بتن اکسپوز، یک نوع بتن است که با تغییر در ترکیب مواد و فرآیند تولید، مزایا و ویژگیهای برجستهای ایجاد کرده است. سطح صاف و صیقلی این بتن، با سنگدانههای نمایان، جذابیت و مقاومت بالایی دارد. نمای بتن اکسپوز محبوبیت بسیاری در معماری مدرن، دکوراسیون داخلی، نماسازی خارجی، پوشش کف و سایر کاربردها، پیدا کرده است. ما در شرکت آرین مهدکاوش، به صورت تخصصی در زمینه اجرای انواع نمای خشک از جمله نمای بتن اکسپوز فعالیت مینماییم. برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی و اجرای این نوع نما با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
نمای بتن اکسپوز چیست؟
نمای بتناکسپوز به صورت پنلهای پیشساخته در طرحها و ابعاد مختلف تولید میشود. بتناکسپوز ظاهر ساده و زیبایی دارد و اجرای سریع و هزینه مناسب را برای مجری اجرای نمای بتناکسپوز ممکن میسازد. ترکیب اصلی بتنها از سیمان، ماسه ریزدانه و آب است، اما برای ساخت بتناکسپوز از مواد افزودنی دیگری برای بهبود ویژگیها استفاده میشود. به عنوان مثال، افزودن مواد روانکننده و پرکننده به ترکیب برای افزایش استحکام و حذف حبابها، با استفاده از ویبراتور، سطح بتن را بهبود میدهد. همچنین، از سیمان سفید و رزینهای رنگی برای زیبایی و تغییر رنگ بتن استفاده میشود. با تغییر مقدار سیمان سفید، رنگ بتناکسپوز تغییر میکند.
انواع بتن اکسپوز
انواع مختلف بتناکسپوز در روش ساخت و طراحی تفاوتهای خاصی با هم دارند. (البته بتناکسپوز را میتوان از لحاظ ظاهری هم به انواع مختلفی تقسیم کرد). در ادامه به انواع بتن اکسپوز از لحاظ ساخت و طراحی میپردازیم:
بتناکسپوز درجا:
این نوع از بتن اکسپوز در محلهای بزرگ مانند سالنهای اجتماعات و آرامگاهها زیبایی خاصی به ساختمان میبخشد. برای مثال در حرم مطهر حضرت معصومه و امام رضا و برخی از فرودگاهها و پارکینگها از این نوع بتن اکسپوز استفاده شده است.
بتناکسپوز پیشساخته:
این نوع از بتن اکسپوز در کارگاه تولید شده و در محل نصب میشود. نیاز به استاندارد بالا و مهارت خاصی در نصب دارد. کفپوشهای بتنی از این نوع میباشند.
بتناکسپوز پرسی:
این نوع تحت فشار ویژه پرسکننده ساخته میشود.
بتناکسپوز ویبرهای:
این نوع از نمای بتناکسپوز با استفاده از دستگاه ویبرهای تولید میشود. از بتن روان با روغن قالب و مواد افزودنی مناسب برای دستیابی به حد تراکم مورد نظر استفاده میشود.
هرکدام از این انواع بتناکسپوز با ویژگیها و کاربردهای خاص خود، تولید شده و به زیبایی و کارایی ساختمانها میافزایند.
انواع بتن اکسپوز از لحاظ ظاهری
بتن اکسپوز از لحاظ طراحی ظاهری به انواع مختلفی دستهبندی میشود، از جمله:
1.بتن اکسپوز ساده
- سطح صاف و صیقل دار با ضخامت ۳ سانتیمتری.
- مناسب برای نمای داخلی و بیرونی پروژهها، به رنگهای مختلف از جمله خاکستری و زغالی.
2. اکسپوز سوراخ دار
- سطح صاف و صیقل دار با سوراخها به شکل ۲ بولت و ۴ بولت.
- مقاومت بالا و عمر طولانی با امکان نصب در شرایط آب و هوایی مختلف.
3.بتن اکسپوز طرح دار
- شامل طرحهای چوب، چرم و سه بعدی با زوایا و جزئیات جذاب.
- مورد استفاده در طراحی داخلی و خارجی سازهها.
4.اکسپوز کیپتون:
نوعی از بتنهای طرحدار سه بعدی با برآمدگیهای دایرهای و مربع شکل کوچک.
5.بتن اکسپوز رنگی:
- از رنگدانه استفاده شده، با شکل ظاهری و رنگ متفاوت نسبت به سایر انواع بتن اکسپوز.
- رنگدانهها با سیمان سیاه و سفید ترکیب میشوند.
نمونه پروژه های اجرای نمای کرتین وال تیم آرین مهدکاوش
کاربردهای نمای بتن اکسپوز
بتن اکسپز بهعنوان یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد، نقش مهمی در پروژههای صنعت ساختوساز، به خصوص در نماسازی، ایفا میکند. استفاده گسترده از این نوع بتن به دلیل کاربری وسیع، موجب کاهش هزینههای نماکاری میشود.
- بتن اکسپز در اجرای نما کاربرد بسیار زیادی دارد.
- علاوه بر نماسازی، این بتن در داخل و خارج ساختمانها برای سطوح صیقلی و زیبا، استفاده میشود.
- همچنین، نمای بتناکسپوز پیشساخته بیتخلخل و ضدآب بوده، بنابراین در ساخت استخرها و حوضهای آب بهکار میرود. قیمت مناسب این بتن در مقایسه با مصالح کفپوش راهها و پیادهروها، اقتصادیتر بوده و استفاده از آن در پروژههای بزرگ بهصرفهتر میباشد.
- نمای اکسپوز در محوطهسازی پارکها و باغها نیز کاربرد دارد. همچنین، جهت پوششهای حملونقل و جادهای نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
برای طراحی و اجرای نمای بتن اکسپز میتوانید با کارشناسان ما در شرکت آرین مهدکاوش تماس حاصل بفرمایید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی برای استعلام قیمت بتناکسپوز با ما تماس بگیرید.
02126424436
مزایای استفاده از نمای اکسپوز
بتناکسپوز یکی از مواد اصلی در ساختار نماهای پیش ساخته بتنی است که در ساخت آن از ماسه و خمیر سیمان استفاده میشود. نمای بتن اکسپوز از زیبایی، دوام و استحکام بالایی برخوردار است. اگر در نمای خارجی ساختمان خود به دنبال زیبایی، کیفیت، مقاومت و دوام طولانی مدت هستید، به شما توصیه میکنیم که از بتن اکسپوز استفاده کنید.
یکی از مزایای بتن اکسپوز، سازگاری با شرایط جوی و آبوهوایی مختلف است، که به عنوان یک ماده مناسب برای نقاط مرطوب و بارانی، هوای گرم و خشک، و مناطق سرد به شمار میرود. این مزیت بتن اکسپوز را برای استفاده در تمام فصول سال و شرایط آب و هوایی مختلف مناسب میسازد.
علاوه بر موارد بالا، نمای بتناکسپوز مزایای دیگری هم دارد که شامل قابلیت تولید در ابعاد مختلف، مقرون به صرفه بودن، انعطاف پذیری و وزن سبک برای جابهجایی آسان، تنوع طرح و مدل با امکان رنگ پذیری، مقاومت در برابر سایش، فشار، و ضربه و ایجاد دکوراسیون خاص در طراحی داخلی میباشند. شرکت آرین مهدکاوش، مجری اجرای نمای بتناکسپوز، برای ارائه هرگونه مشاوره به شما آماده است.
روشهای نصب نمای اکسپوز
نمای بتن اکسپوز به دو شیوه متفاوت نصب میشود. به طور کلی، نصب بتن اکسپوز به دو شیوه خشک و ملاتی انجام میشود.
نصب بتن اکسپوز به روش خشک
نمای خشک از جدیدترین روشهای ساختمانی است و برای اجرا نیاز به تیم تخصصی دارد. نصب نمای بتن اکسپوز خشک، یکی از کاربردیترین شیوهها در ساخت و سازهای مدرن است و طراحی آن بر اساس آخرین متدها صورت میگیرد.
مشکلاتی از قبیل برهم خوردن زیبایی، عدم مقاومت چسبندگی تایل بتن اکسپوز در نما و عدم عایق بودن نیاز به راهحلهای متخصصانه دارد. اجرای نمای ساختمان به روش خشک باید توسط تیم تخصصی و ماهر انجام شود.
مصالح مورد استفاده در سیستمهای نصب بتن اکسپوز به روش خشک شامل سرامیک، سنگ، تایل بتن اکسپوز، ورقهای کامپوزیت آلومینیومی، شیشه و چوب هستند. نصب بتن اکسپوز به روش خشک یکی از بهروزترین روشها در جهان است و نمای ساختمان باید همچنین به علاوهزیبایی، مقاومت نیز داشته باشد. این روش نسبت به روش تر، از ایمنی بالاتری برخوردار است.
رعایت نکات مهمی همچون نحوه شاسیکشی پروفیلهای عمودی در فرآیند نصب این تایل بسیار حائز اهمیت است، زیرا در جدا کردن تایل از ساختمان، گردش هوا در پشت آنها را تسهیل میدهد. نکات مهمی مانند الگوی نما، ابعاد و ضخامت تایل بتن اکسپوز، و سیستم نصب برای پاسخ به الزامات طراحی باید مورد توجه قرار گیرند.
نصب بتن اکسپوز به روش ملاتی
گاهی در پروژهها، تایلهای نمای بتن اکسپوز با استفاده از ملات نصب میشوند. این روش نصب پنلهای بتن اکسپوز با ملات، شبیه به نصب سنگهای طبیعی و تروارتن است، که در عقب تایلها تقریباً 5 سانتیمتر ملات قرار میگیرد. در پروژههایی که از ملات برای نصب استفاده میشود، باید تایلهای بتن اکسپوز ویژهای ساخته شوند و برای افزایش چسبندگی با ملات، از اسکوپهای گالوانیزه و سنگدانههای تیزگوشه استفاده میشود.
توجه: این نوع از نصب به دلایل مختلفی توصیه نمیشود. ملات در پشت تایلها ممکن است با گذر زمان رطوبت را به خود جذب کرده و به سطح نما برسد. این نوع نصب به دو روش دوغابی یا چسبی اجرا میشود.
مزایای اجرای نمای بتن اکسپوز خشک
اجرای نمای اکسپوز به روش خشک، مقاومت بالایی در برابر زلزله و ارتعاشهای ثانویه دارد. این روش باعث ماندگاری بالای نمای ساختمان میشود و امکان بازسازی، ترمیم، و نگهداری کمتر را فراهم میکند. همچنین، این فرآیند امکان جداسازی و استفاده مجدد از تایل بتن اکسپوز را فراهم میآورد و از اتلافات دمایی جلوگیری کرده و خواص عایق بودن در هنگام نصب بتناکسپوز را بهبود میبخشد. این روش امکان تنظیم، رگلاژ، و اصلاح را فراهم میکند و اجزای نمای خشک را به خوبی با نواسانات گرمایی سازش میدهد. همچنین، سرعت بالا و کاهش زمان ساخت و ساز، صرفهجویی در هزینههای ساخت، سرعت اجرای بالا، و کیفیت بالانمای تمام شده از نظر ظاهر و کارایی از ویژگیهای این روش هستند. آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی نمای خشک آمادگی خود را جهت طراحی و اجرای انواع نمای خشک از جمله طراحی و اجرای نمای بتناکسپوز اعلام می دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر کافیست با کارشناسان حرفهای ما در دفتر مرکزی تماس بگیرید یا فرم درخواست خدمات را تکمیل نمایید.
جمعبندی
نمایبتن اکسپوز، به عنوان یک روش تولید در مکان، در فضاهایی مانند استخرها و پیادهروها بهکار میرود. این امر به دلیل صاف و شکیل بودن سطح آن و کمبود جذب آب است. پنلهای بتن اکسپوز که به صورت پیشساخته آماده میشوند، در نماهای داخلی و خارجی ساختمان نیز استفاده میشوند. بتناکسپوز به ویژه به افرادی توصیه میشود که به نماهای مدرن علاقهمند هستند. برای اطلاع از قیمت طراحی و اجرای نمای بتناکسپوز، پیشنهاد میشود با کارشناسان و متخصصین شرکت آرین مهدکاوش تماس بگیرید.
راههای ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:
- فرم تماس با ما
- شماره های تماس : ۲۶۴۲۴۴۳۶-۰۲۱ و ۲۶۴۲۴۱۶۳-۰۲۱
بدون دیدگاه