نمای خشک در سال های اخیر هم در ساخت و سازهای جدید و هم در نوسازی و بازسازی ساختمانها در حال گسترش بودهاند. این نماها نتایج شگفت انگیزی به دست آوردهاند که تصویر ساختمانهای فرسوده را کاملاً تغییر میدهد. محبوبیت آن به این دلیل است که با این نوع سیستم، بهرهوری انرژی ساختمان ها در درصد بسیار بالایی بهبود می یابد که باعث آسایش بیشتر ساکنین می شود. سهولت نگهداری، هزینه کم و دوام از مزایای آنها در هنگام استفاده در ساخت و سازهای جدید است. این دسته از نماها چندلایهای هستند و امکان نصب «خشک» روکش را فراهم میکنند و ظاهر زیبا و منحصر بفردی را ارائه میدهند.
چرا باید نمای خشک را انتخاب کنیم؟
تحقیقات علمی نشان می دهد که نمای خشک دارای مزایای متعددی در مقایسه با سایر تکنیک های ساختمانی است. هنگامی که یک دیوار آجری یا بتنی در معرض باران مداوم قرار می گیرد، به دلیل ماهیت متخلخل مواد، می تواند به عنوان یک اسفنج عمل کند. با این حال، نماهای خشک اجازه میدهند که آب به داخل حفره تخلیه شود و هر رطوبت دیگری از طریق شکاف هوا تبخیر شود. ممکن است نما به دلیل درزهای باز در حفره خیس شود، اما این رطوبت به لطف جریان تهویه در حفره هوا به سرعت تبخیر می شود.
فهرست مطالب
- نمای خشک چیست و چگونه کار میکند؟
- مزایا و معایب نمای خشک
- اجرای نمای خشک
- دیتیل نمای خشک
- تفاوت نمای خشک و نمای ملاتی
- طراحی مدرن نمای خشک
- مصالح و متریال نمای خشک
- انواع نمای خشک ساختمان
- هزینه نمای خشک
- مجری نمای خشک
نمای خشک چیست؟
نمای خشک (dry facade) یک سیستم نما است که یک محفظه تهویه بین روکش و عایق باقی می گذارد. در نتیجه این ساختار به یک رفتار حرارتی فوقالعاده دست می یابد و رطوبت را کاهش می دهد. بنابراین موثرترین سیستم جهت حل مسئله عایق بندی ساختمان در نظر گرفته می شود و از مقبولیت گسترده ای در بین معماران، توسعه دهندگان و سازندگان برخوردار است. سیستم نمای خشک موثرترین فناوری پوشش فضای باز ساختمان برای حل مشکل محافظت در برابر رطوبت و آب و هوا و در عین حال ارائه عایق حرارتی و صوتی است.
نمای خشک چگونه کار می کند؟
ساختار سیستم نمای خشک دارای فضای هوایی بین دیوار و روکش است. این ویژگی یک اثر دودکش مانند ایجاد می کند که تهویه طبیعی موثری را ایجاد می کند. از این رو در اصطلاح به نمای خشک نمای تهویه شده نیز می گویند و مزایای قابل توجهی در حذف گرما و رطوبت ارائه می دهد. نماهای خشک متناسب با دمای بیرونی، عملکرد متفاوتی دارند. در طول تابستان، نور خورشید به نما برخورد میکند و روکش و همچنین محفظه را گرم میکند. سپس این هوای گرم بالا میرود و فضایی را برای هوای خنکتر ایجاد میکند تا محفظه را خنک کند. در زمستان، تابش خورشید به اندازه ای نیست که اثر دودکش ایجاد شود. با این حال، هوای داخل محفظه گرمتر از هوای بیرون باقی میماند. این امر پایداری حرارتی سیستم را همراه با عایق حرارتی که به دیوار نگهدارنده متصل است، حفظ میکند.
مزایا و معایب نمای خشک
نمای خشک نیز مانند دیگر سیستم های اجرای نما دارای هم مزایا و معایب می باشد. در ادامه برخی از مزیت ها و عیب های سیستم نمای خشک در ادامه ارائه خواهد شد.
مزایا
- طراحی مدرن نمای خشک نیز از نظر زیبایی شناسی دلپذیر است. این سیستم در طیف گستردهای از رنگها، بافتها و مواد موجود است و به طراحان اجازه میدهد نماهای منحصربهفرد و جذابی ایجاد کنند که ظاهر و احساس کلی ساختمان را بهبود میبخشد. این امر به ویژه در معماری مدرن مهم است، جایی که ساختمان ها به گونه ای طراحی شده اند که از نظر بصری چشمگیر و منحصر به فرد باشند.
- سیستم نمای خشک در برابر آتش که یکی از نکات ضروری در طراحی ساختمان می باشد مقاوم است.
- عایق حرارتی و صوتی را بهبود می بخشد و در نتیجه باعث صرفه جویی در انرژی می شود.
- از آنجایی که اجزا از یکدیگر جدا هستند به هم چسبیده نیستند، می توان آنها را به طور جداگانه بازیافت کرد که نما متعاقباً برچیده یا بازسازی شود.
- سیستم اجرای نمای خشک به کاهش حرکت سازه کمک می کند از آنجایی که سازه از تغییرات شدید دما محافظت می شود، کمتر در معرض حرکت انبساط یا انقباض است.
- زمان ساخت و ساز در محل را کاهش می دهند و منابع انسانی را بهینه می کنند .ساخت، توزیع و نصب نمای خشک توسط تامین کننده یا شرکت پیمانکار انجام می شود. از این رو شما میتوانید تمامی امور تامین مصالح و اجرای نمای خشک خود را به تیم ما بسپارید.
- نمای خشک یک راه حل مقرون به صرفه است. نصب این سیستم آسان است، به این معنی که زمان و کار مورد نیاز برای تکمیل یک ساختمان به ویژه در مقیاس های بزرگ مثل نمای کارخانه ها را کاهش می دهد. این می تواند به کاهش هزینه های ساخت و ساز و کاهش هزینه کلی ساختمان های بزرگ اداری، تجاری و صنعتی مثل کارخانه ها و واحدهای تولیدی کمک کند.
معایب
مانند هر نمای دیگری، نماهای خشک همچنان که دارای فواید زیادی هستند اما معایبی نیز دارند. یکی از آنها هزینه نصب کل است. با این حال، به دلیل عمر طولانی و نیاز به نگهداری کمتر، این عیب به مرور زمان جبران می شود. سیستم نمای خشک از موفق ترین سیستم های نما هستند. با توجه به امکانات طراحی فردی و همچنین ایمنی عملکردی و فنی، آنها امتیازات مثبت زیادی را جمع آوری می کنند. به همان اندازه برای ساختمان های جدید و نوسازی مناسب است. علیرغم هزینه های اولیه بالاتر، آنها به دلیل عمر مفید و نیازهای نگهداری کم، در گذشت زمان به صرفه هستند.
نمونه پروژه های اجرای نمای خشک تیم آرین مهدکاوش
اجرای نمای خشک
جهت اجرای نمای خشک، پنج قسمت اصلی جهت نصب و ساخت وجود دارد:
دیوار اصلی و مواد پایه
هر نوع محفظه و ساختار جهت نما که ممکن است به عنوان تکیه گاه برای اتصال نمای خشک استفاده شود. این دیوار می تواند یک دیوار آجری بتنی یا سرامیکی باشد.
عایق حرارتی
این ماده عایق حرارتی و صوتی را فراهم می کند. برای جلوگیری از ایجاد پل حرارتی، باید روکش پیوسته باشد. از جمله متداولترین گزینههای مورد استفاده، عایقهای چسبنده یا ملات چسبنده هستند.
شکاف تهویه هوا
روکش نما مستقیماً بر روی عایق قرار نمی گیرد. این دو توسط یک شکاف تهویه جدا شده اند و به طور موثر از عایق در برابر رطوبت محافظت می کند. این امر امکان خشک شدن سریع دیوارهای خارجی را فراهم می کند، از انتقال رطوبت مویرگی به داخل ساختمان جلوگیری می کند و همچنین تراکم و رطوبت را کاهش می دهد. از آنجایی که عایق و روکش به طور سازنده از یکدیگر جدا شده اند، محافظت در برابر آتش، صدا، گرما و آب و هوا را نیز فراهم می گردد. البته، مهم است که تهویه به خوبی کار کند و جریان هوا بتواند به طور موثر گردش کند. در غیر این صورت یک لایه هوای ایستاده خواهید داشت که تأثیری در از بین بردن مطمئن رطوبت ساختمان ندارد.
قاب آلومینیومی و زیرسازی
پروفایل ها این نوع نما شامل مجموعهای از پایههای متصل به دیوار نگهدارنده و نقاط لنگر است که پوشش را روی پروفیل های نصب شده قبلی ثابت نگه میدارد.
پانل های نمای و مواد روکش
این پانل ها در طیف وسیعی از مواد موجود هستند. نصب روکش نمای خشک آخرین مرحله در فرآیند نمای دارای تهویه است. برخی از مناسبترین مواد برای استفاده در نمای خشک ورق های فلزی و غیرفلزی، شیشه، سرامیک ، کرتین وال و غیره هستند.
دیتیل نمای خشک
ساختار شماتیک از دیتیل سیستم نمای خشک
در ادامه آنچه تاکنون درباره سیستم اجرای نما به صورت خشک توضیح داده ایم اکنون باید با جزئیات بیشتری اجزای این سیستم را مورد بررسی قرار دهیم. با توجه به همه جزئیات، اجزای نمای خشک را می توان به شکل زیر دسته بندی نمود:
- مواد پایه و دیوار اصلی
- بست براکت
- عایق
- اتصالات عایق
- قاب یا براکت نما
- اتصالات پروفایل
- مصالح روکش نما
- بست روکش نما
۱- مواد پایه و دیوار اصلی
سطوحی که نمای خشک را می توان به آن متصل نمود. دیواره نما ممکن است از سطوح استاندارد با مواد و مصالحی مانند بتن، آجر، فولاد، الوار و غیره) یا مواد غیر استاندارد ساخته شده باشد.
۲- بست براکت
بست های براکت جهت اتصال زیرساخت ها به مواد پایه باربر استفاده می شود. بست های براکت باید مطابق با مقررات ملی و الزامات تاییدیه و همچنین باید با مشخصات نصب سازنده مطابقت داشته باشد. در صورت لزوم، اقدامات حفاظتی در برابر خوردگی نیز برای این بست ها باید اجرا شود و سازگاری مواد مورد نوجه قرار گیرد. ظرفیت باربری بست براکت نیز باید بررسی شود.
۳- عایق
در سیستم نمای خشک بهتر است لایه ای از عایق حرارتی بین سطح نگهدارنده و تهویه قرار بگیرد. متناسب با نوع ماده عایق مورد استفاده، ممکن است آتش را نیز برطرف کند. عایق مناسب باید شرایط زیر را برآورده کند:
- شکل خود را حفظ کند
- ابعاد خود را حفظ نماید
- کاملاً آبگریز و ضد بخار (در صورت لزوم)
- غیر قابل اشتعال (در صورت لزوم)
برای مثال می توان از انواع عایق های نمای زیر استفاده کرد:
- پشم معدنی
- شیشه فوم
- ورق فوم سفت و سخت
- تخته فیبر چوبی
۴- اتصالات عایق
ورق های عایق باید بدون ایجاد شکاف نصب شوند و به طور قابل اعتماد و به طور دائم بسته به نوع زیرسازی، چسب، گیره، پیچ یا فشار مکانیکی ایمن شوند شوند. همچنین در طول ساخت و ساز باید بار باد را در نظر گرفت. از فشرده سازی بیش از حد عایق در نقاط اتصال باید اجتناب شود.
۵- قاب یا براکت نما
قاب زیرسازی نمای ، حلقه اتصال ایستا بین دیوار بیرونی باربر و روکش نما است. معمولاً از براکت های دیواری و پروفیل های فلزی باربر (مانند براکت هایی با نقاط لغزنده و ثابت و پروفیل های باربر ساخته شده از آلومینیوم، فولاد گالوانیزه گرم یا فولاد ضد زنگ و غیره برای این کار استفاده می شود. زیرسازی باید مطابق با نوع مصالح دیوار نگهدارنده، الزامات استاتیکی فیزیک ساختمان و الزامات از نظر دوام طراحی، برنامه ریزی و نصب شود.
۶- اتصالات پروفایل
بست ها اجزایی هستند که به صورت مکانیکی قسمت های مختلف زیرساخت را به هم متصل می کنند.
۷- مصالح روکش
مواد مختلفی جهت روکش نمای خشک ساختمان وجود دارد. رایج ترین آنها عبارتند از: فایبر سمنت، شیشه، سرامیک پرسلان، سنگ ، کرتین وال،کامپوزیت، آلومینیوم و آلومینیوم کامپوزیت، ورق های HPL و غیره. انواع روکش ها نیاز به تقسیم نما به مناطق مختلف دارند. در قسمتهای نفوذ در دیوار (مثلاً پنجرهها) ممکن است نیاز به روکش پانلهایی با اندازههای متفاوت باشد. روکش ممکن است با استفاده از یک سیستم قابل مشاهده یا پنهان تثبیت شود.
۸- بست روکش
جهت اتصال و محکم سازی بست مواد روکش و پانل های نما می توان از موارد زیر استفاده نمود: پرچ، پیچ، اتصال چسب و غیره.
تفاوت نمای خشک و نمای ملاتی
- خطر ترک خوردگی روکش از بین می رود.
- احتمال جدایی روکش از دیوارها کاهش می یابد.
- از ساختار دیوار در برابر عوامل مستقیم جوی محافظت می شود.
- طول عمر نما افزایش می یابد. حفره هوای میانی دوام مواد روکش خارجی را با تبخیر آب موجود در آن بهبود می بخشد.
- تراکم سطحی را از بین می برد. (شکاف هوا تخلیه بخار آب از داخل را تسهیل می کند و رطوبت را از بین می برد)
- منجر به کارایی طولانی مدت عایق خارجی که با تهویه بهینه کاملاً خشک نگه داشته می شود.
- سهولت نصب بدون رعایت شرایط آب و هوایی وجود دارد.
- هزینه ها و الزامات تعمیر و نگهداری کاهش می یابد.
- یک حفره خدماتی برای تاسیسات مکانیکی و لوله کشی ایجاد می کند.
طراحی نمای خشک
نمای خشک نوعی از سیستم های نما است که بدون استفاده از ملات یا چسب بر روی نمای بیرونی ساختمان نصب می شود. این یک انتخاب محبوب برای معماری مدرن به دلیل جذابیت زیبایی شناختی و دوام آن است. سیستم نمای خشک به گونه ای طراحی شده است که یک گزینه کم مصرف باشد و خواص عالی عایق حرارتی، عایق صدا و مقاومت در برابر آتش را ارائه دهد. طراحی نمای خشک یک گرایش معماری محبوب است که توسط بسیاری از طراحان و معماران پذیرفته شده است. این نوع طراحی بر استفاده از مواد سازگار با محیط زیست و پایدار تأکید دارد. به دنبال ایجاد ساختمان هایی است که نه تنها ظاهر خوبی دارند، بلکه کاربردی و کارآمد نیز هستند. سیستم نمای خشک جزء حیاتی این گرایش طراحی است و معماران و طراحان در سراسر جهان از آن استقبال کرده اند.
مراحل طراحی نمای خشک
طراحی نمای خشک از مهم ترین مراحل در اجرای نمای خشک است. طراحی نما خشک باید به گونه ای انجام گردد که علاوه بر بحث زیبایی شناختی از نظر کارایی نیز به خوبی عمل کند و از نطر هزینه ای نیزبهینه باشد. مراحل طراحی نمای خشک یا همان نمای تهویه دار را می توان در قالب گام های زیر توضیح داد:
۱. برنامه ریزی جهت طراحی اولیه: در این مرحله بعدمتناسب با کاربری ساختمان و نیازهای آن ارزیابی های اولیه صورت می پذیرد و یک تصویر اولیه از طراحی به وجود می آبد.
۲. انتخاب مصالح مصرفی: انتخاب متریال و مصالح مصرفی یکی از مهم ترین بخش های طراحی نمای خشک است. در اینجا بر اساس شرایط آب و هوایی موجود در محل پروژه و شرایط جوی حاکم و البته بودجه کارفرماُ مصالح مصرفی جهت اجرای نمای خشک تعیین می گردند
۳. طراحی سازه یا قاب نمای خشک: جهت نگهداری نمای خشک در محل خود به یک فریم یا چارچوب سازه ای نیاز است که با استفاده از متریالهای مختلفی مانند آلومینیوم یا فولاد ساخته می شوند. طراحی این سازه و میزان فاصله لازم آن از ساختمان جهت تهویه یکنواخت و تسهیل عبور جریان هوا و نترل رطوبت در این بخش مشخص میگردد.
۴. طراحی اتصالات نمای خشک: جهت اتصال محکم اجزای مختلف سیستم نمای خشک باید اتصالات به اندازه کافی مستحکم باشند و به خوبی بتوانند وزن ملزومات نمای خشک را کنترل نمایند و در نتیجه طراحی آن ها بسیار با اهمیت است و باید به دقت صورت گیرد.
مصالح و متریال نمای خشک
روکش نمای خشک از ساختمان و دیواره ها در برابر عناصر خارجی و آب و هوای بیرون محافظت می کند. سرامیک، فایبرسمنت، شیشه، سنگ طبیعی، چوب یا آلومینیوم و غیره همگی می توانند به عنوان روکش خارجی نمای ساختمان استفاده شوند. این مواد در درجه اول در برابر سرما، باد، باران و خورشید محافظت می کنند. لازم به ذکر است که طول عمر هر نوع نمای خشک به مقاومت آنها در برابر شرایط آب و هوایی متغیر و دوام آن بستگی دارد.
** در صورتی که برای پروژه خود به دنبال تامین انواع متریال و مصالح نمای خشک با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت هستید با ما تماس بگیرید.
انواع نمای خشک ساختمان
متناسب با سبک مورد نظر کارفرما، مصالح مختلفی جهت نمای خشک مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه عناوین برخی از این نوع مصالح نمای ساختمان ارائه می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این مصالح به بخش مقالات سایت مراجعه نمایید.
شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با دارا بودن معماران و متخصصان ماهر و زبده، سال ها سابقه اجرای نمای خشک به صورت تخصصی در پروژه های بزرگ و کوچک را داراست. تیم حرفه ای ما کلیه خدمات طراحی، مشاوره، نظارت، اجرا و ارزیابی انواع سیستم های نمای خشک را با ضمانت و کیفیت بر عهده دارد و آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت نمای خشک با ما تماس بگیرید.
021-26424436 021-26424163
هزینه نمای خشک چقدر است؟
برآورد هزینه این نوع نما به نیازهای فنی و کیفیت هر پروژه مرتبط است. نمای خشک بدون نیاز به هرگونه ملات مستقیماً بر روی ساختار کلی ساختمان نصب می شوند و دوام بیشتری نسبت به سایر سیستم های نما دارند. اگر میخواهید در مورد این نوع نما و هزینه های اجرا و مصالح مورد استفاده اطلاعات بیشتری دریافت نمایید کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان و مشتاقانه آماده پاسخگویی و مشاوره به شما کارفرمایان محترم هستند.
مجری نمای خشک
طراحی مدرن نمای خشک یک گرایش قابل توجه در معماری مدرن است که مزایای بسیاری دارد. این نما در عین زیبایی، سازگار با محیط زیست و مقرون به صرفه است. سازگار و همه کاره است و می تواند در انواع ساختمان ها تجاری ، صنعتی ، اداری و مسکونی استفاده شود. از طریق همکاری با متخصصان با تجربه، ساختمان ها نه تنها از نظر بصری خیرهکننده ، بلکه عملکردی، ایمن و پایدار نیز داشته باشند. توجه به این نکته ضروری است که نصب و اجرای سیستم نمای خشک نیازمند دانش و مهارت های تخصصی است.
بنابراین، همکاری با شرکت پیمانکار و مجری نما و طراحان مجرب برای اطمینان از نصب صحیح و استاندارد ضروری است. ما در آرین مهدکاوش به عنوان شرکت مجری نمای خشک به صورت تخصصی با بیش از دو دهه سابقه، کلیه امور مربوط به تامین متریال و نصب و اجرای انواع نمای خشک را به شما کارفرمایان محترم ارائه می دهیم.
راههای ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:
- فرم تماس با ما
- شماره های تماس : ۲۶۴۲۴۴۳۶-۰۲۱ و ۲۶۴۲۴۱۶۳-۰۲۱
بدون دیدگاه