بازسازی کارخانه

بازسازی کارخانه از امور جدایی ناپذیر در احداث هر کارخانه و واحد صنعتی می باشد. همانطور که می‌دانید پس از گذشت چند سال از عمر ساختمان یک واحد صنعتی و یا سازه آن، باید حداقل یک مرتبه عملیات بازسازی روی آن انجام گیرد. بنابراین دانستن تمامی نکات مهم و ضروری انجام آن برای مالکین و کارفرمایان الزامی می‌باشد خوب است که در زمان ساخت کارخانه، طراحی های صورت گرفته به گونه ای اجرا گردد که توسعه آینده کارخانه و بازسازی آن بعد از گذر چندین سال از زمان ساخت کارخانه مورد توجه و اهمیت قرار گیرد. گفتنی است که شرکت آرین مهد کاوش به عنوان یکی از شرکت‌های با سابقه در این حوزه، می‌تواند در انجام تمامی خدمات بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی همچون: بازسازی کارخانه، بازسازی سازه کارخانه، بازسازی معماری کارخانه و بازسازی سوله کارخانه با تضمین ارائه بهترین کیفیت، خدمات مورد نیاز شما را تامین کند.

فهرست مطالب

بازسازی کارخانه

به صورت بسیار کلی بازسازی کارخانه را می توان به دو دسته تقسیم بندی نمود:

بازسازی سازه کارخانه به جهت حفظ ایمنی سازه، مقاوم سازی، افزایش استحکام بنای ساختمان و یا برای افزایش روحیه پرسنل شرکت ضروری می‌باشد. همواره فعالیت کردن در محیطی شاداب و پویا، درصد موفقیت کارخانه را تا حد بسیار زیادی بالا برده و عملکرد کارکنان خود را نیز افزایش خواهد داد.

بازسازی معماری کارخانه یکی از راه حل‌های بسیار جذاب و البته پرکاربرد بوده که برای انجام مرمت ساختمان یک کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدیهی است که این عملیات بازسازی شامل فضاهای بیرونی همچون: بازسازی نمای ساختمان کارخانه بوده و همچنین می‌تواند دربرگیرنده فضاهای داخلی همچون: بازسازی سوله کارخانه باشد. لازم به ذکر است که عملیات بازسازی سازۀ کارخانه می‌تواند به افزایش استحکام ساختمان یک شرکت کمک شایانی نماید.

همچنین در نظر داشته باشید که در عالم اقتصاد، بازسازی کارخانه نوعی سرمایه گذاری به شمار می‌رود چرا که پس از انجام عملیات بازسازی، ارزش ریالی ملک تا حد چشم‌گیری افزایش خواهد یافت. بنابراین مالکین یا مدیران یک واحد صنعتی بهتر است هراز چند سال یکبار اقدام به نوسازی کارخانه خود کنند. شرکت آرین مهدکاوش در ادامۀ مطالب خود به تفاوت بازسازی و نوسازی کارخانه خواهد پرداخت، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید:

تفاوت نوسازی و بازسازی کارخانه

هنگامی که صحبت از تفاوت نوسازی و بازسازی کارخانه می‌شود، نخست می‌بایست به مطالب کلی موجود بین این دو مفهوم اشاره شود، در واقع می‌توان این‌گونه مطرح کرد که در فرآیند بازسازی سازه کارخانه عمدتا به تعمیرات و یا تغییرات اساسی احتیاج بوده و این درحالی است ‌که در روند نوسازی کارخانه، همان‌گونه که از نام آن پیداست به عملیات نو کردن ساختمان مذکور پرداخته خواهد شد.

فراموش نکنید که در انجام عملیات نوسازی و یا بازسازی سوله کارخانه باید به موارد زیر توجه ویژه‌ای داشته باشید:

  • بودجه کافی
  • زمان کافی
  • کاربری سازه

می‌توان گفت که مهم‌ترین و شاخص‌ترین تفاوت بازسازی و نوسازی کارخانه‌ها هزینه‌های عملیاتی آن‌ها می‌باشد. بازسازی سوله کارخانه می‌تواند با استفاده از روش‌های زیر انجام گیرد:

  • تعمیرات نمای بیرونی کارخانه
  • تعمیرات تاسیسات ساختمانی کارخانه
  • مرمت، بازسازی و یا تعمیر کف ساختمان سوله
  • تعمیرات سقف سازه ساختمان و یا پوشش‌های موجود در سقف سوله
  • ایجاد تغییرات مختصر در تیغه‌ها و یا دیوارهای داخلی

نمونه پروژه های طراحی و اجرای کارخانه توسط شرکت آرین مهدکاوش

نوسازی کارخانه چیست؟

همانطور که می‌دانید، در نوسازی کارخانه، تغییرات چشمگیری در نقشه (پلان) و یا فونداسیون سازه ساختمان ایجاد نخواهد شد و در واقع هدف از نوسازی کارخانه را می‌توان صرفا مدرنیزه کردن و یا نو کردن بنای کارخانه دانست.

نوسازی سوله کارخانه

نوسازی سوله کارخانه یا انجام مرمت شامل عملیاتی چون: بهسازی و تعمیرات جزئی یک سازه به جهت رسیدن به شرایطی قابل قبول می‌باشد. در بازسازی سوله کارخانه می‌بایست مقاومت و پایداری سازه مورد سنجش قرار گیرد و ایجاد هرگونه تغییر و یا تعمیر تحت نظارت مستقیم مهندسین ذی صلاح انجام شود. فراموش نکنید که در هنگام نوسازی سوله کارخانه به هیچ‌عنوان نباید تخریبی صورت گیرد و یا آسیبی به بدنه سازه وارد شود. در این عملیات رفع پوسیدگی‌ها، استفاده از انواع ضدزنگ‌ها، رنگ آمیزی مجدد سازه از عمده فعالیت‌های مرتبط با نوسازی سوله کارخانه می‌باشد. همچنین ممکن است برای تقویت برخی نقاط حساس‌تر سازه از تجهیزات پیشرفته‌تری نیز توسط کارشناسان در نظر گرفته شود.

نوسازی معماری کارخانه

با بکارگیری انواع تکنولوژی‌های به‌روز و پیشرفته می‌توان قبل از اجرای هرگونه عملیات مبتنی بر نوسازی معماری کارخانه با بهره‌گرفتن از انواع نرم‌افزارهای تخصصی طراحی سه بعدی، طرح پیشنهادی جدید را به صورت کامل مشاهده نمود. عموما این طراحی‌ها برای فضاهای مشخصی از کارخانه به خصوص جداره‌های داخلی و قسمت‌هایی انجام می‌‌شود که به نوسازی نیاز بیشتری دارند. اجرای این طرح جدید که عموما توسط مهندسین معماری انجام می‌شود نیاز به برنامه‌ریزی دقیق داشته و باید عوامل اجرایی آن نیز از مهارت کافی برخوردار باشند.

اگر شما به دنبال ایجاد تغییرات و یا نوسازی کارخانه خود هستید، مهندسین و متخصین شرکت آرین مهدکاوش با سابقه‌ای درخشان در زمینه نوسازی، توسه آینده و بازسازی کارخانه، آماده ارائه انواع خدمات مشاوره، طراحی و اجرا می‎باشند. ما در زمینه گسترش و بازسازی کارخانه نیز در پروژه های زیادی فعالیت داشته ایم که یکی از این پروژه های موفق طراحی کارخانه کرپ ناز کرمانشاه می باشد.

نوسازی و بازسازی کارخانه

همانطور که ذکر شد، بازسازی، نوسازی و گسترش کارخانجات و واحدهای صنعتی نیازمند تخصص و تبحر لازم بوده و باید از شرکت‌های معتبر و با سابقه در این حوزه مشاوره گرفت. اگر شما نیز در این زمینه نیازمند مشاوره‌های تخصصی هستید، می‌توانید با متخصصان ما در شرکت آرین مهدکاوش که به صورت تخصصی در زمینه طراحی ساختمان های صنعتی و کارخانه های مدرن فعالیت می نماید در تماس باشید. شما می توانید از آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی ساخت و اجرای کارخانه  خود نیز کمک بگیرید. تیم ما علاوه بر انجام خدمات ساخت و اجرا، کلیه مصالح مورد نیاز جهت اجرای پروژه شما را با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم از کارخانه تامین می نماید.

جهت دریافت مشاوره تخصصی بازسازی و نوسازی کارخانه با ما تماس بگیرید.

02126424436

بازسازی کارخانه چیست؟

همانگونه که در ابتدای این مقاله مطرح شد بازسازی سازه کارخانه یکی از موارد ضروری در حفظ ایمنی و افزایش عمر مفید ساختمان کارخانه می‌باشد چرا که با گذشت زمان، ساختمان کارخانه‌ها دچار فرسودگی شده و باید تعمیر یا ترمیم شوند. با مطالعه دقیق و شناخت بهترین روش‌ها و تکنیک‌های نوین در عملیات بازسازی کارخانه می‌توان عمر ساختمان و یا سازۀ کارخانه را تا حد چشم‌گیری افزایش داد. تمامی خدمات مورد نیاز شما در امور نوسازی و بازسازی کارخانه توسط شرکت آرین مهدکاوش صورت خواهد پذیرفت. بازسازی کارخانه و یا به عبارت دیگر مقاوم‌سازی کارخانه به مفهوم مرمت کردن برخی از اجزای سازه‌ای است که متشکل از انجام یکسری اقدامات فنی در جهت بخشیدن دوام بیشتر به ساختمان تعریف می‌گردد. بازسازی کارخانه به دو دستۀ کلی به شرح زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

بازسازی سوله کارخانه

این بازسازی عموما در جهت رفع نواقص سازه‌ای و یا افزودن قسمت جدیدی به بنا انجام می‌شود. بازسازی می‌بایست در ابتدا تمامی محاسبات مرتبط با بار وارد به سازه در دستور کار قرارگیرد و سپس مرحله اجرای بازسازی انجام شود. در تمامی مراحل اجرای بازسازی سوله کارخانه می‌بایست تمامی نکات ایمنی به شکل کاملی مورد توجه مهندسان و کارگران ساختمانی قرار گیرد.

بازسازی معماری کارخانه

وجود معماری صحیح، طراحی داخلی و دکوراسیون مناسب در تمامی مناطق یک کارخانه، زیبا بخش محیط‌کار و کارگاه‌ها می‌باشد بنابراین خلق محیطی جدید در بازسازی معماری کارخانه می‌بایست مد نظر طراحان داخلی و معماران قرار گیرد چرا که داشتن محیطی سرشار از پویایی و آرامش، می‌تواند تمامی پرسنل کارخانه را سرزنده نگه دارد و انگیزه آنان را برای انجام کار به حداکثر برساند.

قسمت‌هایی که مربوط به بخش‌های مدیریتی می‌باشند باید در اوج شکوه و قدرت طراحی شوند و قسمت‌هایی که تجمع در آن‌ها زیاد است باید همواره احساسات مخاطب را برانگیخته کند. فراموش نکنید که بازسازی معماری کارخانه باید در راستای رعایت نکات فنی و استاندارهای ابعادی موجود در آیین نامه‌های اجرایی کشور بوده و با طراحی خلاقانه خود بیان‌گر مفاهیم و ارزش‌های موجود در آن واحد صنعتی باشد.

نکات مهم در نوسازی یا بازسازی کارخانه

برقراری نظم، رعایت نکات و موارد ایمنی در هنگام بازسازی و نوسازی کارخانه به منزله ایجاد اوضاعی مساعد برای تمامی کارکنان کارخانه می‌باشد. فراموش نکنید هیچ نعمتی بالاتر از سلامتی انسان وجود ندارد بنابراین باید در تمامی شرایط، به مباحث ایمنی توجه ویژه‌ای داشته باشید. همواره پیشگیری بهتر از درمان است و باید با سنجیدن اوضاع فعلی کارخانه و فراهم کردن موقعیتی امن برای کارگران، از وقوع هرگونه حوادث احتمالی جلوگیری کرد. برخی از مواردی که می‌تواند در هنگام بازسازی کارخانه منجر به آسب شود، به شرح زیر می‌باشد:

  • وجود ضعف در آموزش‌ صحیح به افراد و کارگران
  • سهل انگاری‌های فردی در حین انجام عملیات بازسازی
  • استاندارد نبودن ابزارآلات و تجهیزات کارگاهی
  • وجود هرگونه اشکال، نقص یا ایراد فنی در ماشین‌آلات و تجهیزات

برخی از مواردی که باید همواره در هنگام انجام عملیات بازسازی و نوسازی کارخانه مد نظر کارفرمایان و مهندسین قرار گیرد عبارت است از:

  • استفاده همیشگی از کلاه، دستکش و کفش ایمنی توسط کارگران.
  • استفاده از ماسک، کمربند، حمایل‌بند، هارنس و سایر وسایل حفاظتی فردی مطابق آیین‌نامه‌های اجرایی.
  • حصار کشی، نصب نرده و یا حفاظ گذاری برای تمامی مناطقی که عبور کردن در اطراف آن‌ها می‌تواند مخاطره آمیز باشد.
  • نصب موانع مخصوص و علائم هشداردهنده در مسیرهایی که دارای شیب هستند.
  • استفاده از عینک و یا ماسک مخصوص در هنگام جوش‌کاری.
  • چک کردن تمامی تجهیزات، ابزارآلات و ماشین‌آلات صنعتی قبل از شروع عملیات بازسازی.
  • توقف کار در زمان‌هایی که شرایط آب و هوایی ممکن است باعث آسیب به افراد شود.
  • فعالیت کارگران در سقف‌هایی که بالای 20 درجه شیب دارند می‌بایست با وسایل حفاظتی فردی انجام گیرد و همواره تحت نظارت مستمر ناظر پروژه باشد.
  • چک شدن جریانات الکتریکی و تاسیات برقی صورت دوره‌ای در طول انجام عملیات بازسازی.
  • چک کردن تمامی تاسیسات مکانیکی به صورت دوره‌ای.
  • چک کردن تمامی مسیرهای خروجی آب و لوله‌کشی‌ها به جهت آن‌که ممکن است در طول عملیات بازسازی، نخاله‌های ساختمانی باقی مانده از مصالح، می‌تواند منجر به مسدودی شوند.

سخن پایانی

در مطالب فوق به بررسی بازسازی کارخانه پرداختیم و تفاوت بازسازی و نوسازی کارخانه به شکل کاملی عنوان گردید. سپس مباحث تخصصی بازسازی سازه کارخانه و بازسازی معماری کارخانه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. از آنجایی که شرکت آرین مهدکاوش در زمینه طراحی، بازسازی و نوسازی کارخانه دارای سابقه درخشانی می‌باشد، پیشنهاد می‌گردد همواره با مشاورین و متخصصین این شرکت در ارتباط باشید تا از خدمات خوب آن‌ها بهره‌مند گردید.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.