نمای کرتین وال یک جز کلیدی و مهم در صنعت نمای ساختمان و به ویژه برای نما در سازههای تجاری اداری با عملکرد بالا است که تقاضای بالایی دارد. نمای کرتین وال از نظر شیوه اجرا به دو دسته استیک و یونیتایز تقسیم میشود. سیستم اجرای نمای کرتین وال استیک رایجترین و پرکاربردترین روش اجرای کرتین وال است. این محفظه ساختاری عمودی نما که دو یا چند طبقه را پوشش میدهد و هیچ باری جز بار خود و نیروهایی که در محیط بر آن وارد میشود را تحمل نمیکند، نمای کرتین وال نامیده میشود. اکثر اوقات جهت نصب نمای کرتین وال از قابهای آلومینیومی استفاده میکنند. قاب آلومینیومی معمولاً با شیشه، پانلهای فلزی و حتی سنگهای نازک پر میشود، که نتیجه آن ساختمانی است که هم از نظر بصری جذاب است و هم از نظر نور طبیعی و کاهش تابش خورشید عملکرد بالایی دارد.
فهرست مطالب
نمای کرتین وال استیک
سیستم نمای کرتین وال استیک شامل یک سیستم اختصاصی از مولیونها (لامل های عمودی) و ترنزمهای(لامل های افقی) است که در محل مونتاژ میشوند. در مرحله بعدی نیز شیشهها و پانلها در آنها نصب میگردند. این نوع از کرتین وال بر خلاف کرتین وال یونیتایز که در کارخانه ساخته میشوند، در محل پروژه نصب میشود و به صورت پیش ساخته و آماده نیست. این سیستمها معمولاً دارای تهویه و فشار متعادل هستند و به آن ها سیستم های اجرای نمای تهویه دار نیز گفته میشود. بنابراین هرگونه آب باران اضافی که وارد بخش میانی بین نما و ساختمان میشود باید بدون نشت داخلی از طریق زهکشی مولیون یا ترنزم خارج شود.
نوع اول یعنی زهکشی مولیون برای ساختمانهای کم ارتفاع تا متوسط مناسب است، جایی که هرگونه آب باران که وارد سیستم میشود به صورت جانبی در طول ترنزمها به مولیونها حرکت میکند. سپس این آب ورودی بیش از دو طبقه ارتفاع مسیر را طی نمیکند و از طریق یک لوله زهکشی که پشت پوششهای خارجی پنهان است، خارج میشود.
زهکشی ترنزم در عین حال برای همه ساختمانها مناسب است و بسیار مقاوم تر در برابر آب و هوا است. هرگونه آب باران که وارد سیستم میشود از طریق شکافهای قابل مشاهده در صفحات فشار ترنزم و پوششها خارج میشود.
مزایا و معایب اجرای نما به روش کرتین وال استیک
اجرای نمای ساختمان به روش کرتین وال استیک دارای مزایا و معایب متعددی است. در زیر به توضیح برخی از مهمترین مزایا و معایب اجرای نما به روش کرتین وال استیک اشاره شده است. در ابتدا با بررسی ویژگی های اجرای کرتین وال با سیستم استیک میپردازیم:
مزایا
- هزینه اجرای پایینتر نسبت به سایر سیستمهای اجرای کرتین وال به دلیل نیاز کمتر به تجهیزات و نیروی کار تخصصی.
- انعطافپذیری بیشتر در طراحی و نصب.
- نگهداری و تعمیر نمای کرتین وال استیک آسانتر است زیرا هر قطعه به صورت جداگانه قابل دسترسی و تعویض است.
- قابلیت تطبیق با ساختارها و طرحهای منحصر به فرد جهت اجرای طرحهای متنوع و خلاقانه نما
معایب
- نیاز به زمان بیشتر جهت نصب در محل. زیرا هر قطعه باید به صورت جداگانه مونتاژ و نصب شود.
- به دلیل نیاز به آببندی و عایقبندی دقیق در هنگام مونتاژ، ممکن است دستیابی به عملکرد حرارتی خوب دشوارتر باشد.
- ممکن است نیاز به ملاحظات طراحی اضافی برای تطبیق با حرکت ساختاری و اطمینان از پایداری بلندمدت داشته باشد.
- نیاز به نیروی کار ماهر دارد و ممکن است به داربست یا تجهیزات دیگر برای دسترسی به ارتفاعات بالاتر احتیاج باشد.
- ممکن است در طول زمان در معرض نفوذ آب و سایر انواع آسیبهای جوی بیشتری قرار گیرد.
نمونه پروژه های اجرای نمای کرتین وال تیم آرین مهدکاوش
کاربرد اجرای نمای کرتین وال به روش استیک
سیستم اجرای نمای کرتین وال استیک یک روش ساخت است که شامل مونتاژ اجزای جداگانه، قطعه به قطعه، در محل پروژه میشود. این نوع سیستم نمای کرتین وال در محلهای زیر بهترین مورد استفاده را دارد:
- اجرای نمای کرتین وال به روش استیک برای ساختمانهای کم ارتفاع و با تعداد طبقات کم و متوسط بسیار مناسب است. در ساختمانهای با ارتفاع بالا نیاز به تهیه و مونتاژ تعداد زیادی قطعه در محل است که از نظر اقتصادی بهینه نیست و هزینههای اجرای پروژه را نیز افزایش میدهد. در این حالت که ساختمان ارتفاع زیادی دارد اجرای نمای کرتین وال به روش یونیتایز مقرون به صرفهتر است.
- مناطق محدود که دسترسی خارجی برای رسیدن به ارتفاعات بالاتر امکانپذیر است.
- در پروژههایی که کاهش هزینه های اجرای نما اولویت بسیار بالایی دارد.
- جهت اجرای نمای کرتین وال برای پروژههایی که نیاز به سفارشیسازی و تنظیمات در محل دارند.
با این حال، این سیستم نیاز به تجهیزات اضافی مانند داربستها و جرثقیلها در محل پروژه دارد. نصب این نوع سیستم نیاز به سرمایهگذاری قابل توجهی از نظر زمان و نیروی کار دارد.
انواع کرتین وال استیک
سه نوع سیستم نمای کرتین وال استیک وجود دارد که بسته به روش مونتاژ اجزا و نوع نمایش فریم نما با هم تفاوت دارند.
- کرتین وال فیس کپ در سیستم استیک: در سیستم کرتین وال استیک، پس از نصب مولیون و ترنسوم، پانلهای شیشهای با استفاده از لاستیک EPDM برای جلوگیری از تماس مستقیم با یراق نصب میشوند. برای اتصال شیشه به لاملها از پرشرپلیت استفاده میشود که با فیس کپهای مختلف پوشانده میشود تا ظاهر نما بهبود یابد. فیس کپها میتوانند در اشکال و رنگهای مختلف بنا به خواسته کارفرما نصب شوند.
- کرتین وال سمی فیس کپ در سیستم استیک: در این روش بر خلاف روش فیس کپ، پس از نصب لامل و شیشهها از پرشر پلیت استفاده نمیشود. به جای آن، برای تثبیت شیشه در جای خود از چسبهای ارتجاعی خاص و مقاوم در برابر اشعه UV خورشید استفاده میشود.
- کرتین وال فریم لس در سیستم استیک: در این روش هیچ یک از بخشهای مربوط به سازه نگهدارنده و قاب اصلی نمای کرتین وال استیک مشخص نیست و یک نمای شیشهای یکپارچه مشاهده میشود.
گسترش توجه به ساخت ساختمانهای مدرن و به کارگیری سبکهای نوین نماسازی، سبب شده تا نمای کرتین وال استیک محبوبیت بسیاری داشته باشد. از این رو انتخاب یک مجموعه حرفهای در راستای طراحی و ساخت چنین نمایی میتواند علاوه بر جنبههای زیبایی شناختی آن، به لحاظ ایمنی و کیفیت ساخت اهمیت پیدا کند. شرکت آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی نمای کرتین وال در خدمت شما کارفرمایان محترم می باشد. با توجه به تجربه و سابقهای که این مجموعه در زمینه طرح و ساخت پروژههای عمرانی دارد، میتواند بهترین و حرفهایترین نتیجه ممکن را از طراحی این سبک ساختمان در اختیار شما بگذارد.
جهت دریافت مشاوره تخصصی جهت طراحی، اجرا و استعلام قیمت نمای کرتین وال استیک با ما تماس بگیرید.
02126424436
عوامل موثر در قیمت اجرای نمای کرتین وال استیک
اجرای نمای کرتین وال شیشهای شامل هزینههای مختلفی از تهیه مواد تا نصب و نگهداری آن است. در زیر به بررسی عوامل موثر در قیمت اجرای نمای کرتین وال استیک به صورت مختصر خواهیم پرداخت:
قیمت مواد مصرفی:
در اجرای نمای کرتین وال استیک جز اصلی نما شیشه و سازه پشتیبان آن است که نقش اصلی را در هزینه اجرای این نوع نما بازی میکنند. متناسب با عواملی مانند اندازه، نوع و کیفیت، هزینه پنلهای شیشهای میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. شیشه با عملکرد بالا که عایق حرارتی یا خواص صوتی بهتری ارائه میدهد، معمولاً قیمت بالاتری نسبت به گزینههای استاندارد دارد. علاوه بر شیشه، سازه پشتیبان نمای کرتین وال نیز به هزینههای مواد اضافه میکند. این چارچوب که معمولاً از آلومینیوم یا فولاد ساخته میشود، پایداری ساختاری و جذابیت زیباییشناختی را فراهم میکند. انتخاب مواد و همچنین هر ویژگی اضافی مانند شکستهای حرارتی یا پوششها، هزینه کلی را تحت تأثیر قرار میدهد.
