کرتین وال

کرتین وال در واقع از دسته نمای خشک ساختمان می باشد. کرتین وال نوعی روکش خارجی جهت نمای ساختمان است که به عنوان جزء اصلی پوشش ساختمان عمل می کند . این نوع نما عملکردهایی مانند ضد آب، حفاظت از آب و هوا و غیره را ارائه می دهد. کرتین وال توسط عناصر عمودی به عناصر سازه ای افقی ساختمان متصل می شود. این نوع نما برای طراحی و نصب به شرکت های متخصص نیاز دارد. این نوع نما عمدتا برای ساختمان های صنعتی و تجاری استفاده می شود. در ساختمان هایی که دیوار های پیرامونی سازه ای ندارند اغلب استفاده از نمای کرتین وال گزینه مناسبی می‌باشد. نمای کرتین وال علاوه بر زیبایی منحصر به فرد، مزایای مهم دیگری نیز دارد که در ادامه این نگارش به طور کامل به این موارد پرداخته خواهد شد.

فهرست مطالب

کرتین وال ( curtain wall ) چیست؟

بیایید اول به معنی کلمه کرتین وال بپردازیم، نام این نما تشکیل شده از دو واژه انگلیسی Curtain به معنای پرده و Wall به معنای دیوار میباشد که در مجموع کلمه دیواره پرده ای را می‌سازد. نام این نما بیانگر قابلیت انتقال نور و نازک بودن آن میباشد. curtainwall یک نمای نسبتاً رایج و شاخص در ساختمان های مدرن هستند. کرتین وال ها به عنوان یک نمای شیشه ای برای محافظت از ساختمان در برابر عناصر بیرونی (مانند آب و هوا) طراحی شده اند. این دیوارها پانل هایی هستند که اغلب از طریق اتصال مکانیکی یا چسباندن شیمیایی در قسمت بیرونی ساختمان قرار می گیرند. کرتن وال ها  می توانند از شیشه، فلز یا سنگ ساخته شوند. استفاده از این سیستم در قرن 19 میلادی همزمان با توانایی تولید پنل های بزرگ شیشه آغاز شد و در سال 1930 برای اولین بار فلز آلومینیوم به عنوان یک مصالح ساختمانی فراوری شد، مرسوم شد.

کرتین وال

مزایا و معایب نمای کرتین وال

نمای کرتین وال نیز مانند دیگر سیستم های اجرای نمای خشک دارای مزایا و معایب متعددی است. شناخت مزایا و معایب هر یک از این سیستم های اجرای نما به انتخاب هرچه بهتر نمای مورد نظر برای پروژه های مختلف کمک می نماید. در زیر برخی از مزیت ها و عیب های سیستم نمای کرتین وال به تفصیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مزایا و ویژگی ها

  • سبکی

چون این دیوارها عملکرد سازه‌ای ندارند، می‌توانند از موادی مانند آلومینیوم ساخته شوند که گزینه‌ای بسیار سبک و مقاوم است. این موضوع به موارد دیگر نیز مرتبط است. در گام اول هزینه اجرا و ساخت نمای کرتین وال ممکن است بالاتر از دیوار های سازه ای باشد اما نمای کرتین وال سازه اصلی را به میزان قابل توجهی سبک تر کرده که در نهایت همین امر موجب سبک تر و کوچکتر شدن سازه اصلی میشود و از آنجایی که مصالح سازه اصلی یکی از پر هزینه ترین بخش های یک ساختمان میباشد استفاده از سیستم کرتین وال به نوعی می‌تواند در هزینه های ساخت و ساز صرفه جویی کند.

  • عبور نور

استفاده از نمای کرتین وال منجر به عبور نور شده و همین امر می‌تواند منجر به مزایای دیگری اعم از بزرگتر دیده شدن فضا و عبور گرمای خورشید شود. با استفاده از این سیستم می‌توان با استفاده از نور و گرمای طبیعی در مصرف انرژی و برق صرفه جویی کرده و خود منجر به کاهش هزینه میشود.

  • زیبایی ظاهری

با استفاده از این سیستم میتوان دید مناسبی از از داخل ساختمان به مناظر بیرون داشت و از یک روز بارانی در شهر لذت برد.

  • عایق در برابر آب و هوا

نمای کرتین وال در برابر رطوبت، گرما، سرما، باد و صوت عایق بوده و منجر به آسایش افراد داخل میشود. هدف اصلی کرتین وال دور نگه داشتن آب و هوای بیرون از ساختمان است و اساساً به عنوان یک محافظ و عایق عمل می کنند. نگهداری از ساختمان هایی که دیوارهای پرده ای دارند آسان تر (و مقرون به صرفه تر) خواهد بود. این سیستم های نما به طور کلی عمر طولانی تری خواهند داشت، زیرا دارای این سپر محافظ اضافی هستند.

  • کاهش نوسان ساختمان

دیوار پرده ای برای ایجاد پایداری سازه در نظر گرفته نشده است، اما به طور کلی نوسان ساختمان را کاهش می دهد و در نتیجه سازه را ایمن تر می کند. کرتین وال قادر است با پراکنده کردن نیروی جنبشی در کل قاب و سازه، هرگونه فشار وارده بر ساختمان را یکنواخت کند. به طور کلی، این امر باعث می شود که ساختمان بیشتر در برابر بادهای شدید مقاومت می کند. کاهش نوسان ساختمان به ویژه در ساختمان های بلندتر مفید است و همچنین می تواند ساختمان را برای ساکنان راحت تر کند.

  • کاهش سرعت گسترش آتش

دیوارهای پرده ای علاوه بر این می توانند به عنوان یک مانع و جلوگیری از انتقال آسان آتش در سطح ساختمان، گسترش آتش بین طبقات را کاهش دهند. این امر به ویژه در ساختمان های بلندتر مهم است، جایی که آتش در غیر این صورت به سرعت می تواند به سمت طبقات بالا گسترش یابد.

  • راندمان حرارتی

هنگامی که کرتین وال به درستی لعاب شوند، کارایی حرارتی ساختمان را نیز بسیار بهبود می بخشد. دیوارهای پرده ای به عنوان لایه دیگری از مواد در سراسر ساختمان، می توانند دمای داخل ساختمان را تثبیت و هزینه های عملیاتی ساختمان را کاهش دهند. لعاب اضافی می تواند نور ماوراء بنفش را کاهش دهد که از تخریب سریع وسایل داخل ساختمان جلوگیری می کند.

معایب

  • عبور نور: بله، مزیت این سیستم می‌تواند در فهرست معایب نیز قرار بگیرد، اگر میزان نور محیط بیرون بیش از اندازه بوده و منجر به عدم آسایش شود و یا گرمایش خورشید منجر به گرم شدن بیش از اندازه محیط داخلی شود در این هنگام است که بزرگترین مزیت این سیستم می‌تواند در رتبه نخست فهرست معایب آن نیز قرار بگیرد، هر چند این مورد را می‌توان با راهکارهایی مثل استفاده از شیشه های دودی و غیر برطرف کرد.
  • نیاز به سرویس منظم: از نوع نما و شیشه ای بودن آن مشخص است که این سیستم نیازمند سرویس منظم و پاکسازی دوره ای دارد و همین امر نیز می‌تواند منجر به هزینه های اقتصادی ناشی از شست و شوی منظم و نظافت باشد.
  • نصب و اجرای سخت: این سیستم نیازمند یک تیم متخصص جهت نصب و اجرا می‌باشد. عایق بندی ها و شرایط نصب پیچیده آن می‌تواند در فهرست معایب این سیستم قرار بگیرد.

ساختار و جزئیات نمای کرتین وال

ساختار این نما دارای یک ساختار نمای آلومینیومی سبک به صورت قاب می‌باشد که بین آن با شیشه پر می‌شود. به المان های این قاب لامل و به لامل های افقی و قائم به ترتیب ترنسم (Transom) و مولیون (Mullion) گفته می‌شود. المان های میانی این قاب ها فارغ از جنس آن گلیزینگ (Glazing) نام دارد. به طور مرسوم المان های قائم یا مولیون به صورت یکپارچه و با طول بلند تر از المان های افقی می‌باشد و ترنسم ها یا المان های افقی به مولیون متصل شده و همانند یک قاب ساختمانی متشکل از تیر و ستون رفتار کرده و ترنسم ها انتقال دهنده وزن شیشه به مولیون و پس از به سازه اصلی یا زمین منتقل می‌شود.

ساختار نمای کرتین وال
ساختار نمای کرتین وال

انواع سیستم های نمای کرتین وال

دیوار پرده ای ساختمان به محوطه دیوار بیرونی غیر باربر ساختمان گفته می شود که معمولاً توسط پانل ها (شیشه، صفحات فلزی، دال های سنگی، صفحات سرامیکی و غیره) و پشتیبانی متشکل از سازه ها (تیرهای آلومینیومی، ستون ها، فولاد) اجرا می شود. نمای کرتین وال ساختمان از یک سیستم سازه ای پشتیبان و پانل هایی تشکیل شده است که متصل به سازه اصلی می باشد. نمای کرتین وال از نظر نوع قرار گیری شیشه ها در بین لامل ها  دارای دو دسته بندی اصلی میباشد. این تفاوت منجر به تفاوت های ظاهری بین انواع نمای کرتین وال می‌شود، این دسته بندی به شرح زیر است:

پایان کار ساخت کارخانه دیپوینت توسط تیم آرین مهدکاوش
استفاده از کرتین وال فیس کپ در نمای کارخانه دیپوینت

فیس کپ یا درپوش دار (Face Cap):

این نوع از نمای کرتین وال به این صورت میباشد که شیشه ها به صورت مستقیم در بین لامل ها قرار می‌گیرد. شیشه های نصب شده به این شکل نیازمند یک مهار خارج از صفحه میباشد که به همین جهت پروفیل هایی مانند درپوش به لامل ها متصل شده و شیشه ها را از بیرون مهار می‌کند. در این نوع از نما درپوش ها از بیرون به صورت قاب نمایان هستند به همین جهت در انواع مدل ها و رنگها تولید شده و در بازار عرضه می‌شوند. در کرتین وال فیس کپ هر دو اجزای دیوار پرده‌ای عمودی و افقی در سطح بیرونی نمایان می‌شوند. همچنین ما در پروژه های ساخت و ساز بسیاری مانند اجرای کارخانه دیپوینت از کرتین وال فیس کپ استفاده کرده ایم.

فریم لس یا بدون قاب Frame less:

این سیستم همانطور که از نام آن پیداست به صورت یکپارچه بوده و نمای یکدست بدون قاب پیرامونی را به ما نمایش می‌دهد. این نوع از نمای کرتین وال خود دارای سه زیر مجموعه فرعی میباشد که متناسب با نوع نصب و مهار شیشه دارای نام های متفاوتی می‌باشد. یک کرتین وال شیشه ای که در آن اجزای عمودی و افقی در سطح بیرونی قرار نمی گیرند. زیرمجموعه های این نما به صورت زیر میباشد:

  •  سیستم بدون قاب با چسب استراکچرال:

 در این سیستم شیشه ها بین لامل ها قرار می‌گیرند و فضای بین شیشه ها با چسب های استراکچرال سیلیکونی پر می‌شود. این سیستم سرعت نصب بالاتری داشته و نمای یکدستی را به ما نمایش می‌دهد.

  • سیستم U Channel:

این سیستم ساختاری مشابه با سیستم بدون قاب با چسب استراکچرال دارد و تفاوت آن این است که اسپیسرهای U شکل در بین شیشه ها قرار گرفته و فضای بین شیشه و اسپیسرها با چسب های سیلیکونی استراکچرال پر می‌شود. این سیستم نیازمند لامل های مخصوص به خود میباشد که اسپیسرها به آنها متصل می‌شود.

  • سیستم اسپایدر یا مهار نقطه ای (Spider):

این سیستم به دلیل گستردگی و تنوعی که دارد گاها مستقل از سیستم curtainwall معرفی می شود و  می‌توان سیستم اجرای نمای اسپایدر را از زیرمجموعه های سیستم کرتین وال بدون قاب در نظر گرفت.

این سیستم با نام مهار نقطه ای نیز معرفی میشود. عملکرد این سیستم به گونه ای میباشد که بست های عنکبوتی به گوشه لبه های پیرامونی شیشه ها و در نهایت به المان های سازه اصلی متصل میشود. به دلیل عدم وجود قاب پیرامونی این سیستم را نیز می‌توان در دسته بندی سیستم نمای کرتین وال بدون نما قرار داد.

طبقه بندی کرتین وال بر اساس کاربری:

نمای curtainwall بر اساس عملکرد و استفاده به زیرمجموعه های کرتین وال ساختمان، کرتین وال کامپوننت، یونیت کرتین وال، دیوار پرده شیشه ای، کرتین وال سنگی، دیوار پرده ای ورق فلزی، کرتین وال شیشه ای کامل، کرتین وال شیشه ای پشتیبانی نقطه ای و غیره تقسیم بندی می شود.

روش های اجرای نمای کرتین وال

نمای کرتین وال از دیدگاه ساخت و اجرا نیز دارای دو نوع کلی میباشد که در ادامه به شرح  آنها می پردازیم:

سیستم استیک (Stick):

این سیستم یک نوع سیستم کارگاهی میباشد که فرایند ساخت و اجرای نما در سایت انجام می شود. پروفیل ها به اندازه های مورد نیاز برش می‌خورند و شیشه ها در بین شاسی ها قرار می‌گیرد. این سیستم مرسومترین سیستم و با توجه به مهارت تیم اجرایی ارزانتر میباشد.جهت کسب اطلاعات جامع درباره این سیستم نمای کرتین وال از مقاله نمای کرتین وال استیک دیدن فرمایید.

سیستم یونیتایزد (Unitized):

بر خلاف سیستم استیک در این دسته بندی فرایند ساخت به صورت مکانیزه و ماشینی در کارخانه انجام می شود. تنها فرایند نصب در کارگاه صورت می‌گیرد. مهمترین مزیت این روش کیفیت بالاتر خروجی و نتیجه نهایی اجرا می‌باشد. جهت کسب اطلاعات جامع درباره این سیستم نمای کرتین وال از مقاله نمای کرتین وال یونیتایز دیدن فرمایید.

سیستم نردبان (Ladder):

این سیستم یک طرح ترکیبی از سیستم های استیک و یونیتایز است. در این روش جهت اجرا از بخش‌های کوچک‌تری استفاده می‌شود که در خارج از محل ساخت و مونتاژ می‌شوند. این بخش ها در محل با درزها و خطوط مفصل بیشتری مونتاژ می‌شوند.

عایق بندی سیستم کرتین وال

در لامل های کرتین وال شیار های مخصوصی تعبیه شده که بتوان در آنها لاستیک های اتیلن پروپیلن دی ان مونومر یا به اختصار EPDM به جهت فرایند Thermal Break قرار داد. Thermal Break به معنای شکست حرارتی می‌باشد و به این شکل سیستم های کرتین وال در برابر حرارت عایق و در بهینه سازی مصرف انرژی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. لازم به ذکر است که برای هر پروژه سیستم های Theraml Break  مخصوص باید طراحی شود.

مقاومت در برابر نفوذ آب

مقاومت در برابر نفوذ آب در نمای کرتین وال تابع جزئیات نصب شیشه، ساختار فریم و جزئیات زهکش، نوارهای سیلیکون فریم، آب‌بندی داخلی و فلشینگ‌ حاشیه است. آب معمولا در شرایط جاذبه، انرژی جنبشی، اختلاف فشار و تنش سطحی می‌تواند نفوذ کند. برای جلوگیری از نفوذ آب در طراحی نمای کرتین وال باید تمام شرایط های ممکن مورد نوجه قرار بگیرد. برخلاف پنجره‌ها که واحدهای کوچکتری، کرتین وال ها مناطق بزرگی از دیوار را بدون فلاشینگ می‌پوشانند. نفوذ آب به گوشه‌های فریم کرتین وال منجر به نشت به داخل و یا روی شیشه‌ها می‌شود. عایق بودن گوشه های این سیستم نما در هنگام نصب و داشتن زهکشی مناسب اهمیت بسیار بالایی دارد.

عایق صوتی

عایق صوتی curtainwall با نصب مواد میراگر صوت و یا با هوابندی کامل و صحیح افزایش می‌یابد. ضخامت شیشه مورد استفاده نیز در عایق بندی صوتی نمای کرتین وال موثر میباشد. این فرایند می‌تواند از طریق افزایش ضخامت یکی از لایه‌های شیشه یا اضافه کردن یک لایه لمینت با یک لایه میانی کاهنده نویز، به طور معمول پلی‌وینیل بیوتیرال یا به اختصار PVB، انجام شود.

اجرای نمای کرتین وال

هزینه نمای کرتین وال

هزینه تهیه مصالح و اجرای نمای curtainwall به متغیر های بسیاری اعم از نوع سیستم، جنس متریال مصرفی و متراژ آن دارد. جهت استعلام قیمت هزینه اجرای این نما و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. در نهایت با مطالعه این مقاله در صورت تمایل به استفاده از نمای کرتین وال می‌توانید طراحی و اجرای این سیستم نما را به مشاورین آرین مهد کاوش بسپارید. تیم آرین مهد کاوش تجربه اجرای این سیستم در ساختمان های اداری و صنعتی بزرگ را داراست و امکان انجام مشاوره به کارفرمایان محترم را دارد.

نمای کرتین وال شیشه ای چیست؟

نمای کرتینوال سازه ای است که دو یا چند عنصر از شیشه، فولاد یا مواد دیگر را ترکیب می کند تا یک محوطه یا پوشش کامل برای یک ساختمان ایجاد کند. دیوار پرده ممکن است همه این عناصر باشد و همچنین ممکن است شامل مواد اضافی مانند بتن، فولاد و آلومینیوم باشد. دیوارهای شیشه ای معمولا در ساختمان های تجاری و سازه های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایای استفاده از کرتین وال در ساختمان شما، شیشه بودن آن است که باعث جذابیت بیشتر آن نسبت به سایر انواع دیوارهای خارجی می شود و دید بیشتری را به ساختمان از نقاط مختلف نمایان می دهد. شیشه همچنین نور طبیعی بیشتری را فراهم می کند و ساختمان را بزرگتر نشان می دهد. علاوه بر این، دیوار پرده ای می تواند به بهبود بهره‌وری انرژی ملک شما کمک کند زیرا شیشه عایق بهتری در برابر عناصر بیرونی می دهد.

نمای خشک

شرکت مهندسین مشاور آرین مهدکاوش با تجربه و توانمندی مهندسین خود در زمینه مشاوره، طراحی معماری، ساخت و اجرا و مدیریت پروژه های عمرانی فعالیت می نماید. در صورتی که تمایل دارید برای پروژه اداری، تجاری، صنعتی یا هر پروژه دیگری از نمای کرتین وال استفاده نمایید می توانید از مشاوره رایگان متخصصان ما استفاده کنید. شما کارفرمای محترم می توانید جهت تامین کلیه متریال های مورد نیاز نمای کرتین وال و همچنین نصب و اجرای این نمای بسیار زیبا و مدرن از خدمات ما استفاده نمایید.

جهت دریافت مشاوره تخصصی و استعلام قیمت نمای کرتین وال با ما تماس بگیرید.

انواع نمای curtainwall بر اساس متریال

یکی دیگر از روش هایی که می‌توان نمای خشک curtainwall  را دسته بندی نمود، تقسیم بندی بر اساس نوع متریال مصرفی در این سیستم اجرای نمای خشک می باشد. در زیر برخی از دسته بندی های نمای کرتن وال را بر اساس مصالح مصرفی به صورت مختصر بیان می نماییم.

  •  شیشه ای

مواد پانل یک دیوار پرده شیشه ای ساختمان است.

  •  ورق فلزی

پوشش بیرونی مواد پانل، دیوار پرده ساختمان از صفحه فلزی است (روکش آلومینیوم، پانل کامپوزیت آلومینیوم-پلاستیک، صفحه لانه زنبوری آلومینیومی، صفحه تیتانیوم روی).

  •  غیر فلزی

تخته سنگ، تخته کامپوزیت لانه زنبوری، تخته ترسپا، تخته سرامیکی، تخته پلاستیکی کلسیمی، پانل بر پایه چوب، تخته پردازش سیمان پیش ساخته.

کرتین وال بر پایه چوب: مواد پانل، دیوار پرده ساختمان پانل های دیوار مصنوعی خارجی (به جز صفحات شیشه ای و فلزی) است. دسته بندی های زیر نیز وجود دارند: (1) کرتین وال پرسلانی (2) کرتین وال سرامیکی: (3) کرتین وال شیشه ای و سرامیکی.

  •  سنگی

در مواد پانل کرتین وال سنگی ساختمان از سنگ ساختمانی طبیعی استفاده می شود.

  •  ترکیبی

دیوار پرده ای ساختمان متشکل از مواد پانل مختلف (مانند شیشه، صفحه فلزی، سنگ و غیره).

خرید،نصب و اجرای کرتین وال در تهران

شرکت آرین مهدکاوش کلیه خدمات مربوط به خرید متریال های مورد نیاز و همچنین اجرا و نصب نمای کرتین وال را به صورت تضمینی ارائه می دهد. کارکنان مجرب ما می توانند به شما در طراحی دیوار پرده ای یا همان کرتن وال برای ملک تجاری ، صنعتی، اداری و … خود کمک کنند. برای دریافت قیمت رایگان یا کسب اطلاعات بیشتر همین امروز با ما تماس بگیرید.

راه‌های ارتباطی با شرکت آرین مهد کاوش:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.