طراحی نمای بیمارستان

نمای بیمارستان باید جذاب و چشمگیر باشد، در ذهن‌ها ماندگار شود و بر آن‌ها تأثیر بگذارد. یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت طراحی نمای بیمارستان این است که بتواند احساس آرامش و امنیت را به انسان‌ها به ویژه بیماران منتقل کند و احساس مثبتی را در آن‌ها به وجود آورد.بیمارستان یکی از مکان‌هایی است که به دلیل ارتباط با سلامتی انسان‌ها از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.  همه باید مراکز درمانی مانند بیمارستان را مکانی امن و حافظ سلامت انسانی تعبیر کنند و این امر در نمای بیمارستان می‌تواند نمود پیدا کند.

نمای بیمارستان باید به گونه‌ای باشد که بیماران احساس کنند در یک مکان شبیه به هتل مهمان هستند. اگر نمای بیمارستان کهنه و کثیف باشد و یا در آن از متریال بی‌کیفیتی استفاده شده باشد در بیماران احساس ناامنی ایجاد می‌کند و این امر از لحاظ روانی به ضرر بیماران است و می‌تواند روی جسم آن‌ها نیز تأثیر منفی بگذارد. از آن‌جا که بسیاری از بیماران معمولاً از بیمارستان هراس دارند مراکز درمانی و بهداشتی مانند بیمارستان می‌تواند این احساس را در آن‌ها کمرنگ کند و به آن‌ها نوید یک اقامت خوب را بدهد.

فهرست مطالب

هزینه طراحی و اجرای نمای بیمارستان

هزینه طراحی و اجرای نمای بیمارستان به عوامل مختلفی بستگی دارد. بنابراین نمی‌توان یک قیمت واحد و مشخص را برای آن در نظر گرفت. یکی از این عوامل ابعاد بیمارستان است. این مسئله بسیار مهم است که طراحی و اجرا برای یک بیمارستان کوچک انجام می‌شود و یا یک بیمارستان بزرگ چند طبقه.

مورد بعدی سبک انتخابی است. معمولا بیمارستان‌ها به سبک مدرن طراحی می‌شوند، اما همین سبک مدرن به شیوه‌های مختلفی اجرا می‌شود که هزینه هر کدام متفاوت است. برای مثال نمای کامپوزیت، نماس سرامیک خشم و نمای کرتین وال همگی در دسته نماهای مدرن هستند که هزینه اجرای آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

کیفیت متریال مصرفی و محل تهیه مصالح نیز در هزینه تمام شده نمای مراکز درمانی و بهداشتی مانند بیمارستانمؤثر است. فرض کنید که می‌خواهید نمای بیمارستان را با کامپوزیت کار کنید. از میان انواع کامپوزیت موجود در بازار با کیفیت‌های مختلف کدامیک را انتخاب می‌کنید؟ همین موضوع می‌تواند بیشترین سهم را در هزینه اجرای آن داشته باشد.

نمای بیمارستان مدرن

به طور کلی طراحی‌های مینیمال و مدرن و استفاده از بهترین و به روزترین تکنولوژی‌های نوین در انتخاب متریال و اجرای آن می‌تواند یک نمای ایده آل برای بیمارستان باشد. از آن‌جا که نمای بیمارستان به جزئیات و تزیینات نیازی ندارد بنابراین بهترین انتخاب برای آن یک نمای مینیمالیستی مدرن است.

نمای کلینیک ها و بیمارستان ها مدرن باید طوری طراحی شود که علاوه بر هماهنگی با فضای شهری، با مجتمع‌های مسکونی، اداری و تجاری متفاوت باشد. بنابراین طراحی آن باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود.

برخی از برترین نمونه طراحی های نمای بیمارستان و مراکز درمانی

نمای بیمارستان
نمای کلینیک
طراحی نمای بیمارستان
نمای بیمارستان
نمای شیشه ای بیمارستان
طراحی نمای درمانگاه

اصول فنی طراحی نمای بیمارستان

طراحی نمای بیمارستان باید تابع ضوابط و قوانین باشد و در عین حال چشم اندازی زیبا و طراحی کارآمدی داشته باشد. این نما می‌تواند فضای داخل آن را نیز توصیف کند. بنابراین باید جلوه خوبی داشته باشد و برای بیماران امید بخش باشد. همچنین مراکز درمانی باید دارای استحکام و مقاومت خوبی در برابر آسیب‌های محیطی و طبیعی از جمله زلزله و آتش سوزی داشته باشد. بنابراین بهتر است که در آن از متریال سبک و مستحکم استفاده شود.

نمای مراکز درمانی باید عایق صوت، حرارت و آلودگی باشد. از آن‌جا که اغلب بیمارستان‌ها در مراکز شهر واقع شده‌اند و اطراف آن‌ها را خیابان‌های شلوغ و پرتردد احاطه کرده‌ است بنابراین باید به گونه‌ای ساخته شوند که بیماران در آن احساس آرامش داشته باشند و صدا و آلودگی به داخل محیط آن‌ها نفوذ نکند. علاوه بر این به محوطه سازی محیط بیمارستان نیز باید توجه ویژه شود و همراهان بیماران بتوانند ساعاتی با آرامش را در آن بگذرانند.

نما باید به گونه‌ای باشد که دسترسی برای همه افراد از جمله معلولین در آن پوشش داده شود. همچنین نما باید دارای مشخصه انعطاف ‌پذیری باشد. منظور از انعطاف پذیری در نمای بیمارستان تطبیق آن با نیازهای در حال تغییر و یا اصلاحات آینده است. چرا که بسیاری از بیمارستان‌ها دچار گسترش و تغییراتی می‌شوند و نما باید بتواند با این شرایط تطبیق پیدا کند.

