جواز تاسیس کارخانه یا واحد تولیدی یک مدرک است که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت به شرکت ها و افرادی که قصد راه اندازی یک واحد تولیدی یا کارخانه دارند، اعطا می شود. اخذ جواز تاسیس اولین گام جهت ساخت کارخانه و واحد های صنعتی می باشد. این جواز نشان می دهد که واحد تولیدی مورد نظر با استانداردهای صنعتی، فنی، بهداشتی، ایمنی و زیست محیطی سازگار است و مجوز تولید کالاهای خاص را دارد. برای دریافت این جواز، شرکت ها و افراد باید فرم های مربوطه را تکمیل و مدارک لازم را تهیه کنند. سپس باید درخواست خود را به دفتر صنعت، معدن و تجارت استان یا شهرستان ارسال نمایند. پس از بررسی درخواست، کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت بازدید از زمین یا سالن پیش بینی شده برای واحد تولیدی را انجام می دهند. نهایتا در صورت رعایت شرایط، جواز را صادر می کنند.

اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی در شهرک صنعتی

فهرست مطالب

مجوز تاسیس کارخانه و واحد صنعتی چیست؟

 مجوز تاسیس، گواهی ای است که به افراد و یا سازمان هایی که قصد سرمایه گذاری و یا کار در حوزه ای خاص را دارند، اعطا می شود. این مجوز به صاحب آن امکان می دهد که بر اساس طرح تایید شده توسط وزارت صنایع و معاون، واحد تولیدی خود را در شهرک صنعتی مورد نظر بنا کند. لیست شهرک های صنعتی جهت اخذ جواز تاسیس عبارتند از: شهرک های صنعتی خاوران، ایوانکی، چرم شهر و سالاریه خوارزمی، فجر، توتک جاده امام رضا، علی آباد،(پایتخت) بهارستان، اشتهارد، عباس آباد، لپه زنک، شمس آباد، خیرآباد، پیشوا، نظرآباد، فیروزکوه دماوند، نصیرآباد پرند، پاکدشت، جنت آباد و غیره …

مزایا اخذ جواز در شهرک های صنعتی:

اگر قصد دارید کسب و کار خود را در زمینه صنعتی راه اندازی کنید، جواز تاسیس برای شما فرصت های زیادی ایجاد می کند. برخی از این فرصت ها عبارتند از:

  • دریافت زمین صنعتی با قیمت مناسب و شرایط پرداخت اقساط ۳۶ ماهه هر سه ماه یکبار و بدون بهره و کارمزد (۳۰ درصد نقد و ۷۰ درصد اقساط)
  • ثبت نام تجاری خود به زبان فارسی برای محصولات واحد تولیدی
  • امکان حضور در نمایشگاه های تجاری داخل و خارج از کشور
  • بهره مندی از وام ها و تسهیلات دولتی با سود پایین و مهلت بازپرداخت طولانی و دوره تنفس یک تا دو سال
  • استفاده از پیش طرح توجیهی آماده و تایید شده برای جذب سرمایه گذار

شرایط و ضوابط اخذ مجوز تاسیس برای اشخاص حقوقی و حقیقی:

برای افراد حقیقی و حقوقی که قصد تاسیس یک کسب و کار را دارند، باید شرایط خاصی را برآورده کنند تا جواز تاسیس دریافت کنند.

الف) برای افراد حقوقی این شرایط عبارتند از: ثبت شرکت در مراجع مربوطه، داشتن مستندات ثبت شرکت شامل اساسنامه، درخواست نامه، آگهی تاسیس شرکت و غیره، تهیه یک طرح توجیهی مناسب، داشتن مدرک پایان خدمت یا معافیت برای مدیرعامل، و داشتن امکانات مالی لازم برای سرمایه گذاری.

ب) برای افراد حقیقی این شرایط عبارتند از: داشتن تابعیت ایران، بودن بالای ۱۸ سال سن، داشتن مدرک پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان)، تهیه یک طرح توجیهی مناسب، و داشتن امکانات مالی لازم برای سرمایه گذاری.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت مجوز تاسیس برای اشخاص حقوقی و حقیقی:

الف) برای افراد حقوقی این مدارک عبارتند از: کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل، کارت پایان خدمت یا معافیت مدیرعامل، آگهی تاسیس شرکت به همراه شماره های تماس و آدرس کامل، فهرست کالاهای درخواستی جهت تولید،فهرست شهرک های صنعتی، ذکر کلمه”تولید” در موضوع فعالیت شرکت

ب) برای افراد حقیقی این مدارک عبارتند از: کپی شناسنامه و کارت ملی، داشتن مدرک پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان)، آدرس و کدپستی محل سکونت، فهرست کالاهای درخواستی جهت تولید

شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با تجربه و توانمندی کارکنان خود در زمینه اخذ مجوزهای واحدهای صنعتی، از با سابقه ترین متخصصان در زمینه مشاوره و طراحی معماری، سازه، برق و مکانیک کارخانه ها و واحدهای صنعتی است. تیم ما توانایی ارائه نقشه هایی مطابق با استانداردها و ضوابط ساخت و ساز شهرک های صنعتی را داراست. آرین مهدکاوش به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی کمک کند تا با صرف مناسب ترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن جواز تاسیس واحد صنعتی خود را دریافت نمایید. تیم ما تاکنون پروژه های موفقی را در هفت شهرک صنعتی از جمله شمس آباد، ایوانکی، شهریار یا حاج قاسم سلیمانی، خاوران، عباس آباد و غیره را به مرحله بهره برداری رسانده است.

جهت دریافت مشاوره، اخذ جواز تاسیس و ساخت و طراحی کارخانه و واحد صنعتی خود با ما تماس بگیرید.

مراحل اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی در شهرک صنعتی:

اشخاص حقیقی و حقوقی واحد شرایط می بایست فرم جواز تاسیس را پر کرده و به سازمان صنایع و معادن استان ها تحویل دهند. جهت صدور جواز به صورت اینترنتی، بعد از ورود به سایت فرم درخواست را تمکیل و ثبت و اولویت موضوع را تعیین نمایید. سازمان صنایع و معادن استان ها فرم جواز را با توجه به آیین نامه و در صورت عدم مغایرت با ضوابط ،جواز تاسیس را صادر می کند. تعدادی از ضوابط مربوط به اخذ جواز به شرح زیر است:

  • رعایت محدودیت های منطقه ای، مثلا عدم قرارگیری واحد صنعتی در 230 کیلومتری تهران و شعاع 50 کیلومتری
  • رعایت قوانین شرعی و قانونی در خصوص نوع تولید

پس از صدور جواز تاسیس، در گام آخر یک نسخه از آن به دستگاه های دولتی مربوطه ، اداره کل نظارت بر امور دارویی و اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی وزارت بهداشت، دفتر آمار و اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن، سازمان حفاظت محیط زیست ، وزارت کار و امور اجتماعی، درمان و آموزش پزشکی (در مورد فعالیت های صنعتی مربوط به صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی) ارسال می شود.

اخذ جواز تاسیس کارخانه و واحد صنعتی در تهران

دریافت جواز تاسیس در تهران به دلیل آلودگی بیش از حد هوا برای همه کالاها  امکان پذیر می باشد. اما یک استثنا وجود دارد، جواز تاسیس کارخانه مواد غذایی تنها در شهرک سالاریه امکان پذیر است.

مدت زمان اخذ جواز تاسیس کارخانه و واحد صنعتی چقدر است تا چه مدت اعتبار دارد؟

به طور متوسط حدود دو هفته زمان برای اخذ جواز تاسیس واحد صنعتی زمان لازم است. جواز تاسیس، از تاریخ صدور تا یک سال بعد معتبر است و مالک می‌تواند با ارائه درخواست، این جواز را تمدید کند. مدت زمان تمدید جواز تاسیس بستگی به نظر کارشناسان و وضعیت پروژه دارد. اگر مالک جواز را تمدید نکند، جواز تاسیس به طور خودکار فسخ و باطل می‌شود.

آیا دریافت جواز تاسیس پیش از پروانه بهره برداری الزامی است؟

بله، بعد از دریافت جواز تاسیس، متقاضیان مجاز هستند پروانه بهره برداری را نیز دریافت نمایند. همچنین متقاضی می تواند زمین مناسب برای فعالیت خود را در شهرک های صنعتی انتخاب نماید. این زمین ها بر اساس متراژ مشخص شده در جواز تاسیس قابل خریداری هستند. پس از خرید زمین، متقاضیان می توانند پروانه بهره برداری را استفاده کنند و شروع به کار کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *