نمای سمنت برد یکی از روش های اجرای نمای خشک می باشد که در سال های اخیر استفاده از تخته های فایبر سمنت در صنعت ساخت و ساز بسیار رایج شده است. همین طور روش اجرای نمای سمنت برد مزایا و ویژگی های زیادی دارد که سبب شده رفته رفته کاربرد آن در سراسر دنیا بیشتر شود. زمانی که شما به دنبال ساخت سریع و کارآمد هستید، استفاده از این تخته های سیمانی بسیار موثر خواهد بود. متأسفانه اکثر افراد واقعاً نمی دانند چه چیزی باعث می شود تخته های فایبر سمنت گزینه بهتری نسبت به دیگر مصالح نما باشند. در این مقاله سعی براین بوده است که در مورد اجرای نمای سمنت برد توضیحاتی ارائه شود. امیدواریم که مطالب ذکر شده مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
فهرست مطالب
- سمنت برد چیست ؟
- فایبر سمنت برد چگونه ساخته می شود؟
- مزایا و معایب سمنت برد
- انواع سمنت برد
- کاربرد تخته های سمنت برد
- نمای فایبر سمنت برد
- طراحی نما با فایبر سمنت
- روش های نصب و اجرای سمنت برد
- قیمت فایبر سمنت برد
- رنگ آمیزی سمنت برد
- سمنت برد طرح چوب و شرکت مجری سمنت برد
سمنت برد چیست ؟
سمنت برد یک کامپوزیت ساخته شده از زیست توده سلولزی یا مواد دیگر است و با سیمان چسبانده شده است که دارای مزایایی مانند مقاومت در برابر آتش و موریانه است و می توان از آن استفاده کرد. تخته فایبر سمنت یک ماده کامپوزیتی ساخته شده از سیمان تقویت شده با الیاف سلولزی است که برای کاربردهای تجاری و خانگی مانند سقف، پارتیشن، کفپوش، روکش فلزی استفاده می شود. فایبر سمنت برد محصولی زیست محیطی و کاملاً بی خطر برای محیط زیست است. هیچ گاز مضری منتشر نمی کند. همچنین تخته نما از مواد ایمن و غیر قابل احتراق ساخته شده است، بنابراین می توان از آن در انواع ساختمان ها استفاده کرد. ساختار چوب و پالت بزرگ رنگ، چنین تخته ای را جایگزین عالی برای تخته های چوبی می کند. بدون نیاز به نگهداری است پس بنابراین هزینه نگهداری بسیار پایین است.
فایبر سمنت برد چگونه ساخته می شود؟
تخته های فایبر سمنت مواد کامپوزیتی هستند که از ماسه، سیمان و الیاف سلولزی ساخته شدهاند. به طور خاص، آنها از سیمان پرتلند با مش الیاف شیشه بر روی سطح تشکیل شدهاند. این تختهها را می توان به صورت مستقل یا همراه با تخته سه لا استفاده کرد. آنها در برابر آتش، آب و موریانهها بسیار مقاوم هستند و گزینه هایی ایده آل برای ساخت خانه های با کیفیت و ماندگار می باشند. تنها عیب احتمالی تخته های فایبر سمنت وزن و هزینه کار آنها میباشد. در حالی که خود تخته به اندازه تخته سه لا هزینه دارد، کار با این تختهها به کار، زمان و تلاش بیشتری نیاز دارد، اما نتایج مطلوب است و به حداقل نگهداری نیاز دارد.
مزایا و معایب سمنت برد
سمنت برد نیز مانند دیگر متریال های مورد استفاده جهت اجرای نمای دارای مزیتها و عیبهای متعددی است. شناخت و درک مزایا و معایب هر یک از مصالح مورد استفاده برای اجرای نمای ساختمان به انتخاب هرچه بهتر نمای مورد نظر هر پروژه های کمک شایانی می نماید. در زیر برخی از مزیتهای اجرای نمای توسط تخته های فایبرسمنت به تفصیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مزایا
- اصلی ترین مزیت استفاده از نمای سمنت برد ماندگاری و دوام بالای آن نسبت به سایر متریال است.
