نمای اسپایدر

 نمای اسپایدر از جمله جدیدترین شیوه‌های اجرای نمای خشک است که هم در زندگی شهری و هم در ویلاسازی محبوب‌ترین نمای این روزها به شمار می‌رود. هنر معماری از جمله هنرهایی است که مطابق با نیاز و تکنولوژی روز پیشرفت می‌کند، در سال‌های اخیر روش‌های متنوعی برای اجرای نمای بیرونی و داخلی ساختمان توسط مهندسین معماری به کار گرفته می‌شود که ضمن زیباتر شدن نماها، ارتباط میان انسان و محیط را بیش از پیش مورد توجه قرار می‌دهد. سیستم نمای خشک به دلیل شکل ظاهری اتصالاتی که دارند به نمای اسپایدری یا عنکبوتی شهرت یافته اند. ما در این مقاله قصد داریم به تمام نکات پیرامون نمای اسپایدر و صفر تا صد اجرای آن بپردازیم. پس همراه ما باشید.

فهرست مطالب

نمای اسپایدر چیست؟

سیستم نمای اسپایدر به انگلیسی (Spider Facade) از جمله انواع مدل‌های نمای شیشه‌ای است که ماهیت خود ایستا داشته و برای نصب و نگهداری آن‌ها هیچ نیازی به پشتیبان نیست. این نماها ظاهری شیشه‌ای و مدرن دارند و در آن‌ها با کمک اتصالات نقطه‌ای (Point Fixing System) به سازه اصلی ساختمان وصل می‌شوند و در نهایت نمایی شفاف، زیبا و مدرن را به نمایش می‌گذارند.

مهمترین ویژگی نمای اسپایدر شیشه‌ای آن است که نیاز به قاب ندارد و شیشه‌ها در ساختاری لعاب دار و با استفاده از اتصالاتی شبیه به عنکبوت (Spider) در جای خود تثبیت می‌شوند. نماهای شیشه‌ای با توجه به این که ظاهری مدرن به ساختمان می‌بخشند و ارتباط میان انسان و محیط را به شکل ایمن و مناسبی حفظ می‌کنند از محبوبیت بسیار بالایی در سال‌های اخیر برخوردار بوده اند.

عمده کاربرد نما اسپایدر

مهمترین کاربرد نمای اسپایدر را می‌توان در ساختمان‌هایی با ظاهر مدرن که ساخت نمای شیشه‌ای باعث جذابیت بیشتر آن‌ها می‌شود به ویژه ساختمان‌های مسکونی، ویلایی، تجاری و امثال آن دانست. ضمن این که با اجرای این سیستم نما، موارد دیگری چون صرفه جویی و محدودیت در مصرف انرژی نیز مورد توجه قرار می‌گیرد و که بیش از هر نوع نمای دیگری می‌تواند به افزایش میزان نورپردازی ساختمان کمک کند. از دیگر موارد کاربرد نمای spider می‌توان به ظاهر جذاب و آرامبخش شیشه‌ای نما، روش‌های پاک‌سازی آسان و دوام بالای شیشه نسبت به آلومینیوم و سایر متریال‌های کاربردی در نماسازی اشاره کرد. نماسازی به روش اسپایدر باعث ایجاد یک نمای منظم، روشن و یکپارچه با مزایایی از جمله ایمنی، کاربرد متنوع و سلیقه هنری مدرن می‌شود که در بحث معماری بسیار مورد توجه است.

نمونه پروژه های نمای کرتین وال توسط شرکت آرین مهدکاوش

ویژگی‌های نمای شیشه اسپایدر

پانل‌های شیشه‌ای به کار برده شده در این نما ضد حرارت و دما هستند و به عنوان واحدهای شیشه‌ای منفرد یا عایق مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورت وجود پانل‌های منفرد در اجرای نمای اسپایدر، شیشه چند لایه به دلیل ایمنی بالاتر در اولویت قرار می‌گیرد.

در اجرای نمای اسپایدر از تعدادی لوازم جانبی با بازوهای فلزی استفاده می‌شود که در انتهای هر بازو، یک ورق شیشه در قسمت زوایای خارجی با یک پیچ مخصوص تثبیت می‌گردد. خلاء بین ورق‌های شیشه‌ای برای غلبه بر فشار مکانیکی و شرایط آب و هوایی با عایق پر شده است که موجب می‌شود نمای اسپایدر پررنگ‌تر به نظر برسد.

عموما ورق‌های شیشه‌ای مستطیل شکل به کار رفته در اجرای این نما، دارای ۴ یا ۶ سوراخ حفره‌ای هستند که در آن‌ها پیچ‌های استیل ضدزنگ به عنوان تثیبت کننده و محکم کننده اتصالات به کار برده می‌شوند. از طرف دیگر فضای بین لایه‌های شیشه‌ای اغلب با آب یا هوا پر می‌شود که حالت عایق‌بندی مناسبی داشته باشد.

عناصر پشتیبانی که اتصالات را در خود جای می‌دهند شامل قاب با فضای بیشتر، باله شیشه ای، کابل‌های تنشی یا ستون‌های مدور استیل می‌شود که جلوه زیبایی‌شناسی را طبق سلیقه مشتریان و با توجه به نما امکان‌پذیر می‌سازد.

مزایا و معایب نمای اسپایدر

شناخت دقیق مزایا و معایب نمای ساختمان از نوع اسپایدری به مشتریان کمک می‌کند تا در انتخاب نوع نما و اجرای آن بهترین تصمیم را اتخاذ کنند. این نما همانند سایر متریال‌های کاربردی در نمای خارجی ساختمان دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

آشنایی مزایای نمای اسپایدر

مهمترین مزایای نمای اسپایدر شیشه‌ای که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد عبارت است از:

  • زیبا و کاربردی برای سبک معماری مدرن و مینمالیست
  • قابلیت اجرا و کاربرد در سازه‌های ساختمانی با کاربری‌های مختلف مسکونی، اداری، تجاری، ویلایی و…
  • عایق مناسب در برابر جریان الکتریسه و حرارت
  • سبک و غیر حامل بودن و در نهایت‌عدم تحمیل بار زیادی به ساختمان
  • مقاوم در برابر زلزله به شرط طراحی و اجرای مهندسی
  • یک انتخاب عالی برای نورگیری بیشتر ساختمان و کاهش هزینه‌های روشنایی به ویژه در مناطقی که نور خورشید کم است.
  • کاربردی بودن و قابلیت اجرا در انواع ساختارهای عمودی و افقی

معایب نمای اسپایدر

در کنار مزایای بسیار مورد توجه نمای اسپایدری، این نوع نما دارای معایبی نیز هست که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • نیاز به کنترل دوره‌ای برای عایق‌بندی
  • برخی از انواع نمای اسپایدر زحمت بسیاری برای تمیزکاری نیاز دارند
  • نیازمند به تیم طراح و مجری حرفه‌ای
  • هزینه بالا در صورت استفاده از شیشه‌های سکوریت و نشکن
نمای اسپایدر

شما می توانید از آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی ساخت و اجرای نمای اسپایدر و دیگر مدل های نمای کرتین وال خود کمک بگیرید. تیم ما علاوه بر انجام خدمات ساخت و اجرا، کلیه مصالح مورد نیاز جهت اجرای نمای اسپیدر موردنیاز شما را با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم از کارخانه تامین می نماید. ما به مشتریان خود اطمینان می دهیم که کادر فنی و تخصصی باتجربه خود را جهت اجرای هرچه بهتر و مقرون به صرفه تر پروژه ها به کار میگیریم.

جهت دریافت مشاوره تخصصی طراحی و اجرای نمای اسپایدر با ما تماس بگیرید.

02126424436

انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر

یکی از مهمترین ویژگی‌های نمای اسپایدر قابلیت اجرای آن در انواع سبک‌های معماری است، اما اجرای آن در سبک‌های مدرن معماری بسیار مورد توجه قرار دارد. با توجه به اینکه هر نوع از سیستم‌های نمای اسپایدر کاربرد و شرایط ویژه‌ای دارد، می‌توان از آن‌ها در سبک‌های متنوع و کاربردهای مختلف استفاده کرد. دسته‌بندی انواع نمای اسپایدر به این شرح است:

• نمای اسپایدر لوله‌ای (CHS)

در این نوع سازه ها، در طراحی نمای ساختمان از لوله‌های فولادی پشتیبان به شکل‌های مستطیلی و لوله‌ای و CHS استفاده یم شود. گاهی در برخی از پروژه‌های معماری این نوع از نماها با استفاده از خرپا یا زیرساخت فولادی اجرا می‌شوند. معمولا بیشترین کاربرد سازه اسپایدر لوله‌ای در نماهای عمودی و سقف‌های شیشه‌ای است.

• نمای اسپایدر کابلی (Cable Net Spider Facade):

این نوع نما به دلیل زیبایی و طراحی به سبک مینیمالیستی در اجرای ساختمان‌های اداری مورد توجه قرار می‌گیرند. معمولا نماهای اسپایدر برای ساختمان‌های با ارتفاع بلند مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما این نوع نمای ساختمان اسپایدری نه تنها این محدودیت را ندارد بلکه کمترین وزن و بار مرده را به ساختمان وارد می‌کند. در واقع کابل‌ها در این نوع نما وظیفه حفظ ساختار و ایجاد فضای صاف و یکپارچه را ایفا می‌کنند. اجرای این نوع نمای اسپایدر به طراحی مهندسی دقیق از لحاظ فشاری که کابل‌ها باید در برابر تنش و فشار و آسیب‌های ناشی از زلزله و غیره تحمل کنند احتایج دارد. به همین دلیل در اکثر موارد طراحانی که پروژه‌های ویلایی و ساختمانی حرفه‌ای اجرا می‌کنند قادر به انجام آن هستند. کابل‌ها در این نما به کمک گیره‌های فولادی مقاوم در برابر زنگ زدگی به هم متصل می‌شوند تا پنل شیشه‌ای مقاوم و محکمی را ایجاد کنند.

• نمای اسپایدری فین گلس (Glass-Fin Spider Facade):

پرکاربردترین نمای اسپایدر در طراحی فضاهای تجاری، نمای فین گلس یا مولیون است. این نمای اسپایدر که با نام فریم لس نیز شناخته می‌شود، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است که مهمترین دلیل آن در کنار زیبایی، عدم استفاده از ساختارهای اضافه نظیر لوله، کابل و… است. چنین ویژگی در کنار فریم لس (بدون قاب) بودن باعث می‌شود که تمیزکاری و نگهداری این نوع نما بسیار آسان بوده و امکان نفوذ آب، رطوبت، گرد و غبار و باد وجود نداشته باشد. اسپایدر نمای فین گلس یا فریم لس به شکل تک و دو جداره قابل اجرا است و تمامی اتصالات در آن از جنس فولاد ضد زنگ بوده و گیره‌ها با تنظیمات مهندسی شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

• سازه خرپا (ترکیب نمای اسپایدر لوله‌ای و کابلی):

این نوع از نمای شیشه اسپایدر ترکیبی از سیستم کابلی و لوله‌ای است که تا حدود زیادی فشار بار زیاد بر سازه را کاهش می‌دهد، ضمن این که اجرای آن سبب می‌شود مصرف فولاد کاهش پیدا کرده و نمای ساختمان شفاف‌تر و یکپارچه‌تر به نظر برسد. این نما عموما برای ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد مناسب است و به ویژه برای ساخت خانه‌های ویلایی یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌رود.

اجزای نمای اسپایدر

نمای کرتین وال از نوع اسپایدری دارای اجزای مختلفی است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم:

شیشه اسپایدر (Spider Glass)

مهمترین و اصلی‌ترین نمای اسپایدر شیشه‌های به کار رفته در آن هستند. نوع شیشه‌های انتخابی برای این نما باید به صورتی باشد که در برابر انواع عوامل محیطی از مقاومت مناسبی برخوردار باشد. بنابراین استفاده از شیشه‌های سکوریت، لمینیت و دو جداره در این نما مورد توجه قرار می‌گیرند. این نوع شیشه‌ها نه تنها از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند بلکه مانع از ورود ذرات، گرد و غبار شده و همچنین در برابر فشار باد، ضربه و زلزله هم مقاومت خوبی دارند. ضمن این که ایمنی آن‌ها بسیار بالا است و در صورت شکستگی خطری نخواهند داشت.

بادبند و استراکچر

بادبند و استراکچر یکی از اصلی‌ترین اجزاء همه سازه‌ها به ویژه نماهای شیشه‌ای اسپایدر به شمار می‌رود. این ساختارها باعث می‌شود که فشارهای محیطی مختلف مختل کننده و آسیب زننده باعث آسیب نمای شیشه‌ای نشود.

نمای اسپایدر شیشه ای

بست و اتصالات شیشه اسپایدر (Connector)

اتصال شیشه‌ها در نمای اسپایدر با بست‌ها و اتصالات مختلف صورت می‌گیرد که این اتصالات در نمای فریم لس به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. استفاده از بست و اتصالات به عنوان پشتیبان اصلی‌ترین دلیل ثبیت و نگهداری سازه بوده و همچنین نیروی کلی وارد شده را نیز به سازه اصلی منتقل می‌کنند تا کمترین فشار روی نما باشد.

چسب‌های ترکیبی

چسب‌های ترکیبی متریال‌هایی هستند که با هدف درزگیری و عایق‌بندی شیشه‌ها در نمای اسپایدر به کار برده می‌شوند. استفاده از این چسب‌ها هم باعث حفظ ایمنی نما می‌شود و هم ایزولاسیون نما را تأمین می‌کنند.

نحوه اجرای نمای اسپایدر

طراحی و ساخت بناهای تجاری، اداری، مسکونی و ویلایی همیشه مورد توجه معماران بوده است اما مهمترین بخش در طراحی این بناها، طراحی و اجرای نمای داخلی و بیرونی آن‌ها است. نماکاری استاندارد، صحیح و اصولی از جمله مهمترین ویژگی‌های یک نمای خوب به شمار می‌رود. نماهای اسپایدر از جمله نماهای مدرنی هستند که با تکیه بر استانداردها و اصول اجرا می‌شوند. در اجرای نمای اسپایدر مراحل زیر مورد توجه قرار می‌گیرد:

  • طرح‌بندی و تهیه نقشه اجرایی و مشخص کردن جزئیات نمای اسپایدر اولین گامی است که در اجرای این نوع نما برداشته می‌شود. در این مرحله فاکتورهایی چون نوع اقلیم و آب و هوای محل اجرای پروژه، فشارهای محیطی مختلف، زیبایی‌شناسی و نحوه ارتباط گیری با محیط اطراف مورد توجه طراحان و مجریان قرار می‌گیرد.
  • در گام بعدی لوله‌های فولادی با توجه به ویژگی‌هایی چون قطر، جنس و ضخامت مناسب خریداری می‌شوند تا به کمک کف کوب به زمین متصل شوند.
  • در وصل کردن اتصالات به لوله‌های فولادی ضد زنگ باید از جوشکاری آرگون استفاده شود. سپس پایه‌ها به چنگک اسپایدری یا عنکبوتی شکل متصل می‌گردند که برای این اتصال از پیچ‌های کانکتور در یکی از مدل‌های تک شاخ تا چهار شاخ (بسته به نوع پروژه) استفاده می‌شود.
  • در مرحله بعد شیشه‌هایی که برای نمای spider انتخاب شده با استفاده از بست‌های نگهدارنده یا Routle – که از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند – به سازه اصلی متصل می‌گردد.
  • در آخر نیز، عایق‌بندی و درزگیری نما با استفاده از چسب‌های تلفیقی یا ترکیبی یا همان چسب‌های سیلیکونی انجام می‌شود.

قیمت نمای شیشه‌ای اسپایدر

هزینه اجرای نمای شیشه‌ای اسپایدر با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود که مهمترین آن‌ها وسعت پروژه، نوع شیشه‌ها و اتصالات، روش اجرا، کیفیت اجرا و متریال اولیه، مدت زمان اجرای نما، پیچیدگی‌های اجرا و… از آن جمله هستند. از ویژگی های منحصر به فرد مجموعه ما تامین متریال مورد نیاز برای اجرای نمای اسپایدر به طور مستقیم از کارخانه و با حذف واسطه ها می باشد. در صورتی که مصالح مورد نیاز برای اجرای نمای اسپایدر خود را از ما خریداری کنید، حدود ۱۵ درصد در هزینه های اجرای نما صرفه جویی می شود. توصیه می‌شود برای برآورد دقیق هزینه و قیمت نمای شیشه‌ای اسپایدر با کارشناسان و مشاورین آرین مهدکاوش و از طریق شماره تلفن 26424436-021 در این زمینه تماس بگیرید.

نمای اسپایدر

روش‌های مختلف اجرای نمای اسپایدر

نمای اسپایدر از جمله محبوب‌ترین نماهای ساختمانی در سال‌های اخیر به شمار می‌رود که به دلیل زیبایی نورپردازی و بهره مندی از نور طبیعی با استفاده از آن‌ها، مورد توجه قرار دارد. این نوع اجرای نما به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که مهمترین روش‌های اجرای آن شامل موارد زیر می‌شود:

• روش Spider Pipe & Spider Truss

در این روش مهمترین بخش سازه، لوله‌های فولادی ضد زنگ است که وزن کلی سازه، ضخامت و قطر لوله‌ها در این روش تعیین کننده خواهد بود.

• روش Spider Clamp

در این روش اجرای نمای اسپایدر، از بست‌های نگهدارنده شیشه و دسته‌های اسپایدر فولادی ضد زنگ استفاده می‌شود. این شیوه اجرا یک بخش نگهدارنده کابل دارد تا فشار کلی را از سازه به تکیه گاه اصلی منتقل کند.

• روش Glass Fitting

این روش اجرای نمای اسپایدر معمولا برای ساخت نمای شیشه‌ای بدون قاب یا فریم لس انتخاب می‌شود. نوع شیشه‌ها در این روش بسیار مقاوم، از نوع دو جداره لمینیتی، سه جداره یا سکوریت است. این نوع شیوه اجرا عموما برای سقف‌هایی با ارتفاع ۷ متر مناسب‌ترین گزینه است.

• روش Tension Rod & Tension Cable

این شیوه اجرای نمای شیشه‌ای اسپایدر یک شیوه ترکیبی است که در آن از کابل و میله استفاده می‌شود تا تحمل فشار و بار سازه روی دو بخش مختلف تقسیم شود. همچنین شیشه‌ها به کمک اتصالات یا کانکتورهای فولادی به هم وصل می‌شوند و ظاهری شبکه‌ای و توری به آن می‌بخشند.

جمع‌بندی

سیستم نمای اسپایدر یک نمای کاملا مدرن و استاندارد است که با توجه به نیاز جامعه شهری و مدرن امروزی طراحی و اجرا می‌شود. شیوه اجرای این نما بسته به عوامل مختلف قابل تغییر بوده و در هر روش از اتصالات و اجزای ویژه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجرای نما به شیوه اسپایدر در معماری مدرن و مینیمال مورد توجه است و در یک دهه اخیر از جمله محبوب‌ترین و پرکاربردترین نوع شیوه‌های اجرای نما به شمار می‌رود. از آنجایی که طراحی و اجرای نمای اسپایدر به تیم حرفه‌ای متخصص با مهارت و توانایی‌های تخصصی بالا نیاز دارد توصیه می‌کنیم که از خدمات ویژه تیم حرفه‌ای آرین مهدکاوش در این زمینه استفاده کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر و پاسخگویی به سوالات با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.