انواع متریال‌های مناسب جهت اجرای نمای بیمارستان

در نمای بیمارستان از متریال‌های بسیاری می‌توان استفاده کرد. اما استفاده از برخی متریال‌ها برای این نما نیازمند تحلیل موقعیت مکانی سازه است. به طور کلی بهترین مصالح برای نمای مراکز درمانی متریالیست که از نظر وزنی سبک باشد و از  مقاومت خوبی برخوردار باشد. متریالی که قابل شستشو باشد نیز می‌تواند برای بیمارستان مناسب باشد. بنابراین کامپوزیت و سرامیک بهترین متریال‌ها جهت اجرای نمای بیمارستان‌ها هستند. از شیشه عایق نیز می‌توان برای نمای مراکز درمانی استفاده کرد، چراکه تمامی قابلیت‌هایی که نیاز است در نمای بیمارستان‌ها وجود داشته باشد را در بر دارد.

نمای بیمارستان کامپوزیت

نمای کامپوزیت یکی از پرکاربردترین نماها برای بیمارستان است. ظاهری که این نما ایجاد می‌کند و درخشندگی آن نمای بیمارستان را از سایر ساختمان‌ها متفاوت می‌سازد. این متریال بسیار سبک است و برای بیمارستان‌های چند طبقه و بزرگ کاربرد دارد. چرا که در این سازه‌ها نیاز است که نما بار اضافی روی سازه ایجاد نکند و سبک باشد و نمای کامپوزیت این قابلیت را دارد.

از دیگر ویژگی‌های نمای کامپوزیت بیمارستان می‌توان به آرامشی که در افراد بیمار ایجاد می‌کند اشاره کرد. این نما به دلیل بازتاب نور خورشید در روز و بازتاب نورپردازی در شب جلوه بسیار زیبایی دارد و احساس خوبی را در افرادی که به بیمارستان رفت و آمد می‌کنند ایجاد می‌کند.

نمای بیمارستان سرامیک خشک

نمای سرامیک خشک یکی دیگر از نمای بیمارستانی مدرن است که در ترکیب با متریال‌های دیگر مانند شیشه کاربرد دارد. این نما نسبت به نمای کامپوزیت از زیبایی کمتری برخوردار است اما همچنان یکی از نماهای پرکاربرد برای پروژه‌های بزرگ مانند بیمارستان است. یکی از قابیلت‌های خوبی که این نما دارد این است که در آن امکان تغییر نما در زمان اجرا وجود دارد. این نما قادر است به خوبی از ساختمان در برابر عوامل بیرونی محافظت کند و آسایش را برای بیماران به ارمغان آورد. سرامیک خشک یکی از نماهای تمام عایق است که برای مکان‌هایی مانند بیمارستان که در محیط‌‌های شلوغ و آلوده شهری واقع شده‌اند بسیار کاربردی و مفید است.

نمای بیمارستان کرتین وال

در اجرای نمای کرتین وال با یک سازه تمام شیشه روبه‌رو هستیم که جلوه بسیار زیبایی دارد. این نما از مدرن‌ترین نماهای حال حاضر است که در مجتمع‌های اداری و تجاری کاربرد فراوانی دارد. اما از این نما برای بیمارستان نیز می‌توان استفاده کرد. به شرطی که در فضای داخلی بیمارستان تمامی تمهیدات لازم برای آسایش بیماران به کار گرفته شود.

از آن‌جا که این نما یک نمای تمام شیشه است احساس بسیار خوبی را در بیماران به وجود می‌آورد. با وجود این نما بیماران خود را در بیمارستان تصور نمی‌کنند بلکه احساس بودن در جایی شبیه به هتل یا یک فضای آرام و شیک را خواهند داشت. علاوه بر بیماران این نما به کارکنان بیمارستان که مجبورند ساعات طولانی در یک محیط افسرده‌کننده حضور داشته باشند نیز روحیه می‌دهد.

این نما از نفوذ صدا، گرد و غبار و آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند و اتلاف انرژی را کاهش می‌دهد. بنابراین یکی از گزینه‌های مناسب برای نمای بیمارستان نمای کرتین وال است.

نمای شیشه‌ای بیمارستان

یکی از نماهایی که برای سازه‌های مختلف از جمله بیمارستان می‌توان استفاده کرد انواع نمای شیشه ای عایق است. با استفاده از شیشه‌های عایق در نمای ساختمان راندمان ساختمان افزایش می‌یابد. این شیشه‌ها که دو یا سه جداره هستند باعث کاهش آلودگی صوتی می‌شوند، از این رو برای مانند بیمارستان بسیار مناسب است. این نوع نما اتلاف گرما را به حداقل می‌رساند و به حفظ دمای داخل ساختمان کمک می‌کند. بنابراین نمای شیشه‌ای یکی از بهترین نماها برای کاهش انتقال حرارت و افزایش بازده انرژی است.

بهترین شرکت طراح و مجری نمای بیمارستان

شرکت مهندسی مشاور آرین مهدکاوش با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه طراحی و اجرای پروژه های کوچک و بزرگ ساختمانی، تمامی خدمات مربوط به طراحی و اجرای نمای بیمارستان ارائه می نماییم. علاوه بر طراحی نمای کلینیک ها، بیمارستان‌ها و مرراکز بهداشتی، تیم ما کلیه خدمات اجرایی مربوط به ساخت و تامین متریال پروژه را نیز انجام می دهد. از خدمات منحصر بفرد ما ارائه کلیه متریال های مورد نیاز جهت اجرای پروژه ها می باشد. در صورتی که به اطلاعات بیشتر درباره هزینه های مربوط به طراحی و اجرای بیمارستان نیاز دارید، کارشناسان ما مشتاقانه آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره رایگان به شما کارفرمایان محترم می باشند.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.