- حداقل نگهداری و زیبایی طولانی مدت نمای سمنت برد از دیگر مزیت های این نماست.
- تمیز کردن فایبر سمنت بسیار آسان است و نیازی به محصولات تمیز کننده تخصصی ندارد. سمنت برد این امکان را به شما می دهد بدون مشارکت متخصصان و هزینه های اضافی ظاهر نمای ساختمان خود را تمیز کنید.
- فایبرسمنت دارای سطحی دانه دار است که از نزدیک قابل مشاهده است. سمنت برد به گونهای ساخته شده که همه کثیفیها همراه با باران جاری میشوند و یک فرآیند خود تمیزشوندگی مؤثر را فراهم میکنند.
- تخته فایبر سمنت دوام بالاتر از حد متوسط دارد. علاوه بر آن غیر قابل اشتعال است که یک مزیت اضافی ایمنی است که نباید از این ویژگی چشم پوشی کرد.
- تخته های الیاف سیمانی در ترکیب با سایر مواد و متریال های موجود، نمای ساختمان هارا به ویژه نماهای بنای اداری را با ارزش های زیبایی شناسی منحصر به فرد غنی می کنند و انتظارات مشتری را به نحو احسنت تامین مینمایند.
ویژگی ها
- صرفه جویی در هزینه، فضا، زمان، راحتی
- سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت
- مقاوم در برابر آتش، آب، موریانه و قارچ
- ماندگاری و کیفیت بالا
- مقاوم در برابر ضربه
- دارای تنوع رنگی متعدد
- نصب آسان
معایب
یکی از معایب اصلی صفحات سمنت برد وزن آن در هر فوت مربع است. صفحه سمنت برد تقریباً دو برابر تخته گچی است که کار برای یک نفر به تنهایی را دشوار می کند. صفحات سمنت برد در مقایسه با دیگر نماهای سنتی دارای وزن قابل توجهی است که سبب افزایش بار مرده ساختمان میشود.
هزینه : صفحات سمنت برد علیرغم هزینه بالاتر اولیه در مقایسه با تخته گچی ارزش طولانی مدت بهتری ارائه می دهند.
اثرات زیست محیطی: صفحات سمنت برد حاوی سیمان انرژی بر است که سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت نیست، اما به هنگام تخریب بی اثر است.
شکنندگی و جرم پذیری : شکننده و مستعد ترک خوردن است. هنگام برش، گرد و غبار ریز سیلیس تولید می کند که در حین نصب نیاز به ماسک برای حفاظت از گرد و غبار دارد.
نمونه پروژه های نمای سمنت برد تیم آرین مهدکاوش
انواع سمنت برد
سمنت بردها انواع مختلفی دارند که می توان به فایبر سمنت برد (FCB)، تخته سیمانی پشم چوب (WWCB)، تخته خرده چوب با پیوند سیمانی (CBPB) و تخته سیمانی رشته چوب (WSCB) اشاره کرد. در جدول زیر به مقایسه آنها با یکدیگر پرداختهایم.
کاربرد تخته های سمنت برد
- تخته های فایبر سمنت فارغ از نوع روش ساخت، می توانند به عنوان عنصری برای پوشش بیرونی ساختمان استفاده شوند. آنها همچنین برای ساخت نردهها عالی هستند زیرا از تخته های چوبی تقلید می کنند.
- ورق های فایبر سمنت بیشتر برای سایدینگ در بیرون از خانه یا در حمام و آشپزخانه شما استفاده می شود.
- ورق الیاف سیمان می تواند در خانه شما به عنوان یک لایه پایه برای کاشی روی دیوارها و کف در مناطقی که مستعد آب و رطوبت هستند استفاده شود. این کار از رشد کپک جلوگیری می کند و نواحی مرطوب شما را تمیزتر نگه می دارد.
