سوله سبک

سوله ها بناهای از پیش ساخته‌ای هستند که اغلب برای مصارف صنعتی کاربرد دارند. این بناهای از پیش ساخته دارای انواع مختلفی هستند و سوله سبک یا سوله خرپایی یکی از انواع آن هاست. سوله سبک صنعتی دارای ویژگی ها و مشخصات منحصر بفردی است و برای مصارف مختلف صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه سوله‌های با وزن کم صنعتی از مواد مقاوم و با وزن کم ساخته می‌شوند و کاربردهای متفاوتی دارند. از پرکاربردترین انوع سوله‌های سبک می‌توان به سوله بتنی، سوله بدون نیاز به فونداسیون، سوله خرپایی اشاره نمود. در ادامه مقاله، به بررسی انواع مختلف سوله سبک صنعتی به همراه مزایا و معایب هرکدام از آنها می‌پردازیم.

فهرست مطالب

سوله سبک یا سوله خرپایی چیست؟

همانطور که از نام سوله سبک پیداست، این سوله نسبت به سایر سوله‌ها دارای وزن کمتری می‌باشد و دلیل نامگذاری آن نیز به همین علت است. در ساخت این نوع سوله از فولاد کمتری استفاده می‌شود و به همین علت نیز وزن پایین‌تری نسبت به سایر سوله‌ها دارد. شاید در ابتدا اینگونه به نظر برسد که به دلیل وزن کمتر این نوع سوله، آن ها از مقاومت و استقامت کمی برخوردار باشند اما در واقعیت اینگونه نیست. سوله خرپایی به خوبی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت می‌نماید و استقامت آن زیاد است. در ساخت سوله با وزن کم از نوع خاصی فولاد استفاده می‌شود که منجر به کاهش وزن بیشتر و استقامت مناسب آن ها می‌گردد. این سوله ها به علت وزن کمتر و مقاومت بالا دارای عملکرد بسیار مناسب و از نظر اقتصادی نیز بهینه هستند. از طرفی پارامتر وزن پایین در سوله‌های سبک آن‌ها را به گزینه بسیار مناسبی جهت اجرای سوله‌ها با دهانه‌های بزرگ تبدیل می‌نماید. سوله‌های سبک در کاربرد محدودیتی ندارد و برای هر گونه پروژه با دهانه‌های کوچک و بزرگ می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این نوع سوله‌ها بسیار سریع نصب و اجرا می‌شوند. سوله‌های با وزن پایین با استفاده از محاسبات مهندسی به صورتی طراحی و ساخته می‌شوند که در ساخت آن‌ها به فولاد کمتری احتیاج باشد. این سوله‌ها عموما به صورت سقف شیب دار اجرا می‌گردند اما می‌توان آن‌ها را به صورت سقف قوسی نیز اجرا نمود.

مزایا و معایب سوله سبک

تصمیم‌گیری در مورد مواد مورد استفاده برای ساخت و ساز یک کار پیچیده است. به ویژه هنگامی که گزینه‌های متعددی با مزایا و معایب مختلفی وجود دارد. از میان مزایا و معایب متعدد استفاده از سوله سبک در زیر به برخی از آن ها اشاره می‌نماییم:

مزایا

محکم و بادوام، اما سبکتر

سوله سبک به طور مؤثر نیروهای محیطی، شرایط آب و هوایی نامساعد و اختلالات خارجی را تحمل می‌کند. استحکام و دوام دو ویژگی اصلی سوله‌های با وزن کم صنعتی هستند. از طرف دیگر کارگران می‌توانند متریال مورد نیاز جهت اجرای سوله ها را به راحتی حمل کنند، که  در نتیجه آن سرعت ساخت و ساز نیز افزایش می‌یابد.

مقاومت در برابر آتش

اکثر سوله های سبک در برابر آتش مقاوم هستند. بنابراین، یک گزینه ایمن برای کارخانه‌ها و مراکز تولیدی است که شرایط دمای بالا دارند. پوشش‌های خاص مقاوم در برابر شعله که بر روی قاب‌های فولادی اعمال میشوند، این ویژگی را تقویت می‌نماید و آن را به بهترین ماده برای هر نوع ساخت و ساز تبدیل می‌کند.

مناسب جهت دهانه های بزرگ

یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهم سوله های سبک عدم نیاز به ستون میانی است. به دلیل وزن کم این سوله ها نیازی به اجرای ستون های میانی در سوله وجود ندارد. بنابراین این سوله ها جهت اجرای کارخانجات و صنایع تولیدی که نیاز به دهانه های بزرگ دارند بسیار مناسب است.

انعطافپذیری در طراحی

سوله های سبک سفارشی را می‌توان بر اساس نیازهای ساخت و ساز سفارش داد. این سوله ها در اشکال و الگوهای مختلف برای مشتریان در دسترس است. علاوه بر این، سفارشی سازی امکان تولید سوله هایی با ظرفیت باربری متفاوت را فراهم می‌کند. اندازه دهانه سوله ها نیز می‌تواند بسته به نیاز تعیین شود. این یکی دیگر از مزایای قاب بندی فولادبا وزن کم تر می‌باشد که آن را بسیار محبوب کرده است.

سرعت ساخت و ساز بالا

ساخت و ساز فضاهای صنعتی به علت مساحت زیاد معمولاً یک فرآیند زمان‌بر است. هنگامی که از سوله سبک استفاده می‌شود زمان اجرا به شکل قابل توجهی کاهش می یابد. کسانی که به دنبال ساخت و ساز سریع سازه و بنای صنعتی خود هستند عموما این نوع را انتخاب نموده و در وقت و هزینه صرفه جویی می‌کنند

مقرون به صرفه بودن

سوله های سبک نسبت به سوله های تیرورقی که وزن بالایی دارند مقرون به صرفه تر هستند. وزن کمتر، طول عمر، استحکام، عدم نیاز به نگهداری زیاد و سرعت نصب و اجرا عواملی هستند که این ماده را نسبت به سایر مواد مقرون به صرفه‌تر می‌نماید.

معایب

کمال در دنیای ما دست نیافتنی است و به همین ترتیب، سوله سبک نیز دارای چندین عیب است. بررسی این معایب به شما تصویر واضح تری در هنگام اجرای بنای صنعتی خود ارائه می‌نماید.

نیاز به نیروی ماهر جهت نصب و اجرا

نصب و اجرای این نوع از سوله ها کاری نیست که هر کسی بتواند آن را انجام دهد. این کار نیاز به تخصص افراد بسیار ماهر با سابقه دارد. همین امر می تواند منجر به افزایش هزینه های اجرای سوله سبک در برخی از نمونه ها گردد.

عدم تحمل میزان بارهای زیاد

سوله سبک دارای وزن کمی است و با وجود استحکام بسیار بالا، استفاده از آن در مواقعی که بار وارد بر سازه زیاد است نیاز به محاسبات ویژه‌ای دارد. تحمل بار سوله حتما باید توسط یک مهندس محاسب ماهر محاسبه گردد.

 انواع سوله سبک صنعتی از نظر جنس و متریال ساخت به همراه مزایا و معایب

در اجرای سوله‌های سبک صنعتی از متریال‌های مختلفی به عنوان پروفیل اصلی استفاده می‌گردد که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

 سوله های فولادی سبک

فولاد را می‌توان به عنوان رایج ترین و پرکاربردترین متریال مصرفی در اجرای سوله سبک معرفی کرد. این سوله‌ها وزن بسیار کمی دارند و در عین حال مقاومت بسیار بالایی را دربرابر ضربه و فشار ارائه می‌دهند و به منظور کاربردهای صنعتی بسیار بهینه و به صرفه هستند. از طرف دیگر فولاد قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و از این رو به راحتی برش می‌خورند و شکل می‌گیرند و می‌توان در طراحی‌های متنوع و منحصر به فرد از آن‌ها استفاده نمود. سرعت ساخت و اجرای سوله سبک فولادی نیز بسیار بالا است. این نوع سوله به علت استفاده از مواد اولیه گران قیمت و فرآیند پیچیده تولید هزینه نسبتا بالایی دارد. باید دقت داشت که نگهداری از این سوله‌های فولادی نیاز به مراقبت دوره ای دارد تا دچار زنگ زدگی و خوردگی ناگهانی نشوند.

 سوله های کامپوزیتی

سوله‌های کامپوزیتی از مواد کامپوزیتی مانند فیبر کربن و فیبر شیشه ساخته می‌شوند. این نوع سوله بسیار کم وزن است و مقاومت بسیار مناسبی را در برابر ضربه و فشار از خود به نمایش می‌گذارد. عمر استفاده از این سوله‌های کامپوزیتی بالاست و دوام و پایداری مناسبی را ارائه می‌دهند. از معایب این نوع سوله نیاز به نیروی متخصص و ماهر جهت ساخت و نصب پنل‌های کامپوزیتی است که تاثیر بسیار زیادی در مقاومت و دوام آن دارد.

سوله سبک بتنی

همانطور که از نام آن‌ها مشخص است سوله های سبک بتنی از بتن سبک ساخته می‌شوند. سوله های بتنی به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید و بعد از انتقال به محل اجرا در آن جا مونتاژ و نصب می‌شوند.  از همین رو سرعت نصب و اجرای این نوع سوله  بسیار بالاست. در ساخت سوله بتنی از مواد افزودنی خاصی استفاده می‌شود که علاوه بر کاهش حجم، مقاومت آن نیز افزایش می‌یابد. سوله های سبک صنعتی دارای ویژگی های عایق حرارتی و صوتی هستند که برای محیط پر سر و صدای کارخانه‌ها و صنایع تولیدی بسیار مناسب است. سوله  بتنی دارای مقاومت بالا در شرایط جوی مختلف است و نیاز به نگهداری خاصی ندارد. از معایب این نوع سوله می‌توان به تحمل کم در باربری به دلیل وزن کم آن اشاره نمود.

سوله های PVC

سوله‌های PVC از مواد پلاستیکی مانند پلیوینیل کلراید ساخته می‌شوند. این سوله در مصارف مختلف صنعتی و تجاری بسیار پرکاربرد هستند. به جهت استفاده از مواد پلاستیکی pvc در این نوع سوله عمر مفید آن ها بسیار زیاد است. این نوع سوله  به دلیل فرآیند تولید ساده‌تر و استفاده از مواد اولیه با قیمت پایین‌تر نسبت به سایر سوله های سبک هزینه کمتری دارد. سوله  pvc انعطاف پذیری زیادی ندارد و از این نظر دارای محدودیت هایی است و به دلیل وزن کم در تحمل بار نیز مقداری ضعیف تر است. توجه به این دو نکته هنگام استفاده از سوله های PVC بسیار ضروری و مهم است.

سوله‌های آلومینیومی

سوله‌های آلومینیومی یکی دیگر از انواع سوله‌های سبک صنعتی می‌باشند و گزینه‌ای مناسب جهت کاربردهای مختلف صنعتی و تجاری هستند. این نوع سوله‌ها به راحتی جا به جا و نصب می شوند. آلومینیوم نیز مانند فولاد قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد و می توان آن را به طرح و شکل دلخواه بیرون آورد. از ویژگی‌های بسیار مناسب سوله آلومینیومی مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی است که باعث می‌شود هزینه‌های نگهداری آن کاهش یابد و دوام طولانی مدتی داشته باشد. در کنار این مزایا سوله‌های آلومینیومی محدودیت‌هایی در باربری و تحمل وزن دارند که در هنگام طراحی و استفاده از آن‌ها در ساخت سوله باید به صورت ویژه‌ای به آن توجه نمود.

سوله بتنی

در صورت نیاز به یک تیم مهندسی جهت طراحی و اجرای انواع سوله ما در آرین مهدکاوش آماده خدمت رسانی به شما کافرمای محترم هستیم. شما می توانید از آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی پروژه های عمرانی در پروژه های خود کمک بگیرید و هم چنین متریال و تجهیزات مورد نیاز پروژه خود را با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم از ما خریداری نمایید. ما به مشتریان خود اطمینان می دهیم که کادر فنی و تخصصی باتجربه خود را جهت اجرای هرچه بهتر و مقرون به صرفه تر پروژه ها به کار میگیریم.

جهت دریافت مشاوره تخصصی جهت طراحی و اجرا انواع سوله خود با ما تماس بگیرید.

02126424436

انواع سوله سبک

سوله‌های سبک در انواع مختلفی تولید می‌شوند و هر نوع آن مزایا و معایب خاصی دارد که بسته به نیازها و ترجیحات خریدار یا مشتری، انتخاب می‌شود. این تنوع در انواع سوله‌ها، امکان انتخاب بهترین گزینه برای پروژه مورد نظر را فراهم می‌کند. برخی از پرکاربردترین انواع سوله های سبک عبارتند از:

  • سول سبک قوسی
  • سوله بدون نیاز به فونداسیون
  • سوله سیلندری یا لوله ای

سوله سبک قوسی

سوله های سبک قوسی از متریال‌های مخلفی همچون مواد کامپوزیتی، آلومینیوم و  فولاد با وزن کم ساخته می‌شوند. دلیل نامگذاری این سوله ها ظاهر قوسی شکل زیبا و منحصر به فرد آن هاست. این نوع سوله نیز به صورت پیش ساخته تولید می‌گردد و در محل قطعات آن اسمبل می‌شوند. سوله قوسی بسیار منعطف است و در برابر ضربه و فشار مقاومت مناسبی از خود به نمایش می‌گذارد. سوله های سبک قوسی به شکلی طراحی می‌شوند که جهت ایجاد سازه و ساختار اصلی آن ها از قوس های فلزی یا فولادی استفاده می‌گردد. شکل هندسی خاص این قوس‌ها باعث می‌شود این نوع سوله بتواند بارهای زیادی را تحمل نماید.

یکی از نکات قابل توجه در اجرای سوله قوسی این است که از آن می‌توان در اجرای سوله‌های با دهانه های بزرگ استفاده نمود. نیاز به ستون‌های میانی در اجرای سوله قوسی بسیار کم است و برای مصارفی که نیاز به فضای داخلی بیشتر بدون نیاز به ستون های متعدد وجود دارد بسیار گزینه مناسبی است.

مزایا سوله سبک قوسی:

  • با توجه به اینکه سوله های قوسی وزن کمی دارد سرعت بالایی در نصب و اجرا دارند.
  • قیمت پایین تری نسبت به سوله های سنگین و یا به عبارتی سوله های تیرورقی دارند.
  • به دلیل ساختار قوسی شکل قابلیت اجرا در محل هایی که نیاز است از ستون های میانی کمتری استفاده شود بسیار مناسب است. این ویژگی ما را قادر می سازد که در اجرای سوله های با دهانه بزرگ ازاین نوع سوله استفاده نماییم.
  • این نوع سوله برای مناطق با آب هوای سرد و برف ریز بسیار مناسب است.
  • در زمینه طراحی بسیار منعطف عمل می‌کند و قابلیت اجرای انواع طرح ها را داراست.
  • با توجه به اینکه روش اجرای سقف این سوله‌ها به شکل قوسی است از نظر تهویه‌ای نیز بسیار مناسب عمل می‌کند.

سوله سبک بدون نیاز به فونداسیون

سوله سبک بدون نیاز به فونداسیون یکی از محبوب ترین مدل‌های اجرای سوله سبک صنعتی می‌باشد. همانطور که از نام آن پیداست این نوع سوله سبک نیاز به اجرای فونداسیون ندارد و بنابراین کلیه مراحل خاک‌برداری و ساخت فونداسیون از مراحل اجرای سوله سبک حذف می‌شوند. حذف مراحل اجرای فونداسیون به شکل قابل توجهی هزینه‌های اجرای سوله سبک را کاهش می‌دهد. این سوله‌های سبک با وجود اینکه دارای فونداسیون نیستند اما از مقاومت و استحکام آن‌ها کاسته نمی‌شود و همچنان در برابر شرایط جوی و حوادث طبیعی مانند زلزله مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند.

مزایای سوله سبک بدون نیاز به فونداسیون

سوله سبک بدون فونداسیون نیز مانند انواع دیگر سوله‌های سبک دارای مزایا و معایب منحصر به فردی است. جهت بررسی این ویژگی‎ها در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

  • همانطور که قبل تر نیز به آن اشاره شد به دلیل حذف مراحل اجرای فونداسیون و خاک برداری کاهش قابل توجهی در هزینه‌های اجرای سوله سبک را شاهد خواهیم بود.
  • علاوه بر این حذف مراحل خاکبرداری و اجرای فونداسیون سرعت عمل اجرای پروژه و برپایی سوله سبک را تسریع می‌نماید و پروژه زودتر به مرحله بهره برداری می رسد.
  • اگر زمانی نیاز به افزودن سوله اضافی در کنار سوله سبک بدون فونداسیون باشد، از آنجایی که این سوله ها نیازی به اجرای فونداسیون ندارند، به راحتی امکان اتصال آن ها با سوله جدید فراهم است.
  • با اینکه این سوله‌ها نیازی به فونداسیون ندارند اما در برابر زلزله عملکرد خوبی دارند و دچار فروریزش نمی‌شوند.
  • عدم اجرای فونداسیون در این نوع سوله سبک باعث می‌شود که این سوله ها را بتوان به راحتی جا به جا کرد و از مکانی به مکان دیگر انتقال داد. این سوله ها تا حد بسیار زیادی برای کاربری‌های موقت بسیار گزینه مطلوبی هستند و می توان از آن ها در مصارف گوناگونی مانند: ساختمان های اسکان کارگران، دفاتر فنی، کمپینگ و غیره استفاده نمود.

