اجرای ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل  سقفی نوعی ازساندویچ پانل است که به منظور پوشش سقف سوله ها و ساختمان های پیش ساخته به کار می‌رود و به نوعی از سری سقف های پیش‌ساخته است و سرعت اجرایی بسیار بالایی دارد. پنل ساندویچی یا ساندویچ پانل‌ در دو نوع دیواری و سقفی توسط شرکت‌های مختلف تولید می‌شود. به دلیل هزینه بسیار کمتر این پانل‌ها، کارفرماها و پیمانکاران استفاده از آن‌ها را به سایر مصالح ساختمانی ترجیح می‌دهند. امروزه کاربرد ساندویچ پانل‌ها به حدی گسترده شده که در داخل منازل و حتی نمای ساختمان‌ها می‌توان آن‌ها را دید. در بخش صنعت نیز این پانل‌ها جایگاه خود را دارند و در مواردی از قبیل سردخانه‌ها و سوله‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود.

ما در این مقاله به ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل سقفی سوله می‌پردازیم. برای آشنایی با مزایا و معایب این پانل کاربردی و شناخت هر چه بهتر ساختار و ویژگی‌های آن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

فهرست مطالب

ساندویچ پانل سقفی چیست؟

ساندویچ پانل سقفی نوعی از ساندویچ پانل است که مانند دیگر پنل‌های ساندویچی ساختاری سه لایه دارد. این ساختار متشکل از دو لایه ورق از جنس فلز است که لایه‌ای عایق را در میان دارند. همین ساختار سه لایه باعث مقاومت و استحکام آن‌ها شده و ساندویچ پانل‌ها را به عایق‌های خوبی در برابر انواع عوامل بیرونی تبدیل کرده است.

استفاده از این پانل‌ها به دلیل مزایای زیادی که دارند بسیار رایج شده است. تا جایی که از انواع آن در پوشش دیوار، پوشش سقف، مصارف دکوراتیو، پوشش نما، پوشش پشت‌بام و مصارف صنعتی استفاده می‌شود.

مزایا، معایب و کاربردهای ساندویچ پانل سقفی

همان‌طور که اشاره کردیم ساندویچ پانل سقفی سوله مزایای بسیاری دارد و همین امر تأکید بر کاربرد آن در مصارف گوناگون است. در این بخش از مقاله به مزایا و معایب این نوع پنل ساندویچی می‌پردازیم.

مزایای ساندویچ پانل‌های سقفی

اولین مزیتی که می‌توان برای ساندویچ پانل‌ سقفی سوله در نظر گرفت وزن پایین و سبکی آن‌ است. این ویژگی ساندویچ پانل‌ سقفی بسیار مورد استقبال سازندگان قرار گرفته است. چراکه کاربرد آن‌ در پوشش سقف و پشت‌بام سازه است و کم بودن وزن آن موجب افزایش بار سازه نخواهد شد. از این رو در مقاومت ساختمان در برابر زلزله نیز اثر مثبتی دارد.

از مزایای دیگر پانل‌ ساندویچی سقفی سوله می‌توان به استحکام آن در برابر فشار و ضربه اشاره کرد. همچنین جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت از دیگر ویژگی‌های آن است. به همین دلیل در مناطقی با بارندگی زیاد مانند شمال کشور به خوبی می‌توان از این محصول استفاده کرد. همچنین در مکان‌هایی مانند سوله و انبار نیز کاربرد ویژه‌ای دارند.

قیمت کمتر ساندویچ پانل سقفی نسبت به مصالح دیگر و عایق بودن آن در برابر حرارت را می‌توان از ویژگی‌های دیگر این پانل‌ها به شمار آورد.

معایب ساندویچ پانل‌های سقفی

نمی‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که ساندویچ پانل‌ سقفی سوله هیچ ایرادی ندارد. اما به یقین می‌گوییم که مزایای آن بسیار بیشتر از معایبش است. پانل‌ ساندویچی سقفی سوله به دلیل ساختاری متشکل از ورق‌های فلز زیر نور آفتاب به شدت داغ می‌شود و با وجود لایه عایق اما همچنان مقداری گرما به داخل سوله منتقل می‌کند. برای به حداقل رساندن این مشکل می‌توان از پانل‌هایی با ضخامت بیشتر لایه عایق استفاده کرد.

یکی دیگر از معایب پانل‌های سقفی این است که اگر جنس مرغوب و کیفیت لازم را نداشته باشند موجب نفوذ آب در داخل می‌شوند که این امر برای مکان‌هایی مانند سوله‌های تولیدی و یا نگهداری مواد غذایی ممکن است مشکل آفرین باشد. برخی از پانل‌های سقفی نیز به دلیل ضخامت نامناسب لایه عایق در برابر آتش‌سوزی مقاومت کمی دارند.