نمای فایبر سمنت برد
برای تولید تخته های فایبر سمنت، سیمان با نرم کنندهها، آب و الیاف سلولزی ترکیب می شود. همه مواد با هم ترکیب می شوند تا یک جرم یکنواخت به دست آید که از آن نوارهایی با برش مستطیلی تولید می شود. این ماده الاستیک است. تخته های نما از فیبر سیمان تولید و با بخار پخت می شوند. رنگ اکرلیک صفحه نما را از بیرون پوشش میدهد. این شرایط به سمنت برد کمک می کند تا در برابر شرایط آب و هوایی مقاومت کند. یک عامل آبگریز در قسمت داخلی تخته اعمال می شود که از آن در برابر رطوبت محافظت می کند. از طرف دیگر اگر تمایل دارید از پانل های سیمانی جهت نمای ساختمان خود استفاده نمایید شما می توانید از آکواپنل نیز استفاده نمایید که ما به طور مفصل در یک مقاله به بررسی آن پرداخته ایم.
طراحی نما با فایبر سمنت
روکش الیاف سیمان یک جایگزین عالی، بادوام و کم هزینه بجای روکش هایی مانند چوب و سنگ است. پانل های سیمانی متراکم و با کیفیت بالا می توانند ظاهر سنگ، بتن یا چوب را با هزینه بسیار کمتر تقلید کنند و در صورتی که جزئیات به درستی انجام شوند، نتیجه کاری با کیفیت بالا ارائه می دهند. یکی از رایج ترین انواع نما که تیم ما برای پروژه های مسکونی و تجاری خود به عنوان پیمانکار و مجری نما استفاده می نماید، نمای سمنت برد می باشد. بنابراین در اینجا چند روش مختلف برای طراحی نمای خود با فایبر سمنت برد وجود دارد تا ظاهر زیبایی به آن ببخشید. در زیر به روش های مختلف طراحی نما توسط فایبر سمنت برد اشاره می نماییم:
سایدینگ افقی یا Horizontal Lap Siding
سایدینگ افقی یا هلندی یک سبک رایج است که بیشتر برای نما های مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع روکش شامل قطعات بلند و یکنواخت سایدینگ است که در پایین کمی ضخیم تر از قسمت بالایی آن است. نحوه نصب آن از قسمت پایینی به بالاست که هر قطعه جدید به گونه ای قرار می گیرد که با قطعه قبلی همپوشانی داشته باشد. سایدینگ افقی در عرض های مختلف موجود است. لازم به ذکر است که لبه های آن می توانند کاملا صاف یا مهره ای باشند.
سایدینگ شیپ لپ یا Shiplap Siding
اصطلاح “shiplap” از هدف اصلی آن در کشتی سازی گرفته شده است. وایکینگ ها به خاطر فناوری پیشرفته دریایی خود که شامل استفاده از تخته های چوبی با مفصل خرگوشی در امتداد هر لبه بود، معروف بودند. این امر به آنها اجازه داد تا کشتی های ضد آب بسازند که قادر به حرکت در دریاهای مواج بدون گرفتن آب هستند. در این نمونه سمنت برد بر خلاف سایدینگ افقی، که قسمت پایین یک تخته روی تخته دیگر همپوشانی دارد، تخته های روی یکدیگر قرار می گیرند. همین طور با استفاده از سیستم شیاردار برای ایجاد یک سطح تمیز و صاف نصب می شود که در بین خانه های امروزی بسیار رایج است.
تخته کوبی یا Shakes and Shingles
این سمنت برد ظاهر چوب را بدون سابیدگی و پارگی مرتبط تقلید می کند و همین طور به صورت تکه تکهها و پانلها، در اشکال مختلف مانند نیمدایره و هشتضلعی و با لبههای مختلف مانند صاف، موجدار و کاهگلی موجود هستند.
