کارفرمای محترم فضای داخلی با وجود محدودیت های بسیار، باز طراحی شد. بهسازی فضاهای موجود نیز بعد از انجام مشاهدات و بررسی های اولیه صورت گرفت. در طراحی نما کارخانه اهمیت و توجه به مسائلی مانند تهویه، نور، اقلیم و آب و هوا بسیار ضروری است. در نتیجه ویژگی های آب و هوایی و اقلیمی منطقه قرچک کنترل گردید. . با توجه به اطلاعات حاصل از بازدید مجموعه، یک سری اتودهای طراحی به کارفرما داده شد.

آلترناتیو کارخانه r&w
اتود دستی طراحی کارخانه
آلترناتیو کارخانه r&w
آلترناتیو کارخانه r&w
آلترناتیو کارخانه r&w
سردر کارخانه دوگام

کاربری ها

کارخانه دوگام به صورت یک سالن بزرگ در سه طبقه و با سازه فلزی طراحی و اجرا شده است. مساحت هر طبقه حدود ۱۷۰۰ مترمربع می باشد. ارتفاع طبقات این ساختمان ۴.۵ متر می باشد. از آنجایی که مساحت زمین کارخانه زیاد کم بود، ساختمان اداری در خود محوطه سوله تولید کارخانه جانمایی گردید. دو طبقه از این سازه به کاربری اداری تخصیص یافت. طبقه اول آن شامل لابی ورودی و نمایشگاه می باشد. با توجه به ارتفاع زیاد طبقه همکف یک نیم طبقه برای طبقه اول طراحی شد. بخشی از نمایشگاه مجموعه به نیم طبقه همکف انتقال پیدا کرد. در طراحی داخلی قسمت اداری کارخانه یک پل معلق جهت ایجاد دسترسی هرچه بهتر به سالن نمایشگاه طراحی و اجرا گردید. بخش مرکزی اداری در طبقه دوم مجموعه قرار دارد و شامل فضای اداری، فضای مدیریت و سوییت مدیریت می باشد.

طراحی نمای سوله تولید کارخانه

این کارخانه در ابتدا به شکل سوله و با سقف شیب دار ساخته شده بود. جهت استتار شیب سقف، ارتفاع جان پناه و دیواره ها را زیاد نمودیم تا شیب موجود پشت این دیواره ها مخفی گردد. در نهایت شکل ظاهری ساختمان کارخانه به صورت یک شکل هندسی پایدار و مکعب درآمد. این فرم هندسی از لحاظ بصری احساس امنیت و آرامش ایجاد می نماید.

رندر ساختمان اداری کارخانه

ساختمان اداری کارخانه پرژک در زمینی به مساحت ۱۸۰۰ مترمربع احداث گردید. کارفرمای محترم پروژه تمایل داشتند که ورودی لابی ساختمان اداری به گونه ای طراحی شود که نور طبیعی از طریق یک سقف شیشه ای وارد ساختمان شود. با مدنظر قراردادن سلیقه و ایده کارفرمای محترم در طراحی داخلی مجموعه، یک بام شیشه ای در وسط لابی مجموعه به عنوان یک وید مرکزی جانمایی گردید. یک ورودی بلند و دعوت کننده در مرکز بنا و تقسیم کننده فضا که بسیار چشم نواز است. در طراحی این قسمت از یک فرم استوانه ای ایده گرفته شد. ارتباط بین طبقات این ساختمان نیز توسط یک پله اسپیرال برقرار گردید. یک لابی ورودی تریبل هایت طراحی گردید به شکلی که هر سه طبقه در کنار هم با یک نگاه دیده می شوند. پشت پل معلق یک تابلو تبلیغاتی به ارتفاع 9 متر جانمایی گردید.

رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه
رندر ساختمان اداری کارخانه

طراحی نما کارخانه دوگام

 شرکت R&W  دو رنگ سازمانی آبی و نارنجی دارد که به خواست کارفرما این دو رنگ در نمای کارخانه استفاده گردید. از محدودیت های دیگری که در طراحی نمای این پروژه با آن مواجه بودیم، مشخص بودن محل پنجره ها و دیوارها بود. . از آنجایی که بنای کارخانه ساخته شده بود محدودیت هایی در بازطراحی فضای داخلی و نمای آن وجود داشت. سوله موجود به صورت سه طبقه اجرا گردیده بود که ما اصولا آن را در طراحی‌ها توصیه نمی نماییم. سازه موجود بسیار سنگین احداث گردیده بود و این مورد از سری نکات مهمی بود که باید در طراحی نما به آن توجه می شد. با توجه به این موضوع، نما باید به شکلی طراحی می شد که وزن سازه به میزان قابل توجهی افزایش نیابد.

 در نهایت با توجه به این محدودیت‌ها یک سری آلترناتیو برای نمای این کارخانه طراحی گردید. در طراحی نما سعی شد که از رنگ های خنثی مشکی و خاکستری استفاده شود تا جلوه بهتری برای رنگ های سازمانی مجموعه ایجاد شود.

مصالح نمای کارخانه

جهت اجرای نمای کارخانه از ترکیب متریال های سمنت برد، کامپوزیت آلومینیوم، شیشه نما و سرامیک خشک استفاده گردید. با توجه به اینکه فرم ساختمان به شکل یک مربع ۴۰ در ۴۰ بود، نور مجموعه به خوب تامین نمی گردید. به همین منظور از پنجره های کرتین وال سرتاسری دور فضای تولید مجموعه در نظر گرفته شد. با توجه به حجم مناسب پنجره ها، توانستیم از نور طبیعی در فضای سالن تولید بهره ببریم و در مصرف انرژی صرفه جویی شد. از آنجایی که ساختمان اداری کارخانه در قسمت جنوبی سایت جانمایی شده بود، سعی نمودیم در طراحی نما، بخش اداری کارخانه به شکل ویژه ای قابل تشخیص باشد. در این بخش تراکم پنجره ها بالا و در بقیه بخش های مربوط به فضای تولید، تعداد پنجره ها کاهش پیدا کرد تا کمتر دچار آسیب شوند. در عین حال حداکثر تعداد پنجره مجاز جهت طراحی نمای این مجموعه لحاظ گردید.

ساختمان نگهبانی و سردر کارخانه دوگام

همانطور که در بالاتر نیز اشاره گردیم،سیستم نمای کلیپسی با رانر اجرا گردید . با طراحی خاصی که برای نما صورت گرفت، بخش اداری به شکل ویژه ای تمایز داده شد. شکل کلی ساختمان اداری مجموعه به صورت یک مکعب با استفاده از دو رنگ سازمانی و با الهام از باکس تبلیغاتی جعبه کفش طراحی گردید. دو مدل دستگیره اهرمی و دکمه ای برای پنجره ها در این پروژه استفاده گردید. پنجره های کرتین وال با شیشه دو پله فریم لس اجرا گردید. یک سیستم فلاشینگ داخلی بر روی دیواره های نمای این پروژه نیز نصب شد. در نهایت یک ساختمان نگهبانی و سردر ورودی کارخانه تولید کفش دوگام نیز توسط آتلیه معماری آرین مهدکاوش طراحی گردید. به دلیل کاهش هزینه های شروع کار مجموعه اجرای این دو بخش در  برنامه توسعه آینده کارخانه قرار گرفت.

مراحل ساخت کارخانه دوگام
مراحل ساخت کارخانه دوگام
کارخانه دوگام
کارخانه دوگام
کارخانه دوگام
کارخانه دوگام
مراحل ساخت کارخانه دوگام
کارخانه دوگام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *