پروفیل های سیستم کلیپسی

پروفیل های سیستم کلیپسی درواقع همان یراق آلات مورد نیاز جهت نصب و اجرای نمای خشک به روش کلیپسی هستند. ما در این مقاله در ابتدا به توضیح مختصری از نمای خشک کلیپسی میپردازیم و سپس یراق آلات آلومینیومی مورد نیاز جهت نصب نمای خشک کلیپسی را معرفی می نماییم. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

سیستم نمای خشک کلیپسی چیست؟

این سیستم را باید نوعی نمای ضدآب تهویه‌دار ساخته شده از پروفیل های سیستم کلیپسی (The Façade Clip یا Cladding Clip) مخفی بدانیم. در این نما، پانل‌های سرامیکی یا سفالی بیرونی را به کمک پروفیل‌ها بر روی لایه زیرین تثبیت می‌کنند. بست‌های نمای خشک کلیپسی را معمولاً به‌صورت مخفی نصب می‌کنند تا ظاهری براق به نمای ساختمان ببخشند. از طرفی، این سیستم خلاقانه‌ی نما بازدهی حرارتی و مقاومت ساختمان را در برابر اثرات تخریبی آب و هوا ارتقا می‌دهد. با ادامه این مطلب شرکت مهندسی آرین مهدکاوش همراه شوید تا کمی در جزئیات این نمای خاص دقیق شویم!
اما پیش از هر چیز، بیایید مهم‌ترین اجزای این سیستم را بشناسیم!

اجزای نمای سرامیک خشک به روش کلیپسی

پانل‌های نما

 اجزای خارجی نما هستند که ساختمان را در برابر عوامل محیطی محافظت می‌کنند. آن‌ها را معمولاً از جنس سرامیک، سنگ، سفال، فلز یا چوب می‌سازند. هر یک از این پانل‌ها را در نما بر روی پروفیل آلومینیومی نصب می‌کنند و جنسشان را متناسب با خصوصیات زیبایی‌شناختی و کارایی نما بر می‌گزینند.

فضای تهویه سیستم نمای خشک کلیپسی

این فضا را در پشت روکش طراحی کرده‌اند تا به گردش هوا و تبخیر رطوبت کمک کنند و مانع تغییر شکل اجزایی نظیر پروفیل های سیستم کلیپسی شوند. همچنین، این بخش با فراهم کردن بافری در برابر نوسانات دمایی، به تنظیم حرارتی نما کمک می‌کند.

پروفیل آلومینیومی

چارچوبی است آلومینیومی که پانل‌های روکش را به ساختمان وصل می‌کند. در این نوع نما از کلیپس‌های خاصی برای محکم کردن پانل‌ها استفاده می‌کنند تا نمای تمیز و یکدستی بیافرینند.

پروفیل‌های مورد نیاز نمای خشک کلیپسی

سیستم نمای خشک کلیپسی را باید از ابتکارهای معماری معاصر بدانیم که جذابیت ظاهری را با مزایای عملکردی فراهم می‌کند. در این نوع نما مجموعه‌ای از پروفیل های سیستم کلیپسی و اجزای تخصصی را به کار می‌برند تا پانل‌های نمای خارجی را به‌طور ایمن و بدون بست‌های قابل مشاهده به لایه زیرین نمای ساختمان وصل کنند. مهم‌ترین اجزای آن را در ادامه بخوانید!

پروفیل T آلومینیومی

پروفیل های سیستم کلیپسی از نوع عمودی (پروفیل‌های T و L شکل)

این نوع پروفیل آلومینیومی چارچوب عمودی اولیه را می‌سازد که پانل‌های نما به آن وصل می‌شوند. این‌که به سراغ کدامیک از اشکال T و L بروید، به الزامات طراحی و موقعیت پانل‌ها بستگی دارد. این پروفیل های کلیپسی وزن پانل‌های نما را توزیع و به سازه اصلی ساختمان منتقل می‌کنند. همچنین، به حفظ شکاف هوای لازم جهت تهویه پشت نما کمک می‌کنند. این اجزا را معمولاً از جنس آلیاژهای آلومینیوم از جمله Al 6063 T5 می‌سازند که نسبت استحکام به وزن و مقاومت مطلوبی در برابر خوردگی دارند. به این اجزا رانرهای آلومینیومی T تکی و دوبل هم می‌گویند.

پروفیل L آلومینیومی

پروفیل های سیستم کلیپسی افقی

آن‌ها را به‌صورت افقی نصب می‌کنند و با پروفیل‌های عمودی تلاقی دارند تا پشتیبانی افزوده‌ای را برای پانل‌های نما فراهم کنند. پروفیل آلومینیومی افقی به توزیع یکنواخت بار کمک می‌کند و نقاط اتصال پانل‌ها را به‌ویژه در نماهای وسیع شکل می‌دهد. آن‌ها را غالباً از جنس آلیاژهای آلومینیوم می‌سازند.

براکت آلومینیومی

براکت‌ها

براکت ها اجزایی فلزی هستند که پروفیل‌های عمودی و افقی را به سازه اولیه ساختمان متصل می‌کنند. آن‌ها وسیله اتصال لایه زیرین نما به ساختمان هستند و قابل تنظیم بودنشان به تراز شدن سطح نما کمک می‌کند. براکت‌ها را از جنس فلزات بادوامی نظیر فولاد ضدزنگ (مانند AISI 304/316) می‌سازند تا مقاومت مطلوبی را در برابر تنش‌های محیطی فراهم کنند. این اجزا بر افزایش عمر مفید نمای ساختمان و بهبود ایمنی آن مؤثر هستند. همچنین، به توزیع شدن یکنواخت وزن و فشار پنل‌ها کمک می‌کنند و کارایی سیستم نمای خشک را بهبود می‌بخشند.

کلیپس‌ آلومینیومی

کلیپس‌

کلیپس‌ها مختص اتصال دادن پانل‌های سرامیکی نما به پروفیل های آلومینیومی زیرسازی سیستم کلیپسی پشتیبان هستند. آن‌ها بسته به طرح کار، می‌توانند قابل مشاهده یا مخفی باشند. این اجزا پانل‌ها را به‌طور ایمن در جایشان نگه می‌دارند و در عین حال، امکان انبساط و انقباض حرارتی سازه را فراهم می‌کنند. آن‌ها معمولاً از جنس فولاد ضدزنگ یا آلومینیوم مقاوم هستند. در نتیجه، مقاومت مطلوبی در برابر شرایطی نظیر رطوبت و تنش‌های مکانیکی فراهم می‌کنند.

لاستیک epdm

لاستیک  EPDM

لایه‌های محافظی هستند که پیش از نصب نما بر روی دیوار خارجی ساختمان کشیده می‌شوند. آن‌ها ساختار زیرین را از نفوذ رطوبت محافظت می‌کنند و به‌صورت چسبی یا با اتصال مکانیکی از جنس موادی مانند EPDM یا روکش‌های تخصصی ساختمان به آن متصل می‌شوند.

پروفیل‌های اتصال‌دهنده (Connecting Profiles)

این پروفیل‌ها نقش مهمی در تثبیت و متصل کردن قطعات مختلف سیستم نمای خشک کلیپسی دارند. آن‌ها ارتباط محکم و ایمن پانل‌ها و اجزای ساختاری نما را فراهم می‌کنند و اجزای مختلف سیستم را کنار هم نگه می‌دارند. این اجزا را غالباً از جنس مواد مقاومی نظیر آلومینیوم یا فولاد ضدزنگ می‌سازند تا در برابر رطوبت، شرایط جوی و نوسانات دمایی مقاومت کنند. از مهم‌ترین خواص انواع این پروفیل آلومینیومی، قابلیت تنظیمشان است. این ویژگی به طراحان کمک می‌کند تا فواصل بین پانل‌ها یا سایر اجزا را در صورت لزوم تنظیم کنند.

پروفیل های سیستم کلیپسی اتصال‌دهنده را می‌توانیم به‌صورت افقی یا عمودی در نمای ساختمان نصب کنیم و بسته به نوع طراحی آن و نیاز پروژه انتخاب می‌شوند. همچنین، این اجزا به زیبایی نمای ساختمان می‌افزایند و ساختاری مقاوم را در نمای خشک به وجود می‌آورند.

عایق حرارتی

مواد عایقی از جنس پشم شیشه یا تخته‌های فوم سفت هستند که بین دیوار خارجی ساختمان و سیستم نما قرار می‌گیرند. آن‌ها با کاستن از تبادل گرما و پیشگیری کردن از ایجاد پل حرارتی، بر کارایی انرژی ساختمان می‌افزایند.

توری‌ها

مش‌های محافظ را روی دریچه‌های تهویه نصب می‌کنند تا از ‌ورود حشرات و … به داخلشان پیشگیری و به گردش هوا کمک کنند. این توری‌ها ظاهری سازگار با پروفیل های سیستم کلیپسی دارند و از فلزات مقاوم در برابر خوردگی یا مواد مصنوعی بادوام تهیه می‌شوند.

بست‌ها و قلاب‌ها

این قطعات را برای متصل کردن اجزایی مانند پروفیل های سیستم کلیپسی به ساختمان به کار می‌برند. این تجهیزات با متصل کردن ایمن اجزا، یکپارچگی ساختاری سیستم نمای خشک را تضمین می‌کنند. آن‌ها را معمولاً از جنس فولاد ضدزنگ می‌سازند تا از پایداری و مقاومتشان در برابر خوردگی مطمئن شوند.

مزایا و معایب نمای خشک کلیپسی

پیش از رفتن به سراغ این نما بهتر است نگاهی به مزایا و برخی محدودیت‌های آن بیندازید!

مهم‌ترین مزایای نمای خشک کلیپسی

قابلیت‌های متمایز این نما را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

عملکرد پیشرفته حرارتی و زیبایی ظاهری

شبکه پروفیل های سیستم کلیپسی تهویه‌دار این نما عایق حرارتی مناسبی را برای ساختمان فراهم می‌کند و می‌تواند راهکاری برای مدیریت بهینه مصرف انرژی باشد. همچنین، کلیپس‌های مخفی ظاهری براق و یکدست به ساختمان می‌بخشند و دست طراحان را برای خلق طرح‌های متنوع باز می‌گذارند.

دوام زیاد، نصب سریع و نگهداری آسان

 جنس باکیفیت و طراحی اصولی اجزای مختلف این نما از جمله بست‌ها و انواع پروفیل آلومینیومی به ارتقای طول عمر آن کمک می‌کنند. باز کردن و نصب مجدد پانل‌های نما هم بسیار آسان است. از سوی دیگر، قطعات پیش‌ساخته و روش نصب نمای خشک باعث تسریع در ساخت آن و صرفه‌جویی در زمان پروژه می‌شود.

برخی محدودیت‌های سیستم نمای خشک کلیپسی

هزینه اولیه نصب این نما ممکن است کمی بیشتر از سیستم‌های معمول باشد؛ اما غالباً با مزایای طولانی‌مدتی مانند دوام و بهره‌وری انرژی جبران می‌شود. همچنین، نصب این نما طراحی دقیق و نیروی کار ماهر لازم دارد که می‌تواند بر پیچیدگی و هزینه‌هایش بیفزاید. از طرفی، برای نصب اجزایی مانند پروفیل های سیستم کلیپسی، ضخامت پانل باید دست‌کم 2.5 سانتیمتر باشد. این ویژگی می‌تواند محدودیت‌هایی را برای انتخاب کردن مواد در پی داشته باشد.

جهت خرید یراق آلات و پروفیل نمای خشک کلیپسی به فروشگاه تامین کاوش مراجعه فرمایید.

02126424436

مطالب مرتبط پیشنهادی

نصب سرامیک خشک به روش شیاری

نمای سرامیک خشک نمایان

تفاوت نمای سرامیک خشک و ملاتی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.