کرتین وال فریم لس

امروزه با گسترش مدرنیته و ورود آن به بخش‌های مختلف زندگی انسان، شاهد بروز تغییر و تحولاتی در زمینه‌های معماری و ساخت وساز نیز هستیم. اکنون وقتی در سطح شهر قدم می‌زنیم ساختمان‌هایی را می‌بینیم که نماهای غیرمعمول و متفاوتی نسبت به ساختمان‌های دهه‌های پیشین دارند و این نشان از تحولی عظیم است که در طراحی و معماری در کنار سلیقه افراد به وجود آمده است. در معماری نوین، شیشه یکی از عناصری است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تا جایی که نماهای تمام شیشه مانند نمای کرتین وال جای نماهای سنگی کلاسیک را گرفته‌اند. جلوه خاصی که این نماها به ساختمان و به محیط شهری می‌دهند طراحان و سازندگان را به سمت طراحی و ساخت این نماها سوق می‌دهد. ما قصد داریم در این مقاله به کرتین وال فریم لس یا نمای شیشه‌ای فریم لس بپردازیم. برای آشنایی با این نما، مزایا و معایب آن و نحوه طراحی و اجرا با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

کرتین وال فریم لس چیست؟

کرتین وال فریم لس (Frameless Curtain Wall) یک نوع نمای شیشه‌ای است که در آن می‌توان فریم‌های متفاوتی را ارائه داد. در این نوع نما پروفیل‌های عمودی و افقی که به ترتیب لامل‌های ترنسم و مولیون نام دارند توسط اتصالات مفصلی و براکت‌ها به یکدیگر و به سازه اصلی متصل می‌شوند و فریم‌هایی را جهت جای گذاری شیشه تشکیل می‌دهند.

در نمای کرتین وال فریم لس تکیه‌گاه‌های بار مرده توسط یک ساختار سیلیکونی پنهان و البته ایمن می‌شوند. اتصالات بیرونی شیشه به شیشه نیز توسط چسب‌های سیلیکونی صورت می‌گیرد که در نتیجه آن در نمای بیرونی هیچ اثری از فولاد و بتن دیده نمی‌شود. در واقع در این سیستم سطح نما شبکه‌بندی و زیرسازی می‌شود و سپس شیشه‌هایی که در کلاف آلومینیومی قرار دارند با استفاده از چسب‌های مخصوص در فضای بین لامل‌ها فیکس می‌شوند.

مزایا و معایب کرتین وال فریم لس

نمای کرتین وال فریم لس این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. بنابراین بهتر است پیش از اقدام برای اجرای این نما از مزایا و معایب آن اطلاع پیدا کنید. ما در این بخش به ارائه توضیحاتی در این خصوص می‌پردازیم.

مزایای کرتین وال فریم لس

  • این نما به دلیل اجرای ساده‌تر بهترین گزینه برای نماهای تمام شیشه است.
  • این نوع نمای شیشه‌ای تنوع بسیار زیادی دارد و در آن می‌توان ابعاد مختلفی از شیشه را به کار برد.
  • در این نما بجز شیشه عناصر دیگر دیده نمی‌شوند یا به سختی دیده می‌شوند.
  • نصب و مونتاژ این نوع نما سریع است و از لحاظ زمانی مقرون به صرفه است.
  • این نما عایق صدا، گرما و برودت و همچنین گرد و غبار و دود است. از این رو گزینه مناسبی برای محیط‌های شلوغ شهری به حساب می‌آید.
  • در صورت بروز مشکل تعویض شیشه‌ها در آن آسان است و هزینه بالایی ندارد. بنابراین از این بابت هیچ نگرانی‌ای وجود ندارد.
  • فریم لس تقریبا با هر نوع متریالی سازگار است و سیستم انعطاف‌پذیری بالایی در استفاده از عناصر و ضخامت‌های مختلف دارد.
  • جلوه نهایی کرتین وال فریم لس به دلیل ظاهری که تنها از شیشه‌ نمایان است بسیار زیباست.

معایب کرتین وال فریم لس

  • در اجرای نمای شیشه‌ای فریم لس تابش خورشید و نور داخل ساختمان بسیار زیاد است. بنابراین هنگام اجرای این نوع نما باید به این نکته توجه داشته باشید. البته این مورد با استفاده از شیشه‌های رفلکس و سوپرسان به راحتی قابل حل است. اما به طور کلی اگر از نور فراوان داخل ساختمان گریزان هستید باید قبل از اجرای این نما به خوبی به آن فکر کنید.
  • نمای شیشه‌ای فریم لس اگر به خوبی و طبق استانداردها اجرا نشود گرمای زیادی را جذب می‌کند و این مسأله در فصول گرم سال می‌تواند مشکل ساز شود.
  • اگر این نما به خوبی و طبق استانداردهای لازم اجرا نشود ممکن است در برابر زلزله مقاومت لازم را نداشته باشد. بنابراین برای اجرای این نما استفاده از تیم طراح و تیم حرفه‌ای در اجرا ضروری است. تیم باسابقه آرین مهدکاوش به عنوان مجری تخصصی نمای کرتین وال فریم لس سال هایت که در این زمینه مشغول فعالیت است و پروژه های موفقی را در ابعاد بزرگ صنعتی به مرحله بهره برداری رسانده است. شما در زیر می توانید برخی از نمونه کارهای طراحی و اجرای نمای کرتین وال تیم ما را مشاهده بفرمایید.

نمونه پروژه های طراحی و اجرا نمای کرتین وال توسط شرکت آرین مهدکاوش

طراحی نمای کرتین وال فریم لس

در طراحی نمای کرتین وال فریم لس نکاتی وجود دارد که طراح باید در نظر بگیرد. در این بخش به این نکات اشاره می‌کنیم. متغیرهایی که طراح باید در نظر بگیرد عبارت‌اند از:

  • بار ناشی از وزن بدنه سازه
  • بار شیشه‌ها
  • بار باد و اثر آن روی سازه
  • بار زلزله
  • بار برف
  • فرم و شکل سازه
  • موقعیت جغرافیایی سازه
  • ارتفاع سازه

طراح بعد از در نظر گرفتن متغیرهای بالا، پارامترهای زیر را مد نظر قرار می‌دهد و در نهایت یک نمای شیشه‌ای فریم لس مناسب با سازه طراحی می‌کند. پارامترها بدین شرح است:

  • اندازه‌گیری استاتیکی پروفیل‌های کرتین وال
  • گشتاور اینرسی مورد نیاز وادار افقی و عمودی با توجه به شدت باد و ارتفاع نصب
  • تغییر شکل خمشی وادار افقی با توجه به وزن عناصر الحاقی مثل شیشه‌ها
  • تعیین فواصل مرکز به مرکز براکت‌ها و لامل‌های عمودی نمای کرتین وال

اجرای نمای کرتین وال شیشه‌ای فریم لس

در مرحله اجرای نمای کرتین وال شیشه‌ای فریم لس با توجه به نقشه، براکت‌ها روی سازه سوار می‌شوند و سپس لامل‌های عمودی با استفاده از پیچ و مهره روی براکت‌ها متصل می‌شوند. در مرحله بعد لامل‌های افقی با استفاده از کانکتورها به لامل‌های عمودی متصل می‌شوند و بدین ترتیب شبکه آلومینیومی کامل می‌شود. بعد از اتمام شبکه، زمان نصب شیشه‌ها و تکمیل نمای فریم لس است. البته روش دیگری نیز برای اجرا وجود دارد و آن روش یونیتاز است. در این روش شیشه‌ها در کارخانه روی قاب‌های آلومینیومی قرار می‌گیرند و در زمان اجرا تنها به شکل پازل در کنار هم نصب می‌شوند.

نمای اسپایدر

مطالب فوق به منظور آشنایی هرچه بیشتر شما کارفرمایان محترم با نمای کرتین وال فریم لس می باشد. از آنجایی که شرکت آرین مهدکاوش در زمینه طراحی و اجرای تخصصی نمای کرتین وال فعالیت دیرینه دارد، پیشنهاد می‌گردد همواره با مشاورین و متخصصین این شرکت در ارتباط باشید تا از خدمات منحصر به فرد طراحی واجرای پروژه های نمای این شرکت بهره‌مند گردید. تیم ما علاوه بر انجام خدمات ساخت و اجرا، کلیه مصالح مورد نیاز جهت اجرای نمای موردنیاز شما را با حذف واسطه ها و با تضمین کیفیت و قیمت به صورت مستقیم از کارخانه تامین می نماید.

جهت دریافت مشاوره تخصصی طراحی و اجرای نمای کرتین وال فریم لس با ما تماس بگیرید.

02126424436

تفاوت نمای کرتین وال فریم لس و فیس کپ

نمای کرتین وال دو نوع دارد. یک نوع آن فریم لس است که تا اینجای مقاله درباره آن صحبت کردیم و نوع دیگر آن کرتین وال فیس کپ (Face Cap) است. در نمای فیس کپ لامل‌ها به شکل عمودی و افقی نصب می‌شوند و شیشه‌ها روی زبانه‌هایی که روی پروفیل‌های لامل قرار گرفته‌اند نصب می‌شوند. بعد از اینکه شیشه‌ها نصب شدند درپوش‌های آلومینیومی روی محل نصب شیشه قرار می‌گیرند. در این نما برخلاف فریم لس شیشه‌ها مستقیما روی لامل‌ها نصب می‌شوند و از قاب‌های آلومینیومی خبری نیست. این دو نوع نما تفاوت‌هایی با هم دارند که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

  • سرعت نصب در نمای فیس کپ تقریبا دو برابر فریم لس است.
  • در فیس کپ می‌توان با استفاده از یراق آن، باز کننده پنجره را رو به داخل یا خارج نصب کرد.
  • در فریم لس شیشه‌ها در یک قاب آلومینیومی قرار می‌گیرند ولی در فیس کپ شیشه‌ها مستقیما بر روی لامل قرار می‌گیرند و توسط یک پروفیل که به لامل متصل می‌شود نگه داشته می‌شوند.
  • در فریم لس از شیشه‌های بزرگ استفاده می‌شود و در ابتدا نوع و ابعاد شیشه‌ها مشخص می‌شود. اما در فیس کپ ابتدا نوع و اندازه قطعات مشخص می‌شود و سپس این قطعات بر روی کرتین وال نصب می‌شوند.
  • در نمای کرتین وال فریم لس به جز شیشه هیچ متریال دیگری دیده نمی‌شود. ولی در نمای کرتین وال فیس کپ فریم‌های بین شیشه‌ها دیده می‌شود.
  • هزینه اجرای نمای فیس کپ نسبت به نمای فریم لس پایین‌تر است و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است.
  • در نمای فیس کپ می‌توان از درپوش‌های دکوراتیو با رنگ‌ها و طرح‌های مختلف بین شیشه‌ها استفاده کرد که جلوه خاصی به نما می‌دهند.

اجزا سیستم کرتین وال فریم لس شیشه‌ای

همان‌طور که گفتیم کرتین وال دو نوع مختلف (فریم لس و فیس کپ) دارد. اما اجزای کرتین وال در این دو نوع تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. به طور کلی موارد زیر از اجزا سیستم کرتین وال فریم لس شیشه‌ای هستند:

  • لامل‌های افقی (ترنسم) و لامل‌های عمودی (مولیون)
  • 3 نوع برکت‌ تحتانی، میانی و بالایی
  • پرشر پلیت
  • چسب‌های مخصوص سیلیکونی استراکچرال
  • شیشه

قیمت اجرای نمای شیشه‌ای فریم لس

قیمت اجرای نمای شیشه‌ای فریم لس به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. در ادامه مواردی را که می‌توانند روی قیمت اجرای کرتین وال فریم لس اثرگذار باشند را نام می‌بریم:

نوع سازه

فرم سازه

ابعاد و ارتفاع سازه

نوع آلیاژ پروفیل

نوع شیشه

با توجه به مواردی که ذکر شد قیمت اجرای نمای کرتین وال فریم لس می‌تواند متفاوت باشد. بنابراین نمی‌توان یک قیمت مشخص و ثابت را برای همه ساختمان‌ها در نظر گرفت. از این رو جهت استعلام قیمت‌ دقیق ارای نمای کرتین وال فریم لس لطفا باید با کارشناسان آرین مهدکاوش که در این حوزه تخصص کافی دارند مشورت کنید. شما می توانید از طریق شماره تلفن های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

معماری نوین در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. حتی با قدم زدن در خیابان‌ها یا جست‌وجو در میان جدیدترین سازه‌های مشهور جهانی می‌توان به این مهم دست یافت. بنابراین این موضوع که معماری و نمای سازه‌های مدرن تا چه اندازه متحول شده‌اند به خوبی قابل درک است. در این میان سازه‌هایی با نمای شیشه‌ای بسیار پرطرفدارند و جلوه مدرن و زیبایی را به شهر می‌دهند. از این نوع نماها در ساختمان‌های اداری بسیار استفاده می‌شود.

ما در این مقاله به کرتین وال فریم لس یا نمای شیشه‌ای فریم لس پرداختیم. مزایا و معایب این نما، طراحی و اجرا، تفاوت این نما با نمای فیس کپ و اجزای سیستم و قیمت آن را ذکر کردیم. چنان‌چه می‌خواهید با این نما آشنا شوید و اطلاعاتی درباره آن به دست بیاورید و یا قصد اجرای نمای فریم لس را دارید این مقاله را از ابتدا بخوانید.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.