هزینههای طراحی و مهندسی:
طراحی نمای کرتین وال استیک نیاز به برنامهریزی دقیق و تخصص مهندسی دارد. معماران با مهندسان سازه و متخصصان نما همکاری میکنند تا اطمینان حاصل کنند که طراحی نه تنها اهداف زیباییشناختی را برآورده میکند بلکه با استانداردهای ایمنی و عملکرد نیز سازگار است. پیچیدگی طراحی، از جمله عواملی مانند انحنا، اشکال نامنظم یا ادغام با سایر سیستمهای ساختمانی، میتواند هزینهها را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، عواملی مانند بار باد، ملاحظات زلزله و الزامات بهرهوری انرژی به پیچیدگی مهندسی و در نتیجه هزینه کلی اجرا کمک میکنند. ما در آرین مهدکاوش به عنوان طراحی و مجری تخصصی انواع سیستم های اجرای نمای کرتین وال با تکیه بر تجربه خود همواره طراحیهای زیبا و منحصر به فرد را ارائه مینماییم. علاوه بر این ما طراحیها را متناسب با هر بودجهای سفارشی سازی مینماییم.
هزینههای نصب و اجرا:
نصب نمای کرتین وال استیک یک فرآیند پیچیده است که نیاز به افراد ماهر و تجهیزات تخصصی دارد. پیچیدگیهای دستکاری پنلهای بزرگ شیشهای و مونتاژ چارچوب پشتیبانی نیاز به دقت و تخصص دارد که به هزینههای نصب اضافه میکند. پروژههایی که در محیطهای شهری یا فضاهای محدود قرار دارند ممکن است نیاز به اقدامات اضافی مانند ماشینآلات تخصصی یا سازههای موقت برای تسهیل نصب داشته باشند که به این ترتیب بودجه کلی پروژه را تحت تأثیر قرار میدهد.
هزینه نگهداری و چرخه عمر:
در حالی که هزینههای اولیه اجرای نمای کرتین وال استیک قابل توجه است، ضروری است که هزینههای نگهداری و چرخه عمر طولانیمدت را نیز در نظر بگیریم. شیشه نیاز به تمیزکاری منظم دارد تا شفافیت و جذابیت بصری خود را حفظ کند. علاوه بر این، بازرسیهای دورهای برای شناسایی هرگونه مشکلات ساختاری یا تخریب درزگیر که ممکن است عملکرد را به خطر بیندازد، ضروری است.
مراحل اجرای نمای کرتین وال استیک
بعد از تعیین نیازهای پروژه و بازدید از محل فرآیند طراحی نمای کرتین وال استیک بر اساس خواسته کارفرما و شرایط حاکم صورت میپذیرد. بعد از بازدید از محل و تصویب طراحی نهایی حالا نوبت به اجرای نمای کرتین وال استیک میرسد. مراحل اجرای نمای کرتین وال استیک به صورت گام به گام به شرح زیر انجام میگردد:
- آمادهسازی محل نصب مانند نصب داربستها و تهیه مصالح مورد نیاز برای اجرای نما
- نصب مولیونها یا همان لاملهای عمودی به عنوان ستون اصلی سازه نمای کرتین وال
- نصب ترنزم ها یا همان لاملهای افقی جهت ایجاد فریم و قاب قرارگیری شیشه یا پانلهای دیگر
- قراردادن شیشه یا پانل فلزی و سنگی مورد نظر در فریم و قاب سازه کرتین وال
- درزگیری و آببندی جهت جلوگیری از ورود آب باران
تفاوت کرتین وال یونیتایز و کرتین وال استیک
کرتین وال استیک و کرتین وال یونیتایز دو روش محبوب برای نصب کرتین وال و شیشه بر روی نمای ساختمان هستند. هنگامی که قرار است جهت اجرای نمای ساختمان بین سیستم کرتین وال یونیتایز و کرتین وال استیک یکی را انتخاب کنیم نیاز است که در ابتدا به خوبی از تفاوتهای آن ها اطلاع پیدا کنیم. جهت بررسی تفاوت کرتین وال استیک و کرتین وال یونیتایز چندین عامل کلیدی را باید در نظر گرفت که در ادامه به برخی از آنها اشاره مینماییم:
نحوه نصب و اجرا
- کرتین وال استیک شامل مونتاژ قطعات جداگانه (مانند مولیونها و ترنزمها) در محل و سپس نصب پانلهای شیشهای در این قطعات است.
- کرتین والهای یونیتایز شامل پیشساخت بخشهای بزرگتر کرتین وال در خارج از محل و سپس نصب این واحدهای پیشساخته بر روی ساختار ساختمان است.
ابعاد پروژه
- برای نماهای با متراژ بیش از 5000 مترمربع استفاده از سیستمهای یونیتایز مناسبتر است. به طور کلی هزینه اجرای این نوع نما نسبت به مدل استیک کمتر است و سرعت نصب بالاتری نیز دارد.
- استفاده از سیستم کرتین وال استیک برای پروژهها کمتر از 3000 مترمربع مناسب است. دلیل این برتری قیمتهای ارزان تر در قطعات پیشساخته این مدل نما است.
ارتفاع و هندسه ساختمان
- ساختمانهای بلندتر از ۶ طبقه سیستمهای یونیتایز را ترجیح میدهند، زیرا زمان نصب در مقایسه با سیستمهای استیک کاهش مییابد.
- ساختمانهای کم ارتفاع و گسترده با دسترسی آسان به بیرون برای اجرای کرتین وال استیک مناسبتر هستند.
- هندسههای پیچیده با شیب ها و اشکال سه بعدی سیستمهای یونیتایز که در کارخانه با اتصالات قفل شونده برای تنظیمات در محل پیشساخته میشوند، سازگارتر هستند.
- اگر ارتفاع طبقات ثابت و فاصله مولیونها تکراری باشد، سیستمهای یونیتایز میتوانند با تقسیم نما به واحدهای پیشساخته با اندازه مشابه بهینه شوند.
کیفیت و عملکرد
- سیستمهای یونیتایز کیفیت بالاتری را به دلیل ساخت در محیط کنترلشده کارخانه ارائه میدهند. هم چنین آن ها عملکرد بهتر حرارتی، صوتی را نیز ارائه میدهند.
- سیستمهای استیک اگر به درستی نصب شوند میتوانند عملکرد خوبی داشته باشند ، اما در صورت عدم مونتاژ دقیق بیشتر مستعد مشکلات هستند.
هزینه و نیروی کار
- سیستمهای یونیتایز جهت تولید به دقت بالایی نیاز دارند و هزینههای مواد بالاتری نیز دارند، اما میتوانند هزینه مرتبط با نیروی کار و زمان نصب در محل را کاهش دهند.
- سیستمهای استیک هزینههای اولیه مواد کمتری دارند و قطعات آنها سادهتر است، اما نیاز به نیروی کار و زمان بیشتری برای نصب در محل دارند.
هزینه حمل و نقل
- حمل و نقل پانلهای بزرگ یونیتایز میتواند گرانتر از قطعات کوچکتر سیستمهای استیک باشد.
به صورت خلاصه، انتخاب بین کرتین وال استیک و کرتین وال های یونیتایز بستگی به نیازهای خاص پروژه از جمله اندازه، ارتفاع، هندسه، نیازهای عملکرد، بودجه و موقعیت سایت دارد. پروژههای بزرگتر، بلندتر و پیچیدهتر به طور کلی سیستمهای یونیتایز را برای سرعت، کیفیت و مزایای عملکردی آنها ترجیح میدهند، در حالی که ساختمانهای کوچکتر، کم ارتفاع با هندسههای ساده ممکن است برای قاببندی استیک مناسبتر باشند.
جمعبندی
نمای کرتین وال فیس کپ، یک روش مدرن و شیک برای پوشش نماهای ساختمانی است که با استفاده از قطعات مجزا و پیشساخته، سرعت نصب بالا، عایقی عالی در برابر صدا و هوا، صرفهجویی در مصرف انرژی، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، و ظاهری زیبا و متنوع، بهبود میبخشد. این روش با استفاده از تستهای مختلف، دوام و مقاومت نهایی را نیز تضمین میکند. برای مشاوره و برآورد قیمت طراحی و اجرای نمای unitize با کارشناسان ما در آرین مهد کاوش تماس بگیرید.
راههای ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:
- فرم تماس با ما
- شماره های تماس : ۲۶۴۲۴۴۳۶-۰۲۱ و ۲۶۴۲۴۱۶۳-۰۲۱
بدون دیدگاه