سوله سبک لوله ای(سیلندری)

سوله سبک لوله‌ای با استفاده از پروفیل‌های لوله ای ساخته می شوند، همانطور که سوله های تیرورقی با استفاده از  تیرورق های فلزی تولید می شوند. وزن سوله‌های لوله‌ای یا سیلندری بسیار کم است و حتی به آن ها سوله‌های فوق سبک نیز گفته می شود. جنس پروفیل های لوله ای جهت اجرای سوله لوله ای از دو جنس آلومینیومی و فولادی هستند. لوله های آلومینیومی جهت اجرای سوله هایموقت و لوله های فلزی مناسب جهت اجرای سوله‌های سبک دائمی هستند. مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی و همینطور ماندگاری لوله های فولادی از لوله های آلومینومی بیشتر است. سوله سیلندری جهت اجرای سوله های با دهانه های بزرگ بسیار مناسب است و نیازی به اجرای ستون های میانی نیست. عمده کاربرد این سوله ها جهت جرای سوله های با دهانه بزرگ می‌باشد. اجرای سوله سیلندری از طریق اتصالات پیچ و مهره‌ای انجام می‌گردد.

مزایا سوله سیلندری یا لوله ای

سوله‌های سیلندری را می‌توان به عنوان یکی از بهترین گزینه ها جهت برپایی و اجرای سوله های صنعتی معرفی نمود. در زیر به برخی از ویژگی های خاص این نوع سوله اشاره خواهیم نمود.

  • وزن بسیارکم: با توجه به این که این سوله‌ها از پروفیل های توخالی و لوله ای استفاده می‌نمایند در نتیجه وزن آن ها بسیار کم می‌باشد.
  • مقاومت بالا در عین سبکی: این سوله ها مقاومت بسیار بالایی دارند و وزن کم آن ها موجب کاهش مقاومت و ضعف در عملکرد آن ها نگردیده است.
  • کاهش هزینه های اجرا: از آن جایی که وزن این نوع سوله ها به دلیل پروفیل های لوله ای نسبت به سایر پروفیل های مورد استفاده در اجرای سوله کم تر است در نتیجه کاهش هزینه‌ها را نیز به دنبال دارد. علاوه بر این کاهش وزن سوله باعث می‌شود که فونداسیون مورد نیاز برای این سوله‌ها وزن کمتری را تحمل نماید. به همین علت هزینه اجرای فونداسیون نیز در حدود 50 تا 60 درصد کاهش می‌یابد.
  • سرعت بالای نصب و اجرا: سرعت نصب سوله سیلندری مانند دیگر انواع سوله های سبک بالا می شود و اجرای به نسبت ساده ای دارد.

آرین مهد کاوش، مجری انواع سوله

شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با بیش از ۲۵ سال تجربه و خدمت به کارفرمایان محترم، در زمینه طرح و ساخت پروژه‌های عمرانی فعالیت می‌نماید. تیم حرفه‌ای آرین مهد کاوش تمامی خدمات مهندسی، تامین متریال و تجهیزات، طراحی و اجرای سوله‌ها و سایر پروژه‌های ساختمانی خود را بر اساس استانداردهای روز دنیا ارائه می‌دهد. کارفرمایان محترم می‌توانند صفر تا صد پروژه ساختمانی و اجرای انواع سوله خود را به تیم مهندسین آرین مهدکاوش محول بنمایند.

با این روش، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، بهترین خروجی را نیز دریافت خواهند کرد. ما در طی چندین دهه فعالیت مستمر و با اخذ قراردادهای بسیار، روز به روز فعالیت خویش در زمینه روش های سوله سازی و دیگر پروژه‌های ساختمانی را گسترده‌تر نموده و هم‌اکنون علاوه بر انجام پروژه‌های طراحی و ساخت در تهران و سایر شهرهای کشور، در سطح بین‌المللی نیز فعالیت می‌نماییم.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.