سایدینگ عمودی یا Vertical Siding
با استفاده از سایدینگ عمودی، میتوان ظاهری روستیک با تخته و چوب با ظاهر تمیزتر با خطوط ساده مینیمالیستی را تجربه کرد.
پانل تهویه دار یا Soffit
پانلهای فایبر سمنت برد به سبک تهویه دار و بدون تهویه برای نصب در کفی موجود است که تاب نمیخورد و پوسیده نمیشود. این امر باعث می شود که پوشش زیرین سقف های معماری آسان تر شود. پانل های سبک تهویه دار امکان کنترل بهتر جریان هوا در سرتاسر ساختمان را فراهم می کند.
شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با تجربه و توانمندی مهندسین خود در زمینه مشاوره، طراحی معماری، ساخت و اجرا و مدیریت پروژه های عمرانی فعالیت می نماید. در صورتی که تمایل دارید برای پروژه اداری، تجاری، صنعتی یا هر پروژه دیگری از فایبر سمنت برد استفاده نمایید می توانید از مشاوره رایگان متخصصان ما استفاده کنید. شما کارفرمای محترم می توانید جهت تامین پانل های سمنت برد به صورت مستقیم از کارخانه و همچنین نصب و اجرای این نمای بسیار زیبا و مدرن از خدمات ما استفاده نمایید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت نمای سمنت برد با ما تماس بگیرید.
روش های نصب و اجرای سمنت برد
تخته های سمنت را می توان به دو روش نصب کرد :
- به طور سنتی تا شده/همپوشانی شده
- ایجاد یک سطح صاف از تخته ها
تخته سمنت برد با پیچ های مقاوم در برابر خوردگی یا میخ های حلقه ای آویزان می شود. تخته سیمانی تحت تنش حرارتی حرکت بسیار کمی دارد، اما تختهها معمولاً با فاصله کمی در محل اتصال ظرفهای دوش، وان حمام و یکدیگر نصب میشوند. سپس این اتصالات با درزگیر سیلیکونی یا ترکیبات نوار چسب سازنده قبل از اعمال پوشش پر می شوند. اتصالات مانند تخته گچی معمولی چسبانده می شوند، اما با نوارهای فایبرگلاس که مقاومت بیشتری در برابر آب ایجاد می کنند. همراه با پوشش غیر قابل نفوذ آب، تخته سیمانی یک تخته پشتی پایدار و بادوام است.
قیمت فایبر سمنت برد
قیمت فایبر سمنت برد بر اساس نوع و ضخامت آن تعیین می گردد. فایبر سمنت برد ساده در ضخامتهای مختلف ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۸ میلیمتر تولید می شود هر چه ضخامت صفحات سیمانی ضخیم تر باشد قیمت آن نیز به همان نسبت افزایش می یابد. فایبر سمنت برد طرح چوبی و سمنت برد دکوراتیو به دلیل مواد تشکیل دهنده آن قیمت نسبتا بالایی دارند. کارخانه تولید فایبر سمنت برد بر حسب ضخامت ، نوع و کیفیت قیمتهای متفاوتی برای یک نوع سمنت برد ارائه می نمایند. آرین مهدکاوش مفتخر است که با کمترین هزینه سمنت برد مورد نیاز پروژه شما را با حذف واسطهها و به صورت مستقیم از کارخانه تامین نماید. با توجه به ثابت نبودن قیمتها جهت دریافت لیست قیمت روز با ما تماس بگیرید.
رنگ آمیزی سمنت برد
سمنت برد تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارد، بنابراین برای زیبا ماندن نیازی به رنگ آمیزی مداوم ندارد. اگر تخته خام خریداری می کنید، باید اندکی پس از نصب آن را رنگ کنید. اما اگر با گذر زمان نظرتان تغییر پیدا کرده و دیگر طرفدار آن نیستید و یا خواهان تغییر رنگ نمای خود هستید خوشبختانه سمنت برد این امکان را به شما می دهد.
مراحل رنگ آمیزی سمنت برد به شرح زیر است:
بررسی ترک ها
قبل از رنگ آمیزی سمنت برد، آن را برای هر گونه منافذ یا شکاف احتمالی که نیاز به آب بندی دارند بررسی کنید. بهترین گزینه درزگیر اکریلیک است. هر شکاف یا درزی را پر کنید و بگذارید درزگیر خشک شود.
تمیز کردن روکش ها
اگر متوجه هرگونه کپک بر روی سطح سیمان الیافی شدید، اقدامات لازم برای کپک زدایی صورت میگیرد. سپس با استفاده از یک واشر برقی برای پاکسازی هر گونه گرد و غبار، کثیفی یا زباله های موجود روی سطح استفاده کنید. قبل آستر کاری و رنگآمیزی تمامی قسمت های خراشیده با دقت تراشیده و سنباده زده میشوند تا سطح صاف شود در غیر این صورت این عامل بر چسبندگی رنگ جدید شما تاثیر میگذارد.
پرایم کردن سطوح
قبل از رنگ آمیزی سمنت برد باید حداقل یک لایه پرایمر اعمال شود. استفاده از پرایمر باعث می شود که رنگ به الیاف سیمان بچسبد و در آینده از سطح جدا نشود. همچنین به ایجاد یک سطح صاف کمک می کند و هر منافذی که ممکن است در سیمان الیافی باشد را می پوشاند. قبل از رنگ آمیزی حداقل یک لایه پرایمر اعمال میشود.
اعمال رنگ
رنگ آمیزی تخته های فایبر سمنت پس از تمیز کردن آن انجام میشود.
سمنت برد طرح چوب
بدون شک نمای چوبی زیبایی منحصر به فرد خود را دارد و قرن هاست که به عنوان مصالح ساختمانی علاقه مندان زیادی دارد. با این حال، نمای چوبی روشی بی عیب و نقص نیست. از بزرگترین معایب آن میتوان به تعمیر و نگهداری از آن اشاره کرد. هر از گاهی چنین نمایی باید روغن کاری شود تا در برابر عوامل خارجی محافظت شود. تنها با اندکی سهل انگاری، نمای چوبی شروع به ظاهر شدن نواقص خود می کند. تخته های فایبر سمنت برد به عنوان یک جایگزین عالی برای نمای چوبی هستند. بسیاری از مردم نمای چوبی را دوست دارند، اما به دلیل قیمت بالا، این متریال را انتخاب نمی کنند. یک جایگزین عالی برای چوب، تخته فایبر سمنت طرح چوب است که از نظر ظاهری از چوب طبیعی تقلید می کند اما در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم تر و بسیار سنگین تر است.
مجری نمای خشک سمنت برد
با توجه به مطالب بالا متوجه شدیم که یکی از بهترین مصالح برای اجرای نمای، سمنت برد می باشد. چه پروژه جدید باشد و چه پروژه بازسازی، نمای خشک سمنت برد از مقاوم ترین و بهترین نماهای در حال حاضر بازار است. این نما همانند دیگر انواع نمای خشک هیچ نیازی به ملات ندارد و به صورت خشک اجرا می گردد. از این روز اجرای چنین نمایی به تخصص و مهارت بالایی احتیاج دارد . شرکت آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی انواع نمای خشک از جمله سمنت برد از پیشگامان و باسابقه ترین شرکت های طراحی و اجرای نمای سمنت بورد است. در صورتی که برای اجرای نمای سمنت برد خود سوالی دارید کارشناسان ما مشتاقانه آماده ارائه مشاوره رایگان برای شما کارفرمایان محترم هستند. در صورت تمایل به همکاری با ما از طریق تلفن های ذکر شده در انتهای همین صفحه با ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه