
شاید طراحی و اجرای نمای ساختمان اداری (Office Building Façade یا Administrative Building Façade) بیش از هر چیز، از منظر تأثیرگذاریش بر مخاطبان مهم باشد. نمای جذاب و هماهنگ با هویت سازمانها میتواند به تقویت و تثبیت شخصیت برندشان کمک کند. همچنین، طراحی اصولی نمای مجموعههای اداری به کمک مصالح باکیفیت و پایدار، به بهرهوری انرژی و دوامشان میافزاید و هزینههای نگهداریشان را کاهش میدهد. از سوی دیگر، نماهای اداری نقش مهمی در زیباسازی و ایجاد حس مثبت در محیط شهری دارند.
انواع سبک های طراحی نمای اداری
نمای ساختمانهای اداری را به سبکهای مختلفی طراحی میکنند که ویژگیها و وجوه تمایزشان را میتوانیم در موارد زیر خلاصه کنیم.
نمای ساختمان اداری مدرن (Modern Facade)
این سبکِ نمای اداری را میتوانیم با خطوط ساده و کاربرد مصالحی نظیر شیشه، فلز و بتن توصیف کنیم. در طراحی نمای مدرن، بر کارایی و سادگی بیش از تزئینات اضافی تأکید میکنند؛ مثلاً طراحی کردن پنجرههای بزرگ برای بهرهگیری از نور طبیعی و ایجاد ارتباط بین فضای داخلی و خارجی از ویژگیهای این سبک هستند.
نمای ساختمان اداری کلاسیک (Classic Facade)
این نمای خاص را از سبک معماری یونانی و روم باستان الهام گرفتهاند که ستونهای بلند، سرستونهای تزئینی و جزئیات زیاد از ویژگیهایش هستند. نمای کلاسیک حس شکوه و استحکام را القا میکند و معمولاً در ساختارش از سنگهای طبیعی استفاده میکنند.
نمای ساختمان اداری نئوکلاسیک (Neoclassical Facade)
در این نمای اداری، سادگی مدرن را با جزئیات کلاسیک خواهید یافت. اصول معماری کلاسیک کاربرد دقیق و ظریف ستونها، قوسها، گنبدها و جزئیات تزیینی را در بر میگیرند. از طرفی، نمای نئوکلاسیک کاربرد متریالهایی مانند سنگ طبیعی، گچ، سیمان و آجر را ایجاب میکند؛ در نتیجه، این نما ظاهری کلاسیک را با رنگهای خنثی مانند سفید، بژ و خاکی ترکیب میکند. همچنین، ستونهای مرتفع و پنجرههای بزرگ از ویژگیهای بارز این سبک هستند که فضای داخل را بادقت و بهطور هماهنگ به نمایش میگذارند. این سبک وجههای رسمی و قدرتمند به ساختمان میبخشد و معمولاً برای مراکز دولتی و شرکتهای بزرگ کاربرد دارد.
نمای اداری مینیمال (Minimalist Façade)
این نما سبکی ساده و با عناصر و رنگهای حداقلی دارد؛ به عبارتی، در این سبک با حذف جزئیات اضافی و تمرکز کردن بر خطوط ساده، فرمهای هندسی و فضای باز، ظاهری شیک و مدرن به ساختمان میبخشند. در این نمای ساختمان اداری، از مصالحی نظیر بتن، شیشه و فلزات دارای رنگهای خنثی از جمله سفید، خاکستری و مشکی استفاده میکنند. ترکیب آنها حس آرامش و نظم را القا میکند. از سوی دیگر، کاربرد شیشه در آن باعث برقراری ارتباط دیداری با محیط بیرون و هدایت نور طبیعی به داخل میشود. نمای مینیمال بهویژه برای ساختمانهای اداری دارای فضاهای کاری گسترده مناسب است.
نمای ساختمان اداری به سبک پستمدرن (Postmodern Facade)
در این سبک، عناصر سنتی و مدرن را ترکیب میکنند و به کمک فرمها و رنگهای متنوع، نمایی خلاقانه میآفرینند. این نمای اداری ترکیبی است از طراحیهای غیرمتعارف، ابداعی و پیچیده که به کمک متریالها و فرمهای متنوع خلق میشوند. استفاده از خطوط منحنی، رنگهای برجسته و تضادهای بصری از ویژگیهای مهم آن هستند. در نمای پستمدرن، ترکیبی از شیشه، فلز، بتن و سنگهایی را میبینید که بهصورت غیرمنتظره و حتی ناسازگار اجرا میشوند. همچنین، در این سبک بر ایجاد تعامل میان ساختمان و محیط اطرافش تأکید میکنند و بهنوعی مرزهای معماری کلاسیک را در هم میشکنند!
نمای شیشهای مجتمع اداری
این نمای ساختمان اداری از جلوههای معماری مدرن است که تأثیر زیادی بر زیبایی و کارایی ساختمانها دارد. شیشه با هدایت کردن حداکثری نور طبیعی، محیط کاری روشن و دلپذیری را برای کارکنان فراهم میکند. همچنین، نمای اداری شیشهای با کاستن از نیاز به روشنایی مصنوعی، بر بهینهسازی مصرف انرژی مؤثر است. علاوه بر آن، شیشههای مدرن را با قابلیتهایی مانند عایق حرارتی و صوتی تولید میکنند که میتوانند به ارتقای بهرهوری انرژی و کاهش آلودگیهای صوتی کمک کنند. منعکس شدن مناظر اطراف در نمای شیشهای هارمونی خاصی با محیط اطراف ساختمان میسازد و بر جذابیتش میافزاید.
نمونه پروژه های طراحی و اجرا نمای کرتین وال توسط شرکت آرین مهدکاوش
اصول طراحی نمای ساختمان اداری
نماهای ساختمانهای اداری باید طوری طراحی شوند که علاوه بر داشتن جذابیت ظاهری، القاکننده کارکرد و هویت سازمان باشند. در این راستا، انتخاب کردن مصالح باکیفیت و متناسب با اقلیم منطقه مورد نظر بسیار حیاتی است. همچنین، هماهنگی و تناسب اجزای نمای اداری از جمله دربها، پنجرهها و عناصر تزئینی را باید طوری در نظر بگیرید که انسجام طراحی حفظ شود. توجه کردن به نورپردازی مناسب بهویژه در شب هم میتواند بر جذابیت نما و جلوه ظاهری ساختمان بیفزاید. به اینها باید رعایت کردن اصول پایداری مانند در نظر گرفتن تهویه طبیعی و عایقهای حرارتی را نیز بیفزاییم.
انواع متریال های مناسب جهت اجرای نمای اداری
نمای ساختمان اداری را میتوانیم با مصالح متنوعی به شرح زیر طراحی و اجرا کنیم.
نمای شیشهای
شیشه را بهویژه در سبکهای مدرن نمای ساختمانهای اداری به کار میبرند تا قابلیتهایی مانند شفافیت، سبُکی و بهرهگیری از نور طبیعی را به آن ببخشند. برای این کار، عمدتاً شیشههای دوجداره یا لمینت را به کار میبرند که بهعنوان عایق حرارتی و صوتی عمل میکنند و مانع اتلاف انرژی میشوند. این شیشهها در برابر شرایط مختلف جوی مقاوم هستند و نمای شیشه ای کارکردی زیباییشناسانه دارند و با معماری داخلی سازگار میشوند.
نمای کامپوزیت (Composite Facade)
این نمای ساختمان اداری را با ورقهای کامپوزیت آلومینیومی اجرا میکنند که دولایه هستند و هسته پلیاتیلنی دارند. سبکی، دوام زیاد در برابر شرایط جوی از جمله باران، برف و تغییرات دما و تنوع رنگی را باید از وجوه تمایز ورقهای کامپوزیت بدانیم. همچنین، به آسانی و سریع نصب میشوند و نگهداری حداقلی لازم دارند. نمای کامپوزیت آلومینیوم در برابر زنگزدگی و خوردگی بسیار مقاوم است و کاربردش را بهویژه برای ساختمانهای واقع در محیطهای صنعتی یا ساحلی توصیه میکنند.
نمای اداری با سنگ طبیعی
سنگهایی مانند گرانیت، تراورتن و مرمر میتوانند گزینهای لوکس و چشمنواز برای نمای ساختمانهای اداری باشند. دوام مطلوب این مواد در برابر رطوبت، حرارت، تغییرات دما و فرسایش بر ماندگاری نمای خارجی ساختمان میافزاید و ظاهری رسمی و شیک به آن میبخشد. عملیات نگهداری سنگهای طبیعی نیز آسان است و با انجام دادن اصولی این کار، میتوانید عمر مفید آنها را افزایش دهید.
طراحی نمای ساختمان اداری با سرامیک
محبوبیت کاربرد پانلهای سرامیکی و یا استفاده از روش اجرای نمای سزامیک در نمای ساختمانهای اداری به ویژگیهایی مانند سبکی و مقاومتشان در برابر رطوبت و نوسانات دما بر میگردد. آنها را با طرحها و رنگهای متنوعی عرضه کردهاند که امکان طراحیهای خاص و جذاب را برای معماران فراهم میکنند. نصب و نگهداری این پانلها آسان است و میتوانید با سایر اجزای معماری ترکیبشان کنید.
نمای ساختمان اداری با فایبر سمنت برد (Fiber Cement Board)
این نمای اداریِ جدید و نوآورانه را بهعلت مقاومت مطلوب و زیبایی ظاهریش، بهطور فراگیری در انواع ساختمانها به کار میبرند. پانلهای سمنت برد را با ترکیب کردن سیمان و الیاف سلولزی تولید میکنند و در برابر رطوبت، آتش و حشرات مقاوم هستند. همچنین، انعطافپذیری زیاد این ماده و قابلیت شبیهسازی مواد طبیعی مانند چوب و سنگ به کمک آن، در طراحیهای مدرن و سازههای اداری بسیار کاربرد دارد. از سوی دیگر، آن را دوستدار محیط زیست و قابل بازیافت خواهید یافت. از سایر مزایای فایبر سمنت برد میتوانیم به نصب آسان و عمر طولانیش اشاره کنیم.

از آنجایی که شرکت آرین مهدکاوش در زمینه طراحی، بازسازی و اجرای تخصصی نمای ساختمان های اداری فعالیت دیرینه دارد، پیشنهاد میگردد همواره با مشاورین حرفه ای و مهندسین متخصص ما در ارتباط باشید تا از خدمات منحصر به فرد طراحی واجرای پروژه های نمای شرکت بهرهمند گردید. تیم ما علاوه بر انجام خدمات ساخت و اجرا، کلیه مصالح مورد نیاز جهت اجرای نمای موردنیاز شما را با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم از کارخانه تامین می نماید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی طراحی، اجرا و تامین متریال نمای ساختمان اداری با ما تماس بگیرید.
02126424436
نمای کرتین وال اداری
نمای ساختمان کرتین وال (Curtain Wall) از سیستمهای مدرن شیشهای است که بهصورت پوشش خارجی غیرحمال (باربر) نصب میشود. بنابراین، این نما بار مردهای به سازه اصلی ساختمان تحمیل نمیکند. پروفیلهای آلومینیومی عمودی (مولیون) و افقی (ترنزوم) این نما شبکهای برای نصب کردن پانلهای شیشهای فراهم میکنند. در نتیجه، تأمین نور طبیعی فراوان، ارتقای بهرهوری انرژی، عایقبندی حرارتی و صوتی و مقاومت در برابر شرایط جوی از وجوه تمایزش هستند. این نمای اداری دستتان را برای طراحیهای متنوع باز میگذارد؛ اما مراحل طراحی و نصبش دقت زیادی میطلبند تا عملکرد بهینه و دوامش در درازمدت تضمین شود.
نمای سرامیک خشک اداری
تفاوت نمای خشک و ملاتی را میتوانیم استفاده کردن از سرامیکهای پرسلانی همراه با سیستم نصب خشک بدانیم. در این روش، سرامیکها را بدون ملات یا چسب، بهصورت مکانیکی و به کمک اتصالاتی مانند کلیپس و ریلهای آلومینیومی به سازه وصل میکنند. این سیستمِ نمای ساختمان اداری با فاصله انداختن بین سرامیک و دیوار اصلی، امکان تهویه طبیعی را فراهم و به بهبود عایقبندی حرارتی و صوتی ساختمان کمک میکند. همچنین، تنوع طرحها و رنگهای نمای سرامیک خشک طراحیهای متنوع و جذاب را برای ساختمانهای اداری امکانپذیر میکند. مقاومت زیاد در برابر شرایط جوی، وزن کم و سهولت در نگهداری از سایر مزایای آن هستند.
نمای بتن اکسپوز اداری
بتن اکسپوز (Exposed Concrete) بهعنوان گزینهای مدرن و کارآمد میتواند جلوه متمایزی به ساختمانهای اداری ببخشد. این نمای اداری را با استفاده از بتن پیشساخته یا بتنریزی در محل و ایجاد سطحی صاف و صیقلی اجرا میکنند. بنابراین، بدون نیاز به پوشش اضافی، زیبایی طبیعی بتن را در نما جلوهگر میکند. بتن اکسپوز در برابر شرایط سخت آب و هوایی مقاوم است، دوام و عمر مفید طولانی دارد و عملیات نگهداریش چندان پیچیده نیست. از طرفی، با تنوعبخشی به رنگ و بافتش میتوانید طرحهای متنوعی را با آن در نمای ساختمان اداری بیافرینید. با وجود این، برای پیشگیری کردن از ترکخوردگی یا تغییر رنگ آن توجه دقیق به جزئیات طراحی و اجرایش حیاتی است.
نمای کامپوزیت اداری
ورقهای دولایه آلومینیومی با هسته پلیمری یا معدنیشان استحکام و سبک متمایزی به این نمای اداری میبخشند. این ورقهای کامپوزیتی را با ضخامتهای مختلف (معمولاً ۴ تا ۵ میلیمتر) تولید میکنند. ابعاد استاندارد آنها هم عمدتاً ۳.۲۰ در ۱.۲۵ متر هستند که امکان ایجاد کردن طرحهای گسترده و پوشش دادن کامل سطح نما را فراهم میکنند. نوع و سازوکار نصب این ورقها در اجرای نمای کامپوزیت را باید متناسب با شرایط محیطی و الزامات پروژه مورد نظرتان انتخاب کنید؛ مثلاً انتخاب پوشش پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF) یا نانو یا نصب به روش فیکس یا هنگینگ (Hanging).
نمای سنگ اداری
انتخاب سنگ برای نمای ساختمان اداری بسیار محبوب است و جلوهای لوکس و مقاوم به آن میبخشد. در نمای سنگ استحکام و تنوع رنگی سنگهایی مانند تراورتن، مرمریت و گرانیت معمولاً برای نمای خارجی ساختمانهای اداری ترجیح داده میشوند. این سنگها دوام زیادی در برابر شرایط جوی دارند و زیباییشان را در طی زمان حفظ میکنند. همچنین، کاربرد سنگ در نمای اداری، بهویژه در سبکهای کلاسیک، حس شکوه و اعتبار را القا میکند. البته نوع سنگ آن را باید متناسب با شرایط اقلیمی، بودجه و سلیقه ذینفعانتان انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را از اجرایش به دست آورید.
نمای فلزی اداری
نمای فلزی را عمدتاً بهعلت قابلیتهایی مانند سبکی، استحکام و تنوع ظاهریش انتخاب میکنند. در ساختار آن، غالباً از ترکیب فلزات مختلفی مانند آلومینیوم، استیل و ورقهای کامپوزیت استفاده میکنند. فلزات بهویژه در سبکهای مدرن به دلیل تحمل زیاد بار و مقاومت مطلوبشان در برابر شرایط آب و هوایی، گزینه مناسبی برای نما هستند. علاوه بر آن، کاربرد این مواد در نمای ساختمان اداری امکان ایجاد طرحهای پیچیده هندسی و خاص را فراهم میکند و ظاهری شیک و حرفهای به ساختمان میبخشد. از سایر مزایای این نما میتوانیم به مقاومتش در برابر خوردگی و زنگزدگی، سهولت نصب و نگهداری و عمر طولانیش اشاره کنیم.
نمای جی اف ار سی ساختمان اداری
نمای بتن تقویتشده با الیاف شیشه (GFRC: Glass Fiber Reinforced Concrete) از مصالح پیشرفته اجرای نمای ساختمان اداری است. آن را با ترکیب کردن سیمان، الیاف شیشه و مواد افزودنی تولید میکنند که بسیار مقاوم است. این ماده وزن کمی دارد و به کمکش میتوانید طرحهای پیچیده و متنوعی بیافرینید. همچنین، بهعنوان نمای خشک، سریع و به آسانی نصب میشود. نمای جی اف ار سی میتواند بهعنوان عایق حرارتی و صوتی عمل کند و با طرحها و رنگهای متنوعی در دسترس است. لذا برای طراحیهای مدرن و متنوع میتوانید روی قابلیتهای متمایز نمای اداری GFRC حساب کنید!
هزینه طراحی و اجرای نمای اداری
از عوامل مؤثر بر قیمت طراحی و اجرای نمای ساختمان اداری میتوانیم به متراژ نما، سبک طراحی (اعم از مدرن، کلاسیک و …)، نوع مصالح ساختمانی مورد نیاز مانند شیشه، سنگ، کامپوزیت و …، پیچیدگی طرح و موقعیت جغرافیایی پروژه اشاره کنیم. بهطور مثال، هزینه طراحی نمای مدرن به دلیل سادگی و کاربرد خطوط صاف، معمولاً ارزانتر از نمای کلاسیک تمام میشود؛ چرا که نوع کلاسیک جزئیات و تزئینات بیشتری لازم دارد. از طرفی، متریال باکیفیت و پایدار میتوانند بر هزینههای اولیه این کار بیفزایند که در درازمدت، با هزینههای جزئی نگهداری و دوام بیشتر ساختمان جبران میشوند. برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان در این خصوص با کارشناسان ما تماس بگیرید!
راههای ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:
- فرم تماس با ما
- شماره های تماس : ۲۶۴۲۴۴۳۶-۰۲۱ و ۲۶۴۲۴۱۶۳-۰۲۱
بدون دیدگاه