نمونه پروژه های استفاده از ساندویچ پانل تیم آرین مهدکاوش

مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل‌های سقفی ساختاری 3 لایه دارند. در این پانل‌ها دو لایه از جنس فلز که عمدتا آلوزینک، ورق گالوانیزه، مس، PVC و استنلس استیل هستند روی لایه‌ای از عایق مانند عایق پلی اورتان در دو نوع PIR و PUR پرس می‌شوند. PIR و PUR نیز تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که یکی از آن‌ها این است که PIR از لحاظ گرما و پایداری ابعادی مقاومت بالاتری نسبت به PUR دارد. در این پانل‌ها ضخامت ورق‌ها چیزی در حدود 0.3 تا 0.7 میلی‌متر است. چگالی فوم عایق نیز در پانل‌های سقفی 40 کیلوگرم بر متر مکعب است.

ضخامت ساندویچ پانل‌های سقفی سوله بین 2 تا 15 سانتی‌متر است، که اندازه ضخامت بسته به موقعیت مکانی تعیین می‌شود. برای مثال در مکان‌هایی که احتمال آتش‌سوزی وجود دارد باید از ساندویچ پانل‌هایی با ضخامت بیشتر استفاده کرد. عرض مفید این پانل‌ها 1 متر و عرض غیر مفید آن‌ها 1.08 متر است.

قیمت ساندویچ پنل سقفی

قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی با توجه به عواملی مانند جنس ورق‌ها، میزان مرغوبیت پانل، نوع عایق، ضخامت ورق‌ها، ضخامت عایق و طول آن‌ها محاسبه می‌شود. همچنین این موضوع که شما پانل را از کجا تهیه می‌کنید نیز در قیمت نهایی اثرگذار است. اما موضوعی که متأسفانه در کشور ما وجود دارد نوسانات بازار است. بنابراین اگر تصمیم به استفاده از این نوع پانل‌ را دارید هر چه زودتر تصمیم خود را قطعی کنید تا درگیر جریانات بازار نشوید.

به طور کلی قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی سوله از زیر یک میلیون تومان آغاز می‎شود. اما همان‌طور که گفتیم با توجه به عوامل مختلف متفاوت است. برای مثال قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی از ورق آلوزینک با ضخامت 4 سانتی‌متر متعلق به شرکت ماموت 866000 تومان و قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی با همین مشخصات متعلق به شرکت دپو پانل 797000 تومان، شرکت اطلس پانل 736000 تومان و ایلیا پانل 782000 تومان است.

اما چیزی که به قطع مشخص است این است که قیمت ساندویچ پانل سقفی از ساندویچ پانل دیواری بیشتر است. حتی اگر جنس ورق‌ها، نوع عایق، ضخامت و شرکت تولیدکننده آن‌ها یکسان باشد.

نحوه اجرا و نصب ساندویچ پنل سقفی

نحوه نصب ساندویچ پانل‌های سقفی سوله و دیواری مشابه هم است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که ساندویچ پانل‌ها از لحاظ روش اجرا انواع مختلفی دارند و در هنگام نصب باید حتما به این نکته توجه داشته باشید.

  • ساندویچ پانل قفلی: از این نوع ساندویچ پانل غالبا برای سردخانه‌ها استفاده می‌شود. صفحات این پانل‌ها قفل دارد و هر بلوک به بلوک دیگر قفل می‌شود.
  • ساندویچ پانل پیچ مخفی: به دلیل مخفی بودن محل نصب از این پانل‌ها در مصارف دکوراتیو بیشتر استفاده می‌شود.
  • ساندویچ پانل نر و ماده: در این پانل‌ها شیوه نصب به گونه‌ای است که پانل‌ها به صورت یکپارچه و در همپوشانی کامل قرار می‌گیرند و دلیل آن وجود زاویه‌هایی است که دارند.

مراحل کلی نصب نیز شامل موارد زیر است:

  • ابتدا لازم است که فوندانسیون لازم با توجه به نوع سازه انجام شود،
  • در مرحله بعد پروفیل‌ها از طریق جوشکاری به یکدیگر متصل می‌شوند،
  • اگر نیاز به برش باشد با توجه به محل نصب با دستگاه مخصوص برش داده می‌شود،
  • در این مرحله قطعات ساندویچ پانل‌ها روی دیوار یا سقف قرار می‌گیرند،
  • قرار گرفتن صحیح پانل‌ها روی پروفیل‌ها باید به دقت بررسی شود،
  • در صورت نیاز از فلاشینگ برای زیباسازی سازه استفاده شود،
  • در آخرین مرحله درزها و زیر فلاشینگ‌ها چسب‌کاری می‌شوند.

انواع ساندویچ پنل سقفی از نظر شکل و فرم

در این بخش از مقاله ساندویچ پانل سقفی سوله به معرفی انواع پانل‌های سقفی از لحاظ شکل و فرم می‌پردازیم:

ساندویچ پانل سقفی شادولاین: طراحی این نوع ساندویچ پانل سقفی به شکل موجی است و به همین دلیل در برابر آسیب‌های فیزیکی، باران و طوبت از مقاومت بالایی برخوردار است.

ساندویچ پانل سقفی طرح ذوزنقه: در این نوع پانل‌ سقفی سوله خطوط ذوزنقه‌ای وجود دارد که برای آب‌بندی سقف در برابر نفوذ آب تعبیع می‌شوند. این نوع ساندویچ پانل سقفی در سوله، کانکس و ویلاها استفاده می‌شود.

ساندویچ پانل سقفی دو رو ورق: در این نوع ساندویچ پانل، دو طرف پانل از دو رو ورق فلزی تشکیل شده و در میان این دو لایه، عایق قرار می‌گیرد. بنابراین این نوع پانل استحکام بیشتری دارد و قیمت آن نیز بالاتر است.

ساندویچ پانل سقفی یک رو ورق: در این نوع ساندویچ پانل، یک طرف پانل از لایه فلز تشکیل شده که لایه رویی است . لایه زیرین نیز از جنس فوم می‌باشد.

انواع پنل ساندویچی سقفی از نظر جنس ورق

در این بخش از مقاله ساندویچ پنل سقفی سوله به انواع این ساندویچ پانل‌ها از نظر جنس ورق می‌پردازیم:

ساندویچ پنل سقفی گالوانیزه: در این نوع پانل جنس ورقه‌ها از ورق گالوانیزه است. به همین دلیل استحکام و مقاومت بالایی دارد و در برابر ضربه، فشار، خوردگی و پوسیدگی مقاوم است.

ساندویچ پنل سقفی آلوزینک: در این نوع پانل سقفی جنس ورقه‌ها از آلوزینک است. این نوع پانل مقاومت بسیار زیادی دارد. به نوعی می‌توان گفت که پانل آلوزینک مقاوم‌ترین نوع پانل سقفی است و به همین دلیل برای سوله نیز استفاده می‌شود. به همین دلیل به آن ساندویچ پانل سقفی سوله می‌گویند.

ساندویچ پنل سقفی آلومینیوم: در ساندویچ پنل سقفی آلومینیوم، جنس ورقه‌ها از آلومینیوم است. آلومینیوم نیز فلزی با مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی است.

ساندویچ پانل سقفی

در صورتی که جهت ساخت و اجرای سقف  سوله یا کارخانه صنعتی یا هر پروژه دیگری به ساندویچ پانل سقفی نیاز دارید بهتر است که خرید آن را از فروشگاه ها و تامین کننده های معتبر انجام دهید.  آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی ساندویچ پانل های سقفی سوله ها و کارخانجات صنعتی فعالیت می نماید. ما با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم متریال های ساختمانی مورد نیاز پروژه شما را تامین می نماییم. ما به مشتریان خود اطمینان می دهیم که کادر مجرب و با سابقه خود را جهت اجرای هرچه بهتر و مقرون به صرفه تر پروژه ها به کار میگیریم.

جهت دریافت مشاوره تخصصی اجرا و استعلام قیمت ساندویچ پنل سقفی با ما تماس بگیرید.

02126424436

انواع پنل ساندویچی سقفی از نظر پوشش رویه

تا اینجای مقاله درباره انواع ساندویچ پانل سقفی از نظر شکل و فرم و از نظر جنس ورق پرداختیم. اکنون به معرفی انواع ساندویچ پانل سقفی سوله از لحاظ پوشش رویه می‌پردازیم:

ساندویچ پنل سقفی گچ: در این نوع از پانل سقفی، لایه رویی از جنس گچ است. این نوع پانل سقفی بیشتر جنبه دکوراتیو دارد و در مکان‌هایی مانند منازل، دفاتر کار، مکان‌های تولیدی، ویلاها و… استفاده می‌شود.

ساندویچ پنل سقفی طرح چوب: در ساندویچ پانل های طرح چوب  پنل سقفی لایه رویی طرح چوب است. این پانل نیز مانند پانل گچ برگ جنبه دکوراتیو دارد و در کافه‌ها، ویلاها، بوتیک‌های لباس و… به کار می‌رود.

ساندویچ پنل سقفی طرح سفال: یکی دیگر از انواع ساندویچ پنل سقفی، ساندویچ پانل طرح سفال است. از این نوع پانل در سقف‌های شیروانی ویلاها، سقف محافظ درب ورودی مغازه‌ها و برای سقف آلاچیق استفاده می‌شود.

ساندویچ پنل سقفی طرح سنگ: در ساندویچ پانل های طرح سنگ، نوع پانل لایه رویی شبیه به سنگ است. بنابراین برای مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌های درمانی، مکان‌های صنعتی و آشپزخانه‌ها می‌توان از این نوع ساندویچ پنل سقفی استفاده کرد.

انواع ساندویچ پنل سقفی از نظر فوم عایق داخلی

در این بخش به آخرین بخش معرفی انواع ساندویچ پانل سقفی می‌پردازیم. این بار از لحاظ فوم عایق داخلی ساندویچ پنل‌ سقفی سوله را به 4 مدل زیر تقسیم‌بندی می‌کنیم:

ساندویچ پنل سقفی پشم سنگ: همان‌طور که گفتیم ساختار ساندویچ پنل سقفی سه لایه است. اگر لایه میانی که عایق است از نوع پشم سنگ باشد پانل ما در این دسته جای می‌گیرد. این نوع پانل در دراز مدت موجب بروز مشکلات تنفسی می‌شود، استحکام کافی در محل زبانه ندارد، در برابر نفوذ آب مقاوم نیست و برای تولیدش از انرژی زیادی استفاده می‌شود.

ساندویچ پنل سقفی پلی اورتان (PU): این نوع پانل سقفی از لایه پلی اورتان ساخته شده است. این پانل در برابر آتش و حرارت بسیار شدید مقاومت کافی را ندارد و به همین دلیل برای مکان‌هایی که احتمال آتش‌سوزی در آن زیاد است مناسب نیست.

ساندویچ پنل سقفی پلی استایرن (EPS): در این نوع پانل از فوم عایق پلی استایرن استفاده می‌شود. عایق پلی استایرن به نسبت پلی اورتان قیمت کمتری دارد و سبک‌تر و نازک‌تر است.

ساندویچ پنل سقفی XPS: عایق XPS نوعی از پلی اورتان است ولی مقاومت بهتری در برابر حرارت و برودت دارد.

مجری ساندویچ پانل

تفاوت ساندویچ پنل سقفی و دیواری

ساندویچ پنل‌های دیواری و سقفی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. پانل‌های دیواری عموما از دو رو ورق تشکیل شده‌اند ولی پانل‌های سقفی اغلب با توجه به نیاز سازه از یک رو ورق و یک رو فویل تشکیل می‌شوند. جنس ورق‌ها نیز در ساندویچ پانل‌های دیواری آلوزینک، گالوانیزه یا آلومینیوم است ولی در ساندویچ پانل‌های سقفی عموما از آلوزینک استفاده می‌شود.

همچنین ساندویچ پنل‌های سقفی به صورت دو گام و پنج گام ساخته می‌شوند و ارتفاع گام‌ها در مقایسه با ساندویچ پنل‌های دیواری بیشتر است. قیمت ساندویچ پنل‌های سقفی نیز نسبت به دیواری بیشتر است.

سخن پایانی

همانطور که در بالا ذکر شد یکی از کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی هستند. این پانل‌ها به دلیل ساختار 3 لایه بسیار مقاوم‌ هستند و از استحکام خوبی برخوردارند. علاوه بر این ساندویچ پانل‌ها عایق صوت و

گفتیم که ساندویچ پانل سقفی یکی از بهترین مصالح نوین است و امروزه جایگزین مناسبی به جای مصالحی مانند آجر است. سبکی، مقرون به صرفه بودن، استحکام، عایق بودن در برابر حرارت و برودت و بسیاری دلایل دیگر موجب محبوبیت این پانل‌ها شده است.

ما در این مقاله به معرفی ساندویچ پانل سقفی سوله، انواع و کاربردها و مزایا و معایب آن‌ها پرداختیم. همچنین ساختار این پانل‌ها را از لحاظ فنی بررسی کرده و قیمت هر متر مربع از این نوع ساندویچ پانل عوامل مؤثر بر آن را ذکر کردیم.

در صورتی که به اطلاعات بیشتر درباره هزینه اجرای ساندویچ پانل سقفی نیاز دارید لطفا از طریق شماره تلفن های مندرج در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.