نمای CNC یکی از انواع نمای فلزی است که از طریق تکنیکهای ماشینکاری صنعتی و فرآیند Computer Numeric Control (CNC) به معنی فرآیندهای کنترل عددی کامپیوتری (CNC) راه خود را به دنیای معماری و هنر پیدا کردهاست. با این حال، ممکن است به نظر برسد که این یک تطابق غیرمعمول است. چگونه دقیقاً تکنیکهای ماشینکاری صنعتی مانند CNC با خلاقیت دنیای معماری هماهنگ میشوند؟
نمای CNC ساختمان به معنای استفاده از دستگاههای برشکاری cnc جهت اجرای ورقهای برش خورده بر اساس الگوهای خاص و استفاده از آنها در نمای ساختمان است. از این ماشینآلات جهت برش، حکاکی و ایجاد سوراخ در ورقهای فلزی مختلف استفاده میگردد. نحوه برش و ایجاد طرحها بر روی پروفیلهای فلزی از طریق صدور یک سری دستورات در نرم افزارهای کامپیوتری تعریف می شود تا طرحهای مورد نیاز با دقت بالا اجرا گردند. با استفاده از دستگاههای برشکاری و حکاکی سی ان سی میتوان طرحهای پیچیده را با دقت بسیار بالایی در مقایسه با روشهای برش و سوراخکاری سنتی ایجاد نمود. در این مقاله، خلاصهای از نمای سی ان سی و نحوه کار آن را پوشش خواهیم داد؛ سپس به کاربردهای اصلی CNC در معماری خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
- کالزیپ یا زیپ پانل چیست؟
- ویژگیها و مزایای سقف کالزیپ
- انواع زیپ پانل
- کاربردهای زیپ پانل
- مراحل اجرای زیپ پانل یا اجرای کالزیپ
- تفاوت زیپ پانل و ساندویچ پانل
- اجزای زیپ پانل
- مشخصات فنی زیپ پانل
- نتیجه گیری
CNC چیست؟
CNC با کارتهای پانچ آغاز شد و اکنون شامل کامپیوترها و زبانهای برنامه نویسی پیشرفته است. صرفنظر از فناوری مورد استفاده، CNC بر یک اصل ساده وارد نمودن مجموعهای از مختصات و دستورالعملها به یک ماشین جهت انجام برشکاری تکیه دارد. این ترکیب مختصات و دستورالعملها به عنوان g-code شناخته میشود. با آن، یک اپراتور میتواند یک فرآیند کامل را به یک ماشین CNC برنامهریزی کند، به ماشین بگوید کجا برود، چه کاری انجام دهد و کجا و چه زمانی متوقف شود و قطعه مورد نظر تولید میگردد.
CNC دو مزیت اصلی را ارائه میدهد. اول، هر برنامهای میتواند به طور بینهایت تکرار شود، به این معنی که یک اپراتور ماشین نیازی به دخالت در اجرای ماشین ندارد. یک اپراتور میتواند دهها ماشین را به طور همزمان برنامهریزی و نظارت کند، و دستگاه ها تولید همان قطعه با همان مشخصات را انجام میدهند. مزیت دوم در درجه بالای دقت CNC نهفته است، که اجازه میدهد مجموعه ثابتی از قطعات بسیار دقیق و یکسان تولید شود.
مزایای نمای CNC
مزایای نمای CNC باعث شده که این نوع روش اجرای نما به یکی از محبوبترین شکلهای نمای ساختمان تبدیل شود. در زیر به برخی از این موارد اشاره خواهیم نمود:
- با استفاده از فناوری CNC میتوان طرحهای سفارشی و شخصیسازی را بر روی ورقهای مورد نیاز برای اجرای نما اجرا حکاکی و برش داد. از این طریق معماران و طراحان میتوانند نماهای بسیار زیبا و خلاقانه را برای ساختمانهای مدرن و منحصر بفرد طراحی و اجرا نمایند.
- دقت بالا در اجرای طرحها و الگوها را میتوان به عنوان بهترین مزیت این نوع دستگاهها معرفی کرد. دستگاههای برش CNC بسیار دقیق هستند و میتوانند هرگونه طرحی را با هر میزان پیچیدگی با کیفیت بسیار بالایی اجرا نمایند. بر خلاف روش سنتی که مقداری خطا دارد در این روش تمامی پروفیلها به یک شکل و در ابعاد دقیق تولید میشوند.
- افزایش سرعت نصب و اجرا نسبت به روش سنتی از دیگر مزایای نمای CNC ساختمانهاست. این دستگاهها سرعت نسبتا بالایی دارند و زمان اجرای نما را به شکل قابل توجهی نسبت به روشهای سنتی بهبود میبخشند.
- بهینهسازی برشها توسط دستگاههای CNC باعث کاهش ضایعات میشود زیرا در این روش برشکاری و سوراخ کاریها با دقت بسیار بالایی انجام میگردد.
- نماهای فلزی CNC از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند و نیاز به نگهداری و تعمیرات زیادی ندارند.
معایب نمای سی ان سی
با وجود مزایا و ویژگیهای فراوان اجرای نما توسط ورقهای برش کاری شده توسط دستگاههای CNC، استفاده ازاین ورقها در نمای CNC چالشهایی را نیز به همراه است. از جمله معایب نمای CNC میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه اجرای نمای CNC نسبتا بالا میباشد. مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید ورقهای نما و همینطور خریداری دستگاههای برش و سوراخ کاری CNC قیمت بالایی دارند که در قیمت نهایی این محصول بسیار تاثیرگذار است. هم چنین استفاده صحیح از این دستگاهها نیازمند تخصص و مهارت خاصی است و حتما باید توسط نیروی ماهر صورت پذیرد. از دیر مواردی که باعث میشود هزینه این نوع اجرای نما به نسبت بالا باشد هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیر ماشین آلات CNC میباشد.
در بخش ویژگیها و مزایای نمای CNC ذکر شد که این دستگاهها توانایی اجرای طرحهای پیچیده را نیز دارند اما باید دقت داشت که برخی از طرحها پیچیدگی خیلی زیادی دارند. در این حالت ممکن است برخی از دستگاههای برش CNC قادر به اجرای طرحهای بسیار پیچیده نباشند که این مورد باید در ابتدای کار مورد توجه قرار گیرد.
کاربردهای نمای CNC
- نمای CNC در انواع مختلفی از ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر به برخی از کاربردهای متنوع این نوع نما اشاره مینماییم:
- به عنوان پارتیشن داخلی
- محصولات دکوراتیو جهت طراحی داخلی
- نمای ساختمان های مسکونی
- نرده CNC
- نمای ساختمانهای تجاری و اداری
- کاربرد در نمای مراکز درمانی
- نمای ساختمان های فرهنگی، هنری و مذهبی : به دلیل سختی اجرای نقش و نگارهای هنری در نمای ساختمان از ورقهای CNC شده در پروژههای فرهنگی، هنری و مذهبی به شکل قابل توجهی استفاده میشود. این دستگاهها میتوانند طراحیهای هنری خاص و پترنهای سنتی را به با دقت بسیار بالایی اجرا کنند پس برای نمای ساختمانهای فرهنگی، هنری و مذهبی گزینه ایدهآلی هستند.
انواع نمای CNC
برای اجرای نمای ساختمان CNC، از مواد مختلفی استفاده میشود که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. سه مورد از رایجترین متریالهای مورد استفاده در نمای CNC عبارتند از:
- آلومینیوم: آلومینیوم یکی از متریالهای محبوب جهت اجرای نمای CNC است. آلومینیوم ویژگیهای مناسبی مانند سبک بودن، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت انعطافپذیری بالا را داراست و از این رو از بهترین گزینهها جهت اجرای نمای ساختمان سی ان سی میباشد. علاوه بر اینها آلومینیوم دوستدار محیط زیست و قابلیت بازیافت دارد و از این رو کمتر به محیط زیست آسیب وارد میکند.
- مس: این جنس فلز نیز بسیار در نمای CNC ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. رنگ منحصر به فرد ورقهای مسی در کنار جلوهها و پترنهای زیبای ایجاد شده توسط دستگاههای CNC به زیبایی هر چه بیشتر نمای مسی CNC میافزاید. به دلیل پدیده اکسیداسیون، به مرور زمان تغییراتی در رنگ مس به وجود میآید که زیبایی آن را دوچندان میکند.
- فولاد: فولاد در برابر زنگزدگی و خوردگی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و از همین رو برای اجرای نمای CNC مناسب است.
مراحل اجرای نمای CNC
فرآیند تولید نمای CNC شامل مراحل مختلفی است که هر کدام نیاز به دقت و تخصص خاصی دارند. بعد از اینکه طراحی نما صورت گرفت حالا نوبت آن میرسد که ورقهای مورد نیاز جهت اجرای نما تولید شوند. در فرآیند طراحی و انتخاب متریال بسیار مهم است که به شرایط جوی و آب و هوایی توجه ویژهای گردد. ممکن است هر نوع متریالی برای شرایط آب و هوایی محل مناسب نباشد. بعد از اعمال این نکات در انتخاب متریال ابتدا باید ورقهای مورد نظر جهت اجرای نما تهیه شوند. طراحیها با استفاده از نرم افزارهای CAD صورت میگیرند و به دستگاههای کامپیوتری CNC متصل میشوند و دستگاهها جهت انجام سوراخ کاری و برش ورقها آماده کار میشوند. بعد از تولید ورق توسط دستگاههای CNC اکنون متریال اصلی جهت اجرای نمای فلزی ساختمان آماده است.
بعد از آمادهسازی سطح، ورقهای مورد نیاز جهت مونتاژ و نصب به محل می رود و در محل اسمبل میشوند. در صورتی که ورق انتخابی قابلیت زنگ زدگی داشته باشد جهت جلوگیری از این اتفاق با اعمال پوششهای محافظ، سطح ورق توسط مواد مخصوص محافظت میشوند.
نمونه پروژه های استفاده از ساندویچ پانل تیم آرین مهدکاوش
نتیجهگیری
نمای CNC ساختمان، یکی از گزینههای جذاب جهت اجرای نماهای مقاوم و با سرعت بالا میباشد. این نوع نما به دلیلی تنوع اجرای طرحهای متنوع در پروفیلها با استفاده از دستگاههای CNC برای افرادی که تمایل دارند نماهای خاص و منحصر به فردی را به صورت شخصی و سفارشیسازی اجرا نمایند بسیار مناسب است. این نوع نماهای فلزی ساختمان دارای مزایای فراوانی مانند جمله دقت بالا، تنوع در طراحی، سرعت و کارایی، و دوام و مقاومت هستند. با اینحال، استفاده از این نوع نما به دلایلی که قبلتر نیز ذکر شد هزینههای نسبتا بالایی را به همراه دارند. این چالش باعث میشود که نمای سی ان سی ساختمان برای هر نوع پروژههای هم مفید نباشد اما زیبایی آن قابل توجه است. با توجه به اطلاعات بالا اکنون شما به خوبی میتوانید درباره استفاده یا عدم استفاده از این نوع نما در پروژههای ساخت و ساز خود تصمیمگیری نمایید.
راههای ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:
- فرم تماس با ما
- شماره های تماس : ۲۶۴۲۴۴۳۶-۰۲۱ و ۲۶۴۲۴۱۶۳-۰۲۱
بدون